مصاحبه با قبول شده دکتری اپیدمیولوژی۹۷

سلام 

امروز مصاحبه خانم غلامی به دستمان رسید. ایشان قبول شده دکتری اپیدمیولوژی هستند که در دانشگاه ع پ ایران مشغول به تحصیل می باشند. از ایشان بابت شرکت در مصاحبه تشکر می کنم و برایشان از خدای بزرگ آرزوی بهترین ها را دارم. 

۱- با سلام لطفا خودتان رامعرفی کنید و  در صورت تمایل رتبه نهایی، رتبه کتبی و محل قبولی خود را عنوان نمایید.

غلامی هستم دانشجوی دکتری اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران.

 

۲- آیا بار اول بود که کنکور دکتری اپیدمیولوژی شرکت می کردید؟ در صورت خیر بودن، لطفا دلیل عدم قبولی در سال(های) قبل را بفرمایید

خیر یکبار دیگر نیز شرکت کرده بودم علت اصلی عدم قبولی نداشتن زمان کافی جهت مطالعه بوده است و رزومه نیز همانند زمان فعلی، مناسب نبوده است.

 

۳- مقطع قبلی را کدام دانشگاه بودید؟

کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کردستان

۴- آزمون کتبی امسال چطور بود؟ 

در سطح متوسط بود.

۵- نظرتان در خصوص سه ماده درسی آزمون کتبی چیست؟ کدام یک بیشتر تاثیر گذارند؟

سوالات دروس اصول اپیدمیولوژی و اپیدمیولوژی بیماری های شایع و آمار زیستی موثرتر هستند و با توجه به اینکه دانشجو در مقطع قبلی این دروس را مطالعه کرده است، فهم مطالب نیز به مراتب ساده تر هستند اما تنوع سوالات استعداد تحصیلی باعث می گردد که پاسخ به این سوالات اندکی مشکل تر شود و باتوجه به اینکه پاسخ به سوالات مرتبط با میزان هوش هر فرد می باشد، بنابراین میزان پاسخگویی نیز بسیار متغیر می باشد.

 

۶- به نظرتان برای قبولی امسال، آزمون کتبی نقش پررنگ تری داشت یا مصاحبه؟

قطعا برای قبولی هردو تاثیرگذار هستند اما امسال شاید آزمون کتبی نقش مهمتری داشت.

 

 

۷- برای آزمون کتبی برنامه مطالعه شما چگونه بود؟(از چه زمانی شروع کردید و نحوه مطالعه و …)

تقریبا ۴ ماه، روزانه ۸ ساعت مطالعه کردم. مساله ای که حائز اهمیت می باشد این است که بتوان روزانه از هر کتابی چندصفحه ای را مطالعه نمود که تا زمان امتحان تقریبا به صورت پیوسته مطالب یادآوری گردند. دو هفته آخر نیز صرفا سوالات سال های پیشین و خلاصه های هر درس مرور گردد.

۸-   رقابت برای قبولی سال به سال سخت تر و فشرده تر می شود. پیشنهادتان  به  کسانی که با ارشد رشته های دیگر قصد ورود به دکتری اپیدمیولوژی دارند، چیست؟

باتوجه به اینکه پاسخگویی به سوالات هر سال سخت تر می شود، افرادی که به این رشته علاقمند هستند باید این نکته را همواره به خاطر داشته باشند که قبولی در این رشته نیازمند تلاش بسیار زیادی می باشد.

 ۹- بین آزمون کتبی و مصاحبه برای هر کدام چه مقدار انرژی گذاشته بودید؟

باتوجه به اینکه مفاد آزمون کتبی تقریبا مشخص می باشند قطعا برنامه ریزی دقیق در آن نتیجه بهتری را در پی خواهد داشت البته مصاحبه نیز مهم می باشد و نیازمند این مهم می باشد که بر موارد ذکر شده در رزومه مسلط بود.

 

۱۰- نظرتان درباره نحوه اجرای مصاحبه  و ایستگاهی شدن آن چیست؟

برای افرادی که اولین بار است که آن را تجربه می کنند اندکی نامانوس می باشد شاید ترجیح داده شود که همانند سال های گذشته تمام اساتید با یکدیگر حضور داشته باشند اما از دیدگاه سایر افراد شاید اجرای نحوه مصاحبه به صورت ایستگاهی مناسب تر می باشد زیرا دانشجو به دلیل استرس زیاد در ابتدای مصاحبه، چنانچه یک ایستگاه را نتواند به خوبی پاسخ دهد رفته رفته مسلط تر می شود. البته برخی افراد نیز زمانی که نمی توانند سوالات ایستگاه اول را به خوبی پاسخ دهند، انگیزه آن ها کمرنگ تر می گردد و به مراتب امید کمتری دارند و بر ایستگاه های دیگر نمی توانند مسلط باشند.

 

۱۱- درباره رزومه خود توضیحاتی می فرمایید که وضعیت تان چگونه بود؟  

سابقه ترجمه کتاب و تعدادی مقاله چاپ شده را داشتم.

