سلام و عرض ادب
امروز مصاحبه آقای بلوچ را در سایت می گذاریم ایشان همان زمانی که نتایج اعلام شد در مصاحبه شرکت کردند اما متاسفانه بعلت مشغله زیاد، فراموش کرده ایم برخی از مصاحبه را در سایت قرار دهیم. علی ای حال بابت قبولی شان تبریک می گویم و بابت شرکت در مصاحبه از ایشان تشکر می کنم.
۱- با سلام لطفا خودتان رامعرفی کنید و رتبه و درصدهای خود را عنوان کنید.
باسلام و خسته نباشید اینجانب واحدبخش بلوچ هستم رتبه ۳۱ ارشد اپیدمیولوژی سال ۹۷
مبانی اپیدمیولوزی:۵۴٫۴۴ اصطلاحات اپیدمیولوژی:۸۵٫۱۸ اپیدمیولوزی بیماریها:۵۸٫۳۳ بهداشت عمومی:۶۲٫۵۰ آمارزیستی:۳۹٫۱۶ زبان عمومی: ۵۲٫۵۰
۲- انگیزه شما برای شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی چگونه شکل گرفت؟
از زمان دوره کارشناسی به این رشته علاقه داشتم و برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد این رشته رو انتخاب کرده بودم . سالی که مقطع کارشناسی رو تمام کردم آزمون دادم پذیرفته نشدم و سالهای بعد به دلیل گرفتاریهای شغلی نتوانستم آزمون ها را شرکت نمیکردم و واقع درآن مقطع بنا به دلایلی قبول شدن در مقطع ارشد جز اولویت هایم نبود. ولی همچنان هدفم فقط همین رشته بود تا اینکه سال قبل فرصت پیدا کردم و تصمیم گرفتم آزمون ارشد شرکت کنم.
۳- امسال که جزو قبول شدگان هستید، چندمین بار بود که در آزمون ارشد اپیدمیولوژی شرکت می کردید؟
بار دوم بود که در آزمون ارشد اپیدمیولوژی شرکت میکردم. بار اول سال ۸۷ شرکت کردم با وجود اینکه رتبه ام ۶۰ شده بود ولی چون ظرفیت پذیرش آن سال خیلی پایین بود پذیرفته نشدم.
۴- مقطع قبلی خود را در کدام دانشگاه و در چه رشته ای بودید؟
دانشگاه علوم پزشکی تهران و رشته بهداشت عمومی
۵- آیا آزمون امسال تفاوت خاصی با سالهای قبل داشت؟ لطفا توضیح دهید؟
سال قبل شرکت نکرده بودم ولی باتوجه به بررسی سوالات سال قبل ، بنظرم سوالات درس مبانی اپیدمیولوژی مفهومی و سخت تر طراحی شده بودند و همچنین در طراحی سوالات درس بیماریها به نکات ریز آماری و جزئییات بیشتر توجه شده بود ولی بقیه دروس خیلی فرقی نکرده بودند.
۶- میزان آمادگی شما برای کنکور چقدر بود؟
تقریبا ۹۰درصد آمادگی داشتم
۷- از حس و حال جلسه کنکور بگویید. چطور بود؟
باتوجه به اینکه از زمان فارغ التحصیل شدن تا کنکور امسال حدود ۱۰ سال گذشته بود برای آشنایی بهتر با جو محل آزمون و کمتر شدن استرس آزمون رشته آموزش بهداشت که روز قبل بود شرکت کرده بودم و بلطف درصد های بالایی که در بهداشت و زبان داشتم تقریبا رتبه خوبی در این رشته هم آوردم . در روز آزمون به موقع در محل برگزاری آزمون حاضر شده بودم و خوشبختانه استرس زیادی نداشتم وسوالات رو به ترتیبی که در دفترچه آزمون بود شروع کردم سوالات مبانی اپیدمیولوژی بر خلاف انتظارم سخت طراحی شده بودند دچار استرس شدم ولی درادامه سوالات بقیه دروس راحت تر بودند سوالات درس زبان را جلوتر از آمار جواب دادم چون در این درس انتظارم نسبت به آمار بیشتر بود وبرای جواب دادن به سوالات درک مطلب زبان ،زمان زیادی هدر دادم برای همین برای جواب دادن به سوالات آمار وقت کم آوردم و تمرکزم کمتر شده بود و نتونستم آمار رو خوب جواب بدهم درصد پایین در این درس رتبه ام رو خراب کرد و حوزه امتحانی من دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بود.
