سلام
امروز با آقای اکبرزاده رتبه ۲ ارشد امسال مصاحبه کردیم و در سایت می گذاریم. از ایشان بابت شرکت در مصاحبه تشکر نموده و برایشان آرزوی موفقیت در ادامه تحصیل و مراحل دیگر زندگی شان دام.
۱- با سلام لطفا خودتان رامعرفی کنید و رتبه و درصدهای خود را عنوان کنید.
با عرض سلام و خسته نباشید. من عیسی اکبرزاده هستم از شهر قم.
مبانی اپیدمیولوژی: ۶۱٫۱
اصطلاحات پزشکی: ۸۵٫۱
اپیدمیولوژی بیماری ها: ۴۷٫۲
بهداشت عمومی: ۷۰٫۸
آمار زیستی: ۸۶٫۱
زبان عمومی: ۷۴٫۱
۲- انگیزه شما برای شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی چگونه شکل گرفت؟
بنده با ورود به مرکز تحقیقات دانشجویی و انجام فعالیت های تحقیقاتی کم کم به اپیدمیولوژی علاقه مند شدم و هم چنین با واحد های دروس اپیدمیولوژی که داشتیم بیشتر با این رشته آشنا شدم.
۳- امسال که جزو قبول شدگان هستید، چندمین بار بود که در آزمون ارشد اپیدمیولوژی شرکت می کردید؟
اولین سال
۴- مقطع قبلی خود را در کدام دانشگاه و در چه رشته ای بودید؟
کارشناسی بهداشت عمومی – دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
۵- آیا آزمون امسال تفاوت خاصی با سالهای قبل داشت؟ لطفا توضیح دهید
از نظر من دروس مبانی اپید و بیماری ها کمی مفهومی تر شده بود و نسبت به سال های گذشته سوالات جدید و متفاوت تری وجود داشت.
۶- میزان آمادگی شما برای کنکور چقدر بود؟
حدود ۸۰ درصد
۷- از حس و حال جلسه کنکور بگویید. چطور بود؟
در ابتدا و قبل از ورود به سالن آزمون کمی استرس داشتم ولی به محض ورود و قرار گرفتن بر روی صندلی تمام استرسم از بین رفت. در جلسه ی کنکور هم زیاد مضطرب نبودم و حتی گاهی فکرم مشغول مسائل متفرقه هم میشد! طبق زمان بندی ای که از قبل برای خودم تنظیم کرده بودم پیش رفتم و حدود ۲۰ دقیقه هم وقت اضافه اوردم و سالن جلسه را زودتر ترک کردم.
۸- کمی در خصوص روال زندگی عادی خود در طول آماده شدن برای کنکور توضیح دهید.(نظم خواب، تفریح و …)
در ترم هفت به دلیل کلاس هایی که داشتیم، در روز کلاس ها تقریبا نمی توانستم درس بخوانم. ولی در روز هایی که کلاس نداشتم از صبح حدود ۸ شروع به مطالعه میکردم تا وقت نماز و ناهار. بعد از ظهر هم با استراحتی کوتاه از حدود ساعت ۴ مجددا شروع به مطالعه میکردم. با شروع ترم هشت و شروع کارورزی ( از ۷ صبح تا ۱۴ ظهر ) کمی برنامه ریزی از دستم خارج شد و بهمن ماه تقریبا درس نخواندم. ولی با برنامه ریزی جدید مجددا شروع کردم به طوری که بعد از کارورزی و استراحتی کوتاه به کتابخانه میرفتم و تا شب درس میخواندم. طی این یک سال من اکثرا ساعت ۱۲ میخوابیدم و صبح ساعت ۷ الی ۸ بیدار میشدم. همچنین هرشب یک ساعت را اختصاص به باشگاه و تمرین میدادم تا کمی ورزش هم داشته باشم که مطمئنم همین ورزش کمک بسزایی به من کرد. البته در طول هفته حداقل یک روز را برای تفریح و فعالیت های جانبی قرار میدادم.
۹- قبل از شروع برای مطالعه کنکور، چه رتبه ای را برای خودتان هدف بندی کرده بودید؟
راستش زیاد به رتبه خاصی فکر نمی کردم فقط هدفم قبولی در یکی از دانشگاه های شهر تهران بود. ولی با نزدیک شدن به کنکور امیدوار تر میشدم که رتبه ی خوبی بیارم.
۱۰- مهمترین درسی که این مسیر( از شروع آماده شدن برای کنکور تا قبول شدن) به شما داد چی بود؟
علاقه و پشتکار در هر زمینه ای ابزار موفقیت هستند. اگر در هر امری علاقه وجود داشته باشد و انسان برای رسیدن به آن هدف تلاش و همت داشته باشد بی شک به هدف خوددست میابد…
۱۱- روش برنامه ریزی و مطالعه خودتان را لطفا بطور کامل توضیح دهید!
من از تابستان گذشته (اواسط تیر ماه ۹۶) شروع به مطالعه کردم. ابتدا بعضی کتاب های اصلی و مهم مثل لئون گوردیس، سه جلد بیماری ها و اصطلاحات را به صورت کلی و روزنامه وار تا پایان شهریور مطالعه کردم. سپس از مهر شروع به مطالعه جدی تر و خلاصه برداری نمودم. معمولا در هر روز دو درس متفاوت (مثلا آمار و بیماری ها) را مطالعه می کردم. هرشب مرور لغات (اصطلاحات) داشتم. تا پایان اسفند ماه من تمامی رفرنس ها را خوانده بودم. با شروع سال جدید من شروع به دوره کردن خلاصه ها و همچنین تقریبا از اوایل اردیبهشت شروع به تست زنی کردم.
۱۲- یکی از سوالات همیشگی داوطلبان روش مطالعه درس اصطلاحات اپیدمیولوژی است. شما این درس را چگونه خواندید؟
با شروع مطالعه این کتاب استرس شدیدی به ادم وارد میشود. مثل حفظ کردن خط به خط یک دیکشنری میماند! ولی با برنامه ریزی میتوان به راحتی از پس این کار دشوار برآمد. خود من کتاب را میخواندم به قصد فهمیدن و نه صرف حفظ کردن. برخی لغات که معانی تقریبا روشنی داشتند را فقط مطالعه میکردم و لغات دشوار تر و جدید و نکته دار را روی تکه کاغذی می نوشتم و هرشب دوره می کردم تا کاملا مسلط به آن لغت باشم.
۱۳- آیا در طول دوره مطالعه دچار یاس و دلسردی می شدید؟ اگر بلی، چطور با آن کنار آمدید؟
بله ماه اخر به دلیل خستگی زیاد از تکرار دروس و تست زنی خسته و بی انرژی شده بودم. با کمی تفریح و اندکی فاصله گرفتن از درس و تنفس مشکل خودم را حل می کردم.
۱۴- روش پیشنهادی شما برای مطالعه درس زبان انگلیسی چیست؟
برای زبان انگلیسی من کمترین وقت را تخصیص دادم چراکه از قبل توانایی خوبی در زبان داشتم. در کنکور سراسری هم زبان را حدود ۹۰ زده بودم. ولی در کل از نظر من دو توانایی کلی برای این درس لازم است.
اول حفظ کردن تعداد زیادی لغت؛ معمولا لغات مورد استفاده در کنکور ارشد تکراری هستند پس تسلط بر لغات تمام رشته ها ی کنکور های ارشد علوم پزشکی لازم است.
دومین مهارت تندخوانی و درک متن است. این مهارت با تمرین هر روزه ی خواندن متون انگلیسی (Reading) ممکن میشود. برای تقویت این توانایی لازم است هرشب یک متن از متون کنکورهای گذشته را تمرین کنند.
توصیه میکنم روزی حداقل یک ساعت را برای تمرین این دو مهارت اختصاص دهید.
۱۵- به نظرتان افرادی که قصد شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی را دارند، باید چه ویژگیهایی داشته باشند؟
اپیدمیولوژی شاید از دور و به ظاهر خشک و فاقد جذابیت باشد ولی اگر کمی وارد آن شوید به آن علاقه مند میشوید. به همین خاطر از نظر من مهم ترین فاکتور علاقه می باشد.
افرادی که قصد شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی را دارند باید به این رشته علاقه مند باشند و صد البته سخت کوش. هم چنین برای شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی حتما و قطعا نیاز به برنامه ریزی دقیق دارند.
۱۶- از چند وقت قبل از آزمون شروع به تست زدن کردید؟
من تست را از اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت سال ۹۷ آغاز کردم ( کنکور ۱۵ تیرماه بود) (کتاب IQB)
۱۷- کدام ماده درسی شما را بیشتر به زحمت انداخت؟ بعبارت دیگر با کدام درس در طول آمادگی برای کنکور بیشتر مشکل داشتید؟
به دلیل مشکلی که در حفظ کردن دارم، درس اپیدمیولوژی بیماری ها؛ به خاطر این که حفظی محض می باشد مرا همیشه اذیت کرد و اخر هم در کنکور کمترین درصد من شد.
۱۸- فرض کنید چند دانشجوی لیسانس به شما مراجعه کرده اند و از شما راهنمایی های کلی برای قبول شدن در این رشته را می خواهند. چه توضیحاتی به این دوستان ارایه می دهید؟
چهار نکته از نظر بنده اهمیت خاصی دارند:
۱) قبل از شروع مطالعه سه کنکور سال های اخیر را مطالعه کنید تا متوجه شوید از هر کتاب و از هر درس چه چیزی را میخواهید.
۲) حتما خلاصه برداری کنید. خلاصه ای بردارید که بتوانید نزدیک به کنکور با استفاده از آن مطالب مهم را در ذهن خود نگه دارید.
۳) با توجه به حجم بالا و اهمیت بالای برخی کتاب ها، از چندین بار خواند آن ها غافل نشوید. این کتاب ها از دیدگاه من عبارتند از: لئون گوردیس، اپیدمیولوژی بیماری ها، اصطالحات پزشکی.
۴) هرچه کنکور اپیدمیلوژی گیرتان آمد بزنید و از نکاتش بهره ببرید. حتی کنکور های دکتری. حتی کنکور ها قدیمی تر. شک نکنید به شما کمک می کند.
۱۷- آیا در کنار کنکور، مطالعه کتب جانبی نظیر کتابهای روانشناسی و … داشتید؟ اگر بلی لطفا نام ببرید.
به دلیل این که در زمان های اضافی و خالی مجبور بودم به طرح های پژوهشی و مقالات نیمه کاره ام بپردازم متاسفانه زیاد فرصتی برای مطالعه نداشتم.
۱۹- در حال حاضر از علم اپیدمیولوژی و بازار کار آن در ایران چه می دانید؟
اپیدمیولوژی فراتر از زمان است. این علم هروز درهای جدیدی را به سوی علوم زیستی می گشاید. علمی است بسیار حیاتی برای سلامت و پیشرفت انسان ها. متاسفانه همانند بسیاری از رشته های مادر، به این رشته نیز در ایران کم لطفی میشود. مشخص نبودن جایگاهی تعریف شده در نظام کلان سلامت یکی از بزرگترین ظلم ها به این رشته ی بنیادی می باشد. متاسفانه این رشته در ایران بیشتر محدود به دانشگاه ها شده است در صورتی که زمینه ی فعالیت بسیار وسیع تری دارد.
۲۰- نظرتان درباره فعالیت های “عباس عباسی قهرمانلو” در سایت، کانال و گروههای تلگرامی چیست؟
از ابتدای مطالعه برای کنکور از مطالب مفید سایت استفاده می کردم و بهره می بردم. امیدوارم داوطلبان اپیدمیولوژی هروز بهتر و بیشتر از این سایت استقبال کنند تا در این مسیر کمک بیشتری به آنها شود.
۲۱- توصیه شما به دوستانی که قبول نشدند چیست؟
شکست علی رغم تلخی مقدمه ی پیروزی است. بنظرم باید نقاط ضعف و اشتباهات رو پیدا کنند و با جبران ان ها بتوانند به موفقیت دست پیدا کنند.
۲۱- اگر حرف خاصی دارید بعنوان سخن پایانی می شنویم:
از تمامی کسانی که به من در این مسیر کمک کردند نهایت تشکر را دارم. امیدوارم روزی بتوانم محبت هایشان را جبران کنم. از استاد عزیزم جناب آقای کیخا که در این مسیر با حمایت ها و راهنمایی هاشون منو یاری کردن نهایت تشکر و قدردانی را دارم. هم چنین از شما و همکاران زحمت کشتان هم نهایت تشکر را دارم و از خدای متعال پیروزمندی افزون را برایتان ارزومندم.
منایع پیشنهادی شما:
۱- مبانی اپیدمیولوژی : لئون گوردیس (مطالعه ی چندین باره) – اصول اپیدمیولوژی مازنر
۲- اصطلاحات : فرهنگ جامع همه گیر شناسی
۳- بیماریها : سه جلد بیماری های شایع
۴- بهداشت : سه جلد بهداشت عمومی – آخرین دستور العمل های موجود در مراکز بهداشتی
۵- آمار زیستی: DRS – اصول مقدمات امار زیستی کاظم محمد
۶- زبان : ۵۰۴ – لزگی