منابع آزمون ارشد اپیدمیولوژی

با سلام

بنا به درخواست عده کثیری از داوطلبان، منابع آزمون ارشد ۱۴۰۰ اپیدمیولوژی را آماده کردیم امیدارم مورد استفاده دوستان قرار گیرد. دقت کنید که تمامی منابعی که وزارت بهداشت هم اعلام کرده است را در این لیست آورده ایم اما ما توصیه کرده ایم که برخی از کتب معرفی شده را نیازی نیست بخوانید. به توصیه های ما باور داشته باشید

بروز رسانی ۲۰ مهر ۱۳۹۹

مبانی اپیدمیولوژی:

۱-اصول اپیدمیولوژی مازنر:

این کتاب بسیار قدیمی است که با نام درآمدی بر اپیدمیولوژی در کتابخانه های علوم پزشکی موجود هست. ولی چاپ جدیدش با عنوان  “همه گیر شناسی کاربردی” تالیف دکتر حسین ملک افضلی و دکتر کیومرث ناصری توسط انتشارات رویان پژوه به چاپ رسیده است. در اصل  این کتاب بازنوشتی از کتاب قدیمی اصول اپیدمیولوژی می باشد و تقریبا می توان گفت مطلب جدیدی اضافه نشده است. با توجه به اینکه این کتاب سالیان سال تنها کتاب مد نظر طراحان سوال بوده است به نظر نمی رسد نکته جدیدی از این کتاب در طراحی سوالات مد نظر اساتید قرار گیرد. بطور کلی مطالب پایه در این کتاب خوب بیان شده است. باید توجه داشت که  در چند سال اخیر سوالات این ماده درسی مفهومی شده است و نیاز به تسلط کافی روی مباحث دارد که با مطالعه کتاب گوردیس، تسلط لازم معمولا بدست می آید. لذا برای دانشجویانی که هیچ آشنایی با اپیدمیولوژی ندارند مطالعه کلی این کتاب می تواند مفید باشد اما در کل برای کنکور ارشد خصوصا برای دانشجویان بهداشت عمومی مطالعه آن ضروری نیست. پس توصیه می شود این کتاب را نخرید و اگر احساس کردید نیاز به مطالعه اش دارید از کتابخانه دانشگاه تهیه کنید.

۲- درسنامه طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی:

این کتاب ۴ جلد دارد وسالهاست بصورت بداهه جلد های ۱ و ۴ آن بعنوان رفرنس ماده درسی مبانی اپیدمیولوژی معرفی می شوند اما فقط جلد ۱ آن در خصوص  مبانی اپیدمیولوژی است و  جلد ۴ در خصوص اپیدمیولوژی بیماریها است. جلد ۴ قدیمی شده و  در سالهای اخیر مد نظر اساتید نبوده است بنابراین توصیه نمی شود.  از جلد یک، بعضی از بخش های  آن مفید است اما با گوردیس همپوشانی نسبی دارد. جناب دکتر هلاکویی و همکارانشان جلد اول این کتاب را با ویرایش جدیدی که داشت ترجمه کرده اند و در حال حاضر در بازار موجود است (انتشارات گپ). این کتاب نیز سالیان سال مد نظر طراحان کنکور بوده است و  با توجه به مفهومی شدن سوالات این ماده درسی نیاز به تسلط به تمامی مباحث اصول اپیدمیولوژی است. پس مطالعه این کتاب هم ضروری نیست با این حال اگر وقت به اندازه کافی دارید توصیه می شود این کتاب را بخوانید  اما برخی قسمتهای آن نظیر آمار ها و شاخص های بهداشتی و تنظیم خانواده مورد نیاز نیستند چون این مباحث در مواد درسی دیگر و از کتب دیگر قابل مطالعه هستند.