۸- کمی در خصوص روال زندگی عادی خود در طول آماده شدن برای کنکور توضیح دهید.(نظم خواب، تفریح و …)
با توجه اینکه کارمند بودم صبح ها مجبور بودم سر کار باشم و بعدظهرها از ساعت ۶ تا حدود ساعت ۱۰ شب روزانه تقریباً ۴ مطالعه میکردم. به دلیل اینکه محل کارم یک شهر و محل زندگی اصلی ام یک شهر دیگه بود مجبور بودم روزهای تعطیل وآخر هفته ها رفت و آمد کنم و تقریبا ۲ روز آخر هفته مطالعه ام بسیار کم بود . در کنار درس کارهای روزانه و تفریح و تماشای تلویزیون هم داشتم . تقریبا روال زندگی ام با گذشته زیاد تغییر نکرده بود تنها فرقی که کرده بود این بود که از کوچک ترین فرصت ها برای مطالعه استفاده میکردم.
۹- قبل از شروع برای مطالعه کنکور، چه رتبه ای را برای خودتان هدف بندی کرده بودید؟
رتبه زیر ۳۰
۱۰- مهمترین درسی که این مسیر( از شروع آماده شدن برای کنکور تا قبول شدن) به شما داد چی بود؟
برای رسیدن به هدف باید تلاش کرد و با برنامه ریزی مناسب و پشتکار و اطمینان داشتن به توانایی های خود می توان موفق شد.
۱۱- روش برنامه ریزی و مطالعه خودتان را لطفا بطور کامل توضیح دهید!
از اوایل مهرماه سال قبل تصمیم گرفتم که بصورت جدی و با برنامه برای آزمون ارشد مطالعه کنم ابتدا کارنامه های قبول شدگان سالهای قبل رو از اینترنت پیدا میکردم و درصدها و نمرات آنها را یادداشت میکردم بصورت اتفاقی با سایت شخصی دکتر عباسی (اپیدمیولوژی)آشنا شدم تو این سایت تقریبا هر چیزی که برای برنامه ریزی لازم داشتم را پیدا کردم و با مطالعه مطالب بسیار مفید این سایت و همچنین مصاحبه های قبول شده های سال های قبل انگیزه ام برای قبول شدن بسیار بیشتر شد. و گروه تلگرام ارشد اپیدمیولوژی رو عضو شدم آشنایی با این گروه فرصت بسیار خوبی بود که بصورت برنامه ریزی شده و گروهی و همزمان با تعداد زیادی از اعضای گروه مطالعه را شروع کردم . فرصت مطالعه روزانه ام کم بود و حداکثر ۴ ساعت بود برنامه درسی تهیه شده برای گروه مطالعاتی برایم سنگین بود ماه اول فقط تونستم مطالب تعیین شده را روخوانی کنم از ماه دوم برنامه مطالعاتی دیگری در کنار این برنامه تهیه کردم به این صورت که تصمیم گرفتم ضمن اینکه بر اساس برنامه ماهیانه گروه تمام درس ها رو مطالعه کنم ولی تمرکزم بیشتر روی یک درس باشد و هرماه یک درس را تموم میکردم و ماه بعد درس دیگری را بیشتر میخوندم توانستم تا اسفندماه ماه یک دور کامل کتابها رو مطالعه کنم بعد ازآن دور دوم را همراه با تست های سالهای قبل را میخواندم و مطالب خوانده شده را مرور میکردم . و یک ماه آخر را به دلیل اینکه در ماه قبل تر (رمضان) نتونستم خوب مطالعه کنم ساعت های درس خواندن را بیشتر کردم و این ماه روزانه ۶ ساعت مطالعه کردم.
۱۲- یکی از سوالات همیشگی داوطلبان روش مطالعه درس اصطلاحات اپیدمیولوژی است. شما این درس را چگونه خواندید؟
درس اصطلاحات بنظرم مکمل سایر دروس رشته اپیدمیولوژی و خصوصاً درس مبانی اپیدمیولوژی هست بسیاری از لغات و اصطلاحات این کتاب در سایر دروس تکرار شده اند و مطالعه می شوند و بنظرم یادگیری آن نسبت به سایر دروس این رشته آسان تراست و با توجه به اینکه پایه زبان من خوب بود برای این درس مشکلی نداشتم و مطالعه آن را در اولویت های آخر قرار دادم و تقریبا ماه آخر این درس را دو دور مطالعه کردم و کتاب تست IQB اصطلاحات اپیدمیولوژی دکتر عباسی را در کنار دور دوم خواندم و توانستم این درس را ۸۵ درصد بزنم.
۱۳- آیا در طول دوره مطالعه دچار یاس و دلسردی می شدید؟ اگر بلی، چطور با آن کنار آمدید؟
بله. بعضی مواقع که نمیتوانستم که چند روز پست سرهم مطالعه داشته باشم ناامید میشدم و فکر میکردم نمیتوانم به موقع درس ها را تمام کنم نگران میشدم ولی خوشبختانه با برنامه ریزی توانستم به موقع تمام کتابها را تمام کنم. توصیه میکنم هرگز ناامید نشوید و داشتن هدف و مصمم بودن برای رسیدن به آن خیلی مهم هست و از کوچک ترین فرصت ها برای مطالعه استفاده کنید.
۱۴- روش پیشنهادی شما برای مطالعه درس زبان انگلیسی چیست؟
برای یادگیری زبان زمان زیادی لازم است و روزانه باید حداقل نیم ساعت این درس تا روز کنکور مطالعه شود. من اعتقاد دارم درس زبان را نباید صرفا برای کنکور خواند بلکه باید بصورت پایه ای برنامه ریزی کرد . ابتدا لغات پایه و پرتکرار زبان را یادبگیرید . با خواندن متون انگیلسی و یادداشت لغات ناآشنا در دفترچه ای و با مرور آنها می توان این این لغات را یادگرفت. من این لغات را با خواندن لغات و متون کتاب essential word for toefl(barrons) و کتاب ۵۰۴ لغت یاد گرفتم. کتاب بدون ترجمه را بخوانید بهتر است ولی ترجمه فارسی این کتابها هم موجود است . بعد از یادگیری لغات پایه توصیه میکنم کتاب زبان مهارت های زبان عمومی امیر لزگی را بخونید و نحوه جواب دادن به تست های مختلف را توضیح داده است. همچنین سایت who که جدیدترین اخبار و متون مربوط به سلامتی و بیماریها به زبان انگیسی را دارد روزانه حداقل یه خبر از این را مطالعه کنید این کاردر تثبیت یادگیری و آشنایی با کاربرد لغات و همچنین معانی مختلف لغات بسیار مفید است. و برای آشنایی با سوالات زبان و لغات مهم تست های سال های قبل نیز مطالعه کنید.
۱۵- به نظرتان افرادی که قصد شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی را دارند، باید چه ویژگیهایی داشته باشند؟
کسانی که می خواهند در این رشته ادامه تحصیل بدهند بنظرم اولا بر اساس علاقه این رشته را انتخاب کنند و باید آشنا به مسائل بهداشتی و علاقمند به کارهای تحقیقاتی باشند.
۱۶- از چند وقت قبل از آزمون شروع به تست زدن کردید؟
تقریبا سه ماه مانده به زمان آزمون و همراه با مطالعه دور دوم کتابها در کنار آن تست های سال های قبل را میخواندم
۱۷- کدام ماده درسی شما را بیشتر به زحمت انداخت؟ بعبارت دیگر با کدام درس در طول آمادگی برای کنکور بیشتر مشکل داشتید؟
درس آمار حیاتی برایم از بقیه درس ها مشکل تر بود. من فقط آمار حیاتی کتاب کاظم محمد را خوانده بودم توصیه میکنم برای یادگیری این درس کتاب کمک درسی حتما بخونید و تست زدن برای این درس را زودتر از بقیه دروس شروع کنید.. توصیه میکنم درس آمار و مبانی اپیدمیولوژی خیلی بیشتر از درس های دیگر خوانده شود و مطالب خوانده شده باید بصورت مرتب مرور شوند.
۱۸- فرض کنید چند دانشجوی لیسانس به شما مراجعه کرده اند و از شما راهنمایی های کلی برای قبول شدن در این رشته را می خواهند. چه توضیحاتی به این دوستان ارایه می دهید؟
رقابت برای قبول شدن در این رشته سخت تر از رشته های دیگر هست توصیه میکنم برای قبول شدن حتما باید برنامه ریزی درستی انجام بدهند از تجربیات سایر دوستان استفاده کنند با پشتکار و تلاش می توانند در این آزمون موفق شوند.
۱۹- آیا در کنار کنکور، مطالعه کتب جانبی نظیر کتابهای روانشناسی و … داشتید؟ اگر بلی لطفا نام ببرید.
سالهای اخیر مطالعه نکردم و سالهای قبل به مطالعه کتابهای مدیریت و روانشناسی و جامعه شناسی علاقه داشتم و مطالعه میکردم . اخرین کتابی که خواندم کتاب سازمان و مدیریت از تئوری تا عمل تالیف دکتر مهدی ایران نژاد پاریزی بوده است.
۲۰- در حال حاضر از علم اپیدمیولوژی و بازار کار آن در ایران چه می دانید؟
این رشته یکی از مهمترین رشته های علوم بهداشتی هست و اپیدمیولوژی اساس بسیاری از تحقیقات و یافته های بهداشت و پزشکی هست. احتمالا فارغ التحصیلان این رشته درمراکز بهداشت و مراکز تحقیقاتی و مراکز آموزشی مشغول بکار خواهند .
۲۱- نظرتان درباره فعالیت های “عباس عباسی قهرمانلو” در سایت، کانال و گروههای تلگرامی چیست؟
سایت دکتر عباسی و همچنین کانال و گروه های تلگرامی ایشان بسیار عالی هستند و تقریبا همه چیز در مورد آمادگی برای آزمون های ارشد و دکتری را دارند . عضویت در گروه های مطالعاتی هم بسیار موثر هست. لازم است تشکر کنم از آقای دکتر که برای راه انداری ای سایت ها و کانال یا گروه های تلگرامی زحمت های زیادی کشیده اند. کار بسیاری از متقاضیان این رشته را برای جمع آوری منابع و سایر اطلاعات لازم در مورد اپیدمیولوژی را راحت کرده اند
۲۲- توصیه شما به دوستانی که قبول نشدند چیست؟
از تمامی فرصت و وقت آزادی مه دارند برای مطالعه استفاده کنند و با برنامه ریزی و پشتکار حتما موفق خواهند شد.
۲۲- اگر حرف خاصی دارید بعنوان سخن پایانی می شنویم:
از شما و تمام دوستانم که به من کمک کردند تشکر میکنم و برای همه آنها آرزوی موفقیت دارم
منایع پیشنهادی شما:
بنظرم منابع معرفی شده در سایت دکتر عباسی بهترین منابع هستند هر چند که من نتوانستم تمام منابع را بخوانم بیشتر منابع اصلی را مطالعه کردم
۱- مبانی اپیدمیولوژی : اپیدمیولوژی گوردیس ترجمه دکتر هلاکوئی و دکتر صباغیان- تند آموز اپیدمیولوژی و آمار دکتر پیمان سلامتی
۲- اصطلاحات :فرهنگ جامع همه گیری شناسی دکتر کیومرث ناصری – IQB فرهنگ و اصطلاحات اپیدمیولوژی دکتر عباس عباسی قهرمانلو
۳- بیماریها : اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ۳ جلد ( واگیر و غیرواگیر و سرطان ها) دکتر پروین یاوری
۴- بهداشت : کتاب جامع بهداشت عمومی ۳ جلد دکتر حسین حاتمی (فقط فصل های مهم خوانده شوند)
۵- آمار زیستی: روش های آمار حیاتی دکتر کاظم محمد به همراه کتاب حل تمرینات آن
۶- زبان : کتاب های لغت ESSENTIAL WORD FOR TOEFL و ۵۰۴ لغت ضروری و کتاب تست زبان عمومی ( تست و پاسخ تشریحی سوالات ۱۰ سال کنکور سال های قبل) تدوین رقیه عابدینی و دکتر احمد سلطان زاده – مطالعه روزانه متون و اخبار سایت WHO و مشاهده ترجمه این متون با استفاده از GOOGLE TRANSLATE
۷- IQB اپیدمیولوژی کارشناسی ارشد و دکتری (تست و پاسخ تشریحی سوالات ۱۰ ساله کنکور های ارشد و دکتری)