CV و رزومه

با افزایش روزافزون سطح تحصیلات عالی در کشور، دانشجویان زیادی تمایل به ادامه تحصیل در دوره دکتری در داخل کشور و بعضا در خارج کشور دارند. در هر حال دانشجویان نیاز به این دارند که CV  و Resume نسبتا قوی داشته باشند. اما این دو آیا یکی هستند؟

توجه داشته باشید که مهمترین مباحثی که در رزومه درج می شوند شامل موارد زیر هستند: سابقه تحصیلی، محل تحصیل، سابقه کار و مدت کار، معرفی پروژه های تحقیقانی انجام شده توسط دانشجو و معرفی مقالات و کتابهای چاپ شده توسط دانشجو.

حال تفاوت رزومه و سی وی چیست؟

می توان گفت که مهمترین تفاوت این دو در تعداد صفحات و طول محتوا و هدف آنهاست. روزمه در واقع خلاصه یک تا دو صفحه ای از اطلاعاتی است که در بالا ذکر شد. هدف از نگارش آن تهیه متن کوتاهی است که معمولا خواننده آن یک تا دو دقیقه زمان صرف خواندن آن می کند. پس باید توجه داشت که رزومه باید دقیقا مواردی را شامل شود که مرتبط با زمینه درخواست دانشجو و حاوی اطلاعات مربوط به آن باشد.

اما سی وی معمولا دو تا چند صفحه را شامل می شود که در آن اطلاعات با جزیییات بیشتری بیان شده ند. سی وی می تواند تمام زمینه های کاری و تحقیقی دانشجو را درگیرد.

از آنجا که در اکثر مراکز تحقیقاتی و آزمونهای ورودی مقاطع عالی تحصیلی نیاز به سی وی می باشد این مورد را کمی بیشتر توضیح می دهیم. در واقع C و V حرف اول دو کلمه انگلیسی می باشند.C حرف اول Curriculum  به معنای برنامه آموزشی و تحصیلی می باشد و در واقع سوابق آموزشی و تحصیلی و تحقیقاتی دانشجو را خواستار است. V حرف اول Vitae و به معنی سوابق کاری می باشد. اگر این دو کلمه را کنار هم بگذارید مواردی که باید در ان گنجانده شود را متوجه می شوید.

 یک سی وی خوب باید دارای اطلاعات زیر باشد:

۱-      مشخصات فردی(Personal Details):

در این قسمت نام و نام خانوادگی، جنسیت، ملیت، تاریخ تولد، اطلاعات تماس و مواردی از این قبیل گنجانده شوند.

۲-      سوابق و توانایی های تحصیلی و علمی(Education and Qualification)

این قسمت بسیار مهم است و باید حتما CV حاوی این قسمت باشد. در این قسمت باید اطلاعات مربوط به سوابق تحصیلی ذکر شود. باید بطور کامل ذکر شود که مثلا مقطع لیسانس از چه سالی تا چه سالی و در چه رشته ای و در کدام دانشگاهی گذرانده شده است.

۳-      سوابق کاری و شغلی(Work Experiences)

این قسمت نیز ضروری و مهم است باید هر کاری که انجام دادید را در این قسمت ذکر کنید و تاریخ شروع و اتمام آن نیز باید ذکر شود که معمولا آدرس و شماره تماس محل کار نیز باید عنوان شوند.

۴-      مقالات و کتابهای منتشر شده(Publication)

در این قسمت شما باید همه مقالات و کتابهایی که منتشر کرده اید را بنویسید. معمولا این قسمت پرمحتواترین قسمت یک CV می باشد. در نوشتن این انتشارات نیز باید تاریخ و زمان انشتار و محل انشتار ذکر گردد.

۵-      سایر مهارتها(other skills)

این قسمت خیلی ضروری نیست اما اگر کسی تخصص و یا مهارتی دارد که در قسمتهای قبلی گنجانده نمی شود می تواند در این قسمت آنها را بیان کند.

در نوشتن سی وی باید توجه داشت که اصل بر صداقت است و همه چیزی که می نویسید باید مستند باشد. پس نمی توانید چیزی جز واقعیت در آن بنویسید. علاوه بر آن هر گاه برای جایی خواستید CVارسال کنید تمامی مواردی که در آن ذکر می کنید را سعی کنید ضمیمه کنید تا مستدل بودن آن مشخص باشد. در برخی قسمتها اگر آن تخصص، تجربه یا مهارت را ندارید قسمت مربوطه را خالی بگذارید. اما معمولا باید برای جاهای خالی نیز امضایی داشته باشید که نشان دهد شما آگاهانه این قسمت را خالی گذاشته اید و می دانید که برای آن قسمت چیزی نداشته اید.

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت

error: نمی توانید این متن را کپی کنید!