 

۱۲- سوالاتی که در ایستگاههای مختلف از شما پرسیده شد(هر کدام جداگانه اگر خاطرتان هست) ، چه بودند؟ 

تا جایی که به خاطر دارم یک ایستگاه مربوط به زبان بود که متنی خوانده و ترجمه می شد و سوالات مرتبط با اپیدمیولوژی پرسیده می شد که باید به صورت انگلیسی پاسخ داده می شد. یک ایستگاه مربوط به نحوه سرچ بود، در ایستگاهی دیگر سوالاتی درمورد پایان نامه پرسیده می شد، در ایستگاهی دیگر نیز سوالات علمی و مفهومی پرسیده می شد و در ایستگاهی دیگر نیز یک موضوعی را مطرح می کنند که باید در مورد آن موضوع که به صورت عمومی می باشد ارائه ای چند دقیقه ای صورت گیرد.

۱۳- به نظر خودتان مهمترین عاملی که باعث قبولی نهایی شما شد( با احتساب آزمون کتبی و مصاحبه) چیست؟

قطعا برای موفقیت در هر زمینه ای توکل به خداوند مهمترین عامل می باشد و پس از آن مطالبی را که از اساتید بزرگوار در مقطع قبلی آموختم حائز اهمیت بودند.

 

 

۱۴- امسال برخی  نفرات برتر کتبی  نهایتا قبول نشدند، نظرتان در این باره چیست؟

نیازمند تلاش بیشتر در زمینه مرور کتاب های اصلی می باشد و از خواندن کتاب های زیاد در این زمینه خودداری کنند زیرا تسلط به مطالب بسیار مهمتر می باشد.

 

۱۵- به نظرتان آیا اساتید در جلسه مصاحبه سوگیری داشتند؟ (این یکی از اعتراضات همیشگی داوطلبین است)

خیر کل مراحل برای تمامی افراد یکسان بود.

 

۱۶- با توجه به سهم ۵۰ درصدی مصاحبه، به نظرتان از چه زمانی باید به فکر مصاحبه دکتری  بود؟

از زمانی که افراد دانشجوی کارشناسی ارشد می باشند بسیار مناسب تر است.

 

 

۱۷- توصیه شما به دانشجویانی که تازه ارشد قبول شده اند برای آمادگی برای دکتری اپیدمیولوژی چیست؟

کتاب های ارائه شده را به صورت دقیق و با جدیت مطالعه نمایند.

 

۱۸- هر سال حرف هایی مبنی بر حق خوری در مصاحبه می شنویم و برخی عزیزان معتقدند در آمار قبولی ها از دانشگاه های تهران(علی الخصوص دانشگاه ع پ تهران) تعداد بیشتری وجود داردنظرتان در این باره چیست؟

نظر خاصی ندارم.

 

۱۹- آیا به نظرتان  از امسال به بعد دانشجویان سال اول (داوطلبینی که برای سال اول آزمون می دهند) شانس قبولی دارند؟ (با توجه به تاثیر بیشتر مصاحبه نسبت به سالهای قبل)

بله قطعا شانس قبولی وجود دارد.

 

۲۰- برخی از عزیزان قبولی را مصادف با اتمام یادگیری می پندارند. برنامه شما برای آینده خودتان در این رشته چیست؟

قبول شدن در آزمون دکتری به منزله تلاش بسیار بیشتر این عزیزان می باشد زیرا در مقاطع بالاتر باید اطلاعات هر فردی نیز توسعه یابد و باتوجه به اینکه در مقاطع قبلی زمان کافی جهت درک عمیق اطلاعات نداشتند این مقطع زمان بسیار مناسبی جهت فهم دقیق مطالب و یادگیری مطالب جدید می باشد. باتوجه به اینکه این رشته نیازمند به روز بودن مطالب می باشد پس نیازمند تلاش هرچه بیشتر در این زمینه می باشد.

۲۱- نظرتان درباره فعالیت های “عباس عباسی قهرمانلو” در سایت، کانال و گروههای تلگرامی چیست؟

باتوجه به اینکه مطالب مطرح شده در سایت، کانال و گرو های تلگرامی ایشان، پاسخ سوالات بسیاری از داوطلبین می باشد لذا کمک شایانی به این عزیزان می باشد همانطور که مطالب مطرح شده در سایت، رفرنس های ذکر شده و مصاحبه های قبلی به اینجانب نیز کمک بسیار زیادی نمود از تلاش های ایشان بسیار سپاسگزارم.

۲۲- چه کسانی در قبول شدن شما در این آزمون نقس بسزایی داشتند؟

تلاش اساتید گرانقدر و بزرگوار در مقطع قبلی جهت فهم دقیق مطالب و پشتیبانی خانواده سهم بسزایی داشتند. از تلاش های بی دریغ ایشان بسیار سپاسگزارم.

 

 

۲۳- سخن پایانی؟

از خدای متعال و منان آرزوی موفقیت برای تمامی داوطلبین خواستارم.

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت

error: نمی توانید این متن را کپی کنید!