مشخصات کتاب فوق 

۳- اپیدمیولوژی گوردیس، ترجمه حسین صباغیان، کورش هلاکویی. انتشارات گپ، آخرین چاپ

این کتاب رفرنس اصلی درس مبانی اپیدمیولوژی می باشد و توصیه می شود بیشتر انرژی خود را روی این کتاب بگذارید و بصورت عمیق و مفهومی این کتاب را مطالعه کنند.  آخرین ویرایش این کتاب ویراست ۶ است که  در سال ۲۰۱۹ منتشر شده است و جناب دکتر هلاکویی و صباغیان این ویرایش راترجمه نموده اند. طبق اطلاعاتی که از نشرگپ گرفته ایم این ویراست در پایان مهر ماه ۹۹ به بازار عرضه می شود.  توصیه می شود اگر کتاب جی پارک را می خواهید بخوانید حتما این کتاب را بعد از مطالعه جی پارک (درسنامه طب پیشگیری) مطالعه کنید(در صورتی که مازنر را می خواهید بخوانید حتما اول مازنر بعد جی چارک و نهایتا گوردیس را بخوانید). کتاب گوردیس فوق العاده کتاب خوبی است و حتما بطور دقیق تمامی بخش های آن را بخوانید. برخی افراد توصیه می کنند مطالعه فصول ۱۵ به بعد الزامی نیست اما پیشنهاد می کنم جای به جای این کتاب را بخوانید. شاید برخی فصلو اهمیت کمتری داشته باشند اما هیچ کدام بی اهمیت نیستند. در آزمون ارشد یک سوال هم می تواند تفاوت زیادی ایجاد کند.

کتابهای کمکی:

۱-اصول و مبانی پیشرفته اپیدمیولوژی، عباس عباسی قهرمانلو، رضا پاکزاد، حسین مظفر سعادتی، سعید صفیری، ۱۳۹۴ انتشارات دکتر خلیلی.   

این کاب تستی نیست و تالیفی می باشد و   از سری کتابهای جامع  می باشد و دارای ۱۵ فصل می باشد. تهیه این کتاب ضروری نیست اما در صورتی که خریداری کنید از خواندن کتاب های مازنر و جی پارک بی نیاز می شوید و البته کمک زیادی به درک مفاهیم گوردیس به شما خواهد کرد. قابل ذکر است که تنها هشت فصل این کتاب برای ارشد مناسب است. بقیه فصول ویژه دکتری هستند. فصل اول مقدمه، دوم چگونگی انتقال بیماری و مدل ها ی اپیدمیولوژی، سوم اندازه های ابتلا و میرایی، چهارم غربالگری در کشف بیماری و حفظ سلامت، پنجم مطالعات توصیفی، ششم مطالعات مورد شاهدی و مقطعی، هشتم مطالعات همگروهی، نهم اندازه های ارتباط، دهم درک روابط آماری، یازدهم انواع خطاها، دوازدهم مخدوش شدن و برهمکنش، سیزدهم تضمین کیفیت و کنترل کیفیت، چهاردهم مقدمه ای بر تحلیل چندمتغیره و پانزدهم استفاده از اپیدمیولوژی برای ارزشیابی خدمات سلامت و برنامه های غربالگری. در نگارش این کتاب در نظر گرفته شده که بنا به جامع بودن کتاب تمامی مباحث مرتبط با اپیدمیولوژی که در سوالات کنکور دکتری مد نظر قرار می گیرند آورده شود. پس از اینکه پاسخنامه تشریحی IQB اپیدمیولوژی را تالیف نمودیم و تمامی سوالات دکتری و ارشد اپیدمیولوژی  را پاسخ تشریحی دادیم به خوبی پی به این نکته بردیم که برای درس اصول اپیدمیولوژی از منابع متعددی سوال طرح می شود و در این کتاب نیز دقیقا این مسئله مد نظر بوده است. برای مثال از مبحث مخدوش شدن و برهمکنش و انواع آنها همه ساله سوال طرح می شود که فقط هم در کتاب بیاند(رفرنس دکتری) بحث شده است که در این کتاب یک فصل به این مبحث پرداخته است و ترجمه کامل این دو مبحث از بیاند است. در این کتاب همچنین فصول نهم، یازدهم، دوازدهم،سیزدهم و چهاردهم ترجمه  از بیاند و کتابهای دیگر لاتین است که در قسمت های لازم به مباحث بیاند اضافه شده است. همچنین در فصول اولیه نیز تا جایی که امکان داشته مباحثی که در بیاند مهم بوده اند در لابلای بحث ها آورده شده اند برای مثال در مطالعات مورد شاهدی مباحث مطالعات مورد شاهدی  لانه گزیده و مورد همگروهی از کتاب بیاند ترجمه شده است. در برخی مباحث نیز که در کتب بیاند و گوردیس بحثی از انها نبوده است از سایر کتابها این گونه مباحث اضافه شده اند برای مثال در فصل غربالگری منحنی راک و نسبت های درست نمایی(که در سال یکی دوسال اخیر از این مبحث سوال طرح می شود) در این کتاب آورده شده است. همچنین در فصل مطالعات مورد شاهدی و مقطعی و در قسمت مطالعات مقطعی با توجه به اهمیت موضوع و نبود این مبحث در سایر کتابهای رفرنس بحث نمونه گیری و انواع آن و همچنین تورش های نمونه گیری آورده شده اند. در فصل کارآزمایی بالینی نیز علاوه بر کتب فارسی موجود که برخی مباحث از همه کتابهای فارسی آورده شده اند از کتاب fundamental of clinical trials استفاده شده است و برخی مفاهیم جدید که در سایر کتب موجود نبودند نیز در این کتاب مورد بحث قرار گرفته اند برای مثال فصل چهاردهم مقدمه ای بر تحلیل چند متغیره از این دست مبحث ها می باشد. لینک زیر نشان دهنده مشخصات کتاب است:

اصول و مبانی پیشرفته اپیدمیولوژی

برای درس مبانی خواندن کتب فوق کفایت می کند و نیاز به مطالعه کتب دیگری ندارید. اگر گوردیس و اصول و مبانی پیشرفته را بخوانید کاملا بی نیاز از کتب دیگر خواهید بود.

برای تست زنی :

۱- بانک جامع سوالات با تشریح و ارزیابی آزمون کارشناسی ارشد و دکترای مبانی اپیدمیولوژی از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۹۲، مهدی رنجبران، چاپ اندیشه رفیع

این کتاب خیلی خوب و کامل و جامع است. درست است کمی قدیمی شده اما در هر حال توضیحاتش برای آزمون ارشد خیلی خوب است.

۲- کتاب ده سالانه  IQB اپیدمیولوژی، عباس عباسی قهرمانلو و همکاران، انتشارات دکتر خلیلی، چاپ آخر

این  کتاب حاوی تمامی سوالات و پاسخنامه تشریحی کنکور اپیدمیولوژی(ارشد و دکتری)  از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۶ می باشد. این کتاب اولین مجموعه پاسخ تشریحی به سوالات دکتری می باشد ولی برای سوالات ارشد  در سایر کتابها نیز قبلا پاسخ تشریحی نوشته شده بود.   قویا توصیه می کنم این کتاب را مطالعه فرمایید. پاسخ های تشریحی این کتاب بی نظیر است. لازم به ذکر است ویرایش جدید این کتاب تا دو سه ماه دیگر (حدود اواسط زمستان) آماده چاپ خواهد شد. در ویرایش جدید پاسخ تشریحی سوالات ارشد و دکتری ۹۷ و ۹۸ و ۹۹ اضافه خواهد شد.   لینک زیر نشان دهنده مشخصات این کتاب است:

ده سالانه IQB اپیدمیولوژی 

آمار زیستی :

۱- روش های آماری و شاخص های بهداشتی، تالیف دکتر کاظم محمد و دکتر حسین ملک افضلی، آخرین چاپ

این کتاب رفرنس اصلی و البته تنها رفرنس معرفی شده توسط وزارت بهداشت می باشد اما از آنجایی که نوع نگارش آن برای همه خوانندگان و مخصوصا داوطلبین کارشناسی ارشد ثقیل به نظر می رسد و همچنین با نگاهی به سوالات سالهای گذشته مشخص می شود برخی از سوالات از مباحثی طراحی شده که در این کتاب به آنها اشاره ای نشده است لذا پیشنهاد می شود کتابهای زیر را نیز بر حسب نیاز مطالعه فرمایید. اما حتما این کتاب را نیز مطالعه کنید چون در چند سال اخیر بعضا حتی سوالات پایانی هر فصل این کتاب عینا جزو سوالات کنکور بوده است:

کتابهای کمکی:

۱- آمار و کاربرد آن در مدیریت، تالیف عادل آذر و منصور مومنی، انتشارات سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت)آخرین چاپ

این کتاب با بیانی ساده و قابل فهم و البته جامع و کامل نوشته شده است که در دو جلد می باشد و جلد یک آن برای کنکور کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی خیلی کمک کننده می باشد. البته از جلد دوم نیز برخی فصول به ویژه فصل مربوط به آزمون فرض می تواند مفید باشد. میتوانید هر دو جلد را تهیه کنید اما جلد دوم بیشتر برای دوره آمادگی برای دکتری به دردتان خواهد خورد. کتابهای دیگری نیز در بازار موجود است اما بنده پیشنهاد می کنم برای فهم مطالب همین دو کتاب(کتابهای دکتر محمد و دکتر آذر) را مطالعه کنید و لازم نیست بقیه کتابها را نیز بخوانید چون هم مطالب تکراری می شود و هم اینکه بعضی از کتابها فرمول ها را با بیانی دیگر و روش دیگر نوشته اند که ممکن است باعث سردرگمی شود.

برای تست زنی: 

۱- مرور جامع آمار زیستی: خلاصه دروس و تست های طبقه بندی شده کنکور کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ، تالیف محمود یوسفی و علیرضا محبوب اهری، انتشارات جامعه نگر  چاپ آخر 

این کتاب در ابتدا یک خلاصه ای از فصل مربوطه بیان کرده و در ادامه تقریبا تمامی تست های سال های گذشته تمامی رشته ها را آورده و برای آنها پاسخ تشریحی بیان کرده است. توجه کنید که ویراست دوم این کتاب در سال ۱۳۹۸ به بازار آمده است. توصیه می کنم برای یادگیری، به خلاصه های اول هر بخش این کتاب قانع نشوید و ابتدا مفاهیم را از کتب رفرنس اصلی بخوانید و بعد تست ها را از این کتاب کار کنید.  این کتاب برای کنکور ارشد اپیدمیولوژی و سایر رشته ها نیز توسط اکثر قبول شدگان توصیه شده است. در کل کتاب قابل قبولی است.

 ۲- آمار و احتمال، ، کاربرد آن در اقتصاد، هادی رنجبران، انتشارات اثبات. آخرین چاپ

این کتاب هم دارای آموزش خوب و هم دارای تست های فراوان است که به کل تمامی مباحث آمار را پوشش می دهد. به نظر بنده این کتاب از تمامی کتب تست آمار زیستی هم قوی تر است و هم جامع تر. توصیه می کنم حتما این کتاب را مطالعه کنید هم آموزش های آن را و هم تست های آن را. اما به هر حال یا کتاب مرور جامع آمار زیستی را بخوانید یا این کتاب را. هر دو نیازی نیست خوانده شوند.

۳-  کتاب ده سالانه  IQB اپیدمیولوژی، عباس عباسی قهرمانلو و همکاران، انتشارات دکتر خلیلی، آخرین چاپ

این کتاب در قسمت قبلی توضیح داده شده است .

 

اصطلاحات پزشکی:

۱-  فرهنگ جامع اپیدمیولوژی، تالیف کیومرث ناصری انتشارات گپ 

این کتاب تمامی واژه های متداول (و غیر متداول) را بصورت کامل تشریح کرده است و در حال حاضر کامل ترین و جامع ترین کتاب در زمینه واژه شناسی اپیدمیولوژی می باشد.  این کتاب بر اساس ویرایش پنجم  کتاب اصلی که به زبان انگلیسی است ترجمه شده و اضافات خیلی زیادی دارد که توسط دکتر ناصری آماده شده است. کتابهای قبلی از قبیل ترجمه دکتر جانقربانی (۱۳۸۰) که ترجمه خوبی هم است و ترجمه شجاعی تهرانی که ترجمه خیلی ضعیفی است، جوابگوی کنکور نخواهند بود. دقت کنید که این کتاب که در اواخر سال ۱۳۸۹ چاپ شده است هیچ ویرایشی تاکنون نداشته است بنابراین حتما نیازی نیست که چاپ جدیدش را بخرید. 

برای تست زنی: 

IQBفرهنگ و اصطلاحات اپیدمیولوژی، تالیف عباس عباسی قهرمانلو و همکاران 

این کتاب بر اساس آخرین چاپ کتاب فوق طراحی شده است و حاوی سوالات تالیفی و کنکور است که سوالات تالیفی آن در سه سطح (آسان ، متوسط، سخت) طبقه بندی شده است که برای تمامی سوالات پاسخ تشریحی داده شده است . برای این ماده درسی تست زنی بر اساس این کتاب کافی به نظر می رسد. سایر کتابهای تست در این زمینه ( کتاب مقیم بیگی و همکاران، کتاب نظرزاده و همکاران که هر دو کتاب در بازار موجود هستند) بر اساس ویرایش های قبلی کتاب فرهنگ اپیدمیولوژی تنظیم شده اند و مطالعه آنها به دلیل تغییراتی که در کتاب اصلی بوجود آمده است ممکن است کل مطالب و واژه ها را پوشش ندهد. اما در هر صورت استفاده از کتب تست برای این درس ضروری و حتمی است. دقت کنید که در بار اولی که تست می زنید ممکن است به دلیل ناآشنایی با تستها، حتی از پس سوالات آسان نیز برنیایید. سطح بندی سوالات تالیفی این کتاب ایده ای بود برای راحت کردن فهم مطالب. انشالله با تمرین و تکرار تست ها براحتی از پس سوالات کنکور بر میایید.

مشخصات کتاب فوق

 بهداشت عمومی:

۱- کتاب جامع بهداشت عمومی(سه جلد) تالیف حسین حاتمی و همکاران.انتشارات ارجمند، چاپ آخر

این کتاب رفرنسی است که از سال  ۱۳۹۲ اعلام شده است و قبلا برای بهداشت عمومی  کتابهای دیگری بعنوان رفرنس معرفی می شدند. این کتاب در سال ۱۳۹۸ با ویرایش جدید به بازار عرضه شد و خوشبختانه فایل پی دی اف آن در سایت موجود می باشد. با توجه به اینکه مطالعه تمامی فصل های آن ضروری نیست می توانید فصول مورد نیاز را پرینت بگیرید یا با فایل بخوانید. بطور کلی و با نگاهی به سوالات سال گذشته مشخص می شود چه مباحثی همیشه مد نظر طراحان سوال بوده است و فقط آن قسمتها را خواند. با این حال ممکن است برحی اوقات سبک طراحی سوالات این ماده درسی تغییر کند. بعنوان مثال در دو سال اخیر از برخی فصول خاص سوال طراحی شده که تاکنون مورد توجه اساتید قرار نمی گرفتند. با در نظر گرفتن سوالات سالهای گذشته به نظر بنده از این کتاب فصول زیر مهم تر است و بیشتر مد نظر اساتید طراح سوال قرار می گیرد. دقت کنید که این گفتارهای معرفی شده مطابق با آخرین چاپ کتاب فوق می باشند (چاپ ۱۳۹۸)

جلد اول:

فصل یک: گفتارهای ۱ و ۲

فصل دو : گفتارهای ۱، ۳، ۴، ۵ و ۱۲

فصل سه: گفتار ۱

فصل چهار: گفتارهای ۱ و ۷ و ۱۰

فصل پنج: گفتارهای ۱ و ۵

فصل هفت: گفتار ۱ و گفتار ۵

جلد دوم:

فصل هشت: گفتار های ۱، ۳، ۴، ۵ ، ۷ ، ۱۲   ۱۳ و ۱۴

فصل نه: گفتار های  ۱۴، ۱۵، ۱۷،  و ۱۹

 

جلد سوم:

فصل یازده: گفتارهای ۱، ۴،  ۸، ۹، ۱۱،‌ ۱۲، ۱۳، ۱۴، ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۱

فصل دوازده: گفتار های ۱ و ۲

 

توجه داشته باشید که برخی مباحث این کتاب با درس اصول اپیدمیولوژی و اپیدمیولوژی بیماریها هم پوشانی دارد. مطالعه قسمتهایی که معرفی شد تقریبا پوشش کامل سوالات را میدهد اما ممکن است هر از گاهی برخی از سوالات خارج از رفرانس های معرفی شده باشند. تمامی فصول این کتاب از لینک زیر قابل دانلود رایگان می باشد:

کتاب بهداشت عمومی دکتر حاتمی و همکاران

 ۲- دستور العمل واکسیناسیون کشوری، انتشارات وزارت بهداشت آخرین چاپ

بدون شک هر سال باید این احتمال را داد که از این کتابچه سوال طرح خواهد شد. خیلی کم پیش آمده است که در کنکور ارشد اپیدمیولوژی از آن سوال طرح نشود. بی هیچ توضیحی تمامی مباحث این کتابچه مهم است. آخرین تغییرات در این کتابچه در سال ۹۴ بوده است که کتابچه آن جهت دانلود ارایه می گردد.

دانلود واکسیناسیون

برای تست زنی:

کتابهای خیلی زیادی هستند که همه آنها بر اساس رفرنس های قدیمی هستند اما شاید مفید باشند. اما به نظر بنده مفیدترین و کامل ترین کتاب در این زمینه کتاب زیر است:

۱- بانک آزمون طبقه بندی شده کارشناسی ارشد بهداشت عمومی، محمود خدادوست، طاهره منصوری، عرفان ایوبی، میلاد نظرزاده. انتشارات جامعه نگر

چاپ جدید این کتاب با ویرایش جدید که دربردارنده سوالات تا سال ۱۳۹۷ می باشد چاپ شده است. حتما ویرایش جدید را تهیه کنید. اگر احیانا نتوانستید پیدا کنید کمی دست نگه دارید و یکی دو ماه بعد می توانید حتما پیدا کنید و بخرید.

 ۲- کتاب ده سالانه  IQB اپیدمیولوژی، عباس عباسی قهرمانلو و همکاران، انتشارات دکتر خلیلی

این کتاب در قسمت های قبلی توضیح داده شده است .

اپیدمیولوژی بیماریها:

مرجع اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ایران، سه جلد، انتشارات گپ، شورای نویسندگان به سرپرستی دکتر پروین یاوری. آخرین چاپ

طی چند  سال اخیر رفرنسهای این درس به کل عوض شده و از سال ۱۳۹۲ ااین مجموعه سه جلدی به عنوان رفرنس جدید درس بیماریها اعلام شدند.  متاسفانه اطلاعات مربوط به بیماریها سال به سال تغییر می کنند و چنین کتبی نیاز به ویراست جدید هر چند سال یکبار دارند. تا یکی دو سال پیش تقریبا  تمامی سوالات این درس از این سه کتاب بودند. اما سال ۱۳۹۸ سوالات جدیدی در این درس وجود داشت که از این منبع نبود. ظاهرا بنا بر این بوده که ویرایش جدید این کتاب منتشر شود اما فی الحال با توجه به پیگیری هایی که شده است، جلد اول این کتاب با ویرایش جدید (که البته تغییراتش هم گفته اند زیاد نیست) حدود اواسط زمستان به بازار عرضه می شود. اما جلد دوم و سوم فعلا (حداقل تا کنکور ۱۴۰۰) هیچ تغییری ندارند.  بنابراین توصیه می شود جلد دوم و سوم خریداری شوند و جلد اول را بطور موقت از کتابخانه یا از کسانی که پارسال کنکور داده اند تهیه کنید تا زمانی که ویرایش جدیدیش به بازار بیاید.

برای این درس کتب دیگری من جمله راهنمای کنترل بیماری های واگیر و غیرواگیر (دو جلد از انتشارات گپ) نیز معرفی شده اند اما واقعیت این است که مطالعه همین سه جلد هم بسیار خسته کننده است و حجم کتابها زیاد است. دو جلد راهنمای کنترل بیماری ها هم بسیار حجیم هستند و البته اساتید بیشتر از سه جلد دکتر یاوری سوال طرح می کنند. بنابراین از مطالعه منابع متعدد پرهیز کنید. در صورتی که دسترسی داشته باشید مطالعه آخرین دستورالعمل های بیماریهای مختلف می تواند بسیار مفید باشد. معمولا دوستان کارمند براحتی به این دستورالعمل ها دسترسی دارند. این هم باز در حد توصیه است چون واقعا زیاد شدن منابع کار را بسیار سخت می کند

برای تست زنی

۱- کتاب ما طراحان IQB اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ایران، منیره فقیر گنجی و همکاران، زیر نظر  عباس عباسی قهرمانلو و  یوسف علی محمدی، انتشارات دکتر خلیلی، چاپ ۱۳۹۷

این کتاب توسط دانشجویان ارشد دانشگاه علوم پزشکی تهران که جزو رتبه های برتر کنکور بوده اند نگاشته شده است و کاملا تستهای تالیفی دارد. در نهایت توسط بنده و دکتر علی محمدی عزیز مورد بازبینی قرار گرفته است. کتاب به سه بخش تقسیم شده است (بیماریهای واگیر، غیرواگیر و سرطانها) و در پاسخ تشریحی هر سوال، آدرس سوال ذکر شده است. با ذکر صفحه و عنوان کتاب گفته شده که این سوال از کجا طرح شده است. ضمنا برای طرح سوال بحز رفرنس اصلی که در بالا گفته شده است، از کتاب اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ایران دکتر فریدون عزیزی و همکاران و همچنین برخی دستورالعمل های وزارت بهداشت نیز استفاده شده است. این کتاب چاپ اولش به بازار عرضه شده و یقینا مشکلاتی دارد که باید در چاپ های بعدی ادیت شوند. اما فعلا تنها کتاب منطبق با سه جلد رفرنس شورای نویسندگان است. ویژگی های این کتاب را می توانید در سایت زیر مشاهده کنید:

کتاب ما طراحان اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ایران

زبان:

برای کنکور سال ۱۳۹۸ برای درس زبان حد نصاب در نظر گرفته شده بود اما برای ۹۹ چنین بحثی مطرح نشد و ضریب درس زبان از دو به سه افزایش یافت. برای سال ۱۴۰۰ هم فعلا چیزی دقیقا مشخص نیست. اما انتظار می رود مطابق سال ۹۹ باشد و ضریب زبان سه باشد.  در هر حال  یکسری کتب هست که همه داوطلبین همیشه خوانده اند. حتی با در نظر گرفتن اینکه ممکن است (در حد احتمال) داشتن مدرک زبان برای ۱۴۰۰ اجباری شود، مطالعه این کتب بسیار مفید خواهند بود.  بنده نیز این موارد را اینجا می آورم اما توصیه می کنم حتما رفرنس های زبان را از اساتید زبانی که در حیطه علوم پزشکی و سوالات وزارت بهداشت کار کرده اند جویا شوید:

۱- کتاب انگلیسی برای دانشجویان پزشکی جلد ۱

۲- کتاب تافل ۳۰ درسessential words  که ترجمه فارسی آن نیز در بازار موجود است. برای لغات و تمرین reading  خیلی کتاب خوبی است.

۳-کتاب ۵۰۴ که به تقویت دامنه لغات شما کمک زیادی خواهد کرد

۴- کتاب درسنامه جامع زبان علوم پزشکی تالیف  امیر لزگی انتشارات جامعه نگر که هم شامل مهارتها و هم شامل نمونه سوالات سالهای گذشته است. این کتاب مهمترین و کاملترین رفرنس موجود است .

۵- پکیج آموزش زبان دکتر مهاجرنیا: این مجموعه توسط تعدادی از دوستان توصیه شده است اما بنده مطالعه نکرده ام. دوستانی که قبول شده اند و توصیه کرده اند خیلی راضی بودند. در هر حال می توانید پرس و جو کنید.

در آخر لازم است عرض کنم  که رقابت در ارشد اپیدمیولوژی فوق العاده سخت و نمرات خیلی خیلی به هم نزدیک هستند. بنابراین مطالعه دقیق و سفت و سخت توصیه می شود.

 

4 دیدگاه روشن منابع آزمون ارشد اپیدمیولوژی

  • با سلام و تشکر از سایت به روزتون.
    من کتاب گوردیس ویرایش سوم رو دارم. آیا تفاوت آنچنانی با ویرایش های جدید داره و حتما لازمه برای ارشد کتاب جدید تهیه کنم یا همون کتاب خودم رو مطالعه کنم؟ ممنون میشم پاسخ بدین

    • دکتر عباسی قهرمانلو

      سلام
      تغییراتی ایجاد شده است که بهتر است ورژن جدید را تهیه کنید. البته آخرین ورژن ورژن ششم می باشد که مربوط به ۲۰۱۹ است که ترجمه آن هنوز به بازار عرضه نشده است. باید منتظر بمانید

  • سپاسگذارم

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت

error: نمی توانید این متن را کپی کنید!