با سلام و عرض ادب خدمت بازدیدکنندگان گرامی
امروز مفتخریم که مصاحبه با رتبه یک ارشد ۹۹ ارشد اپیدمیولوژی را در سایت بارگذاری کنیم. خانم شرف الدین از دانشجویان پرتلاش ما در گروه و آزمون های آزمایشی بودند. خوشحالیم که توانستند موفق شوند و برایشان آرزوی موفقیت در ادامه زندگی و تحصیل را داریم
۱- با سلام، لطفا خودتان را معرفی کنید و رتبه (کل و سهمیه) و درصدهای خود را عنوان کنید.
سلام، عرض ادب و احترام. من مائده شرف الدین، فارغ التحصیل رشته بهداشت عمومی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستم. رتبه ۱ سهمیه و ۱ کل. درصد های آزمون:
مبانی اپیدمیولوژی: ۸۸٫۹
اصطلاحات پزشکی: ۸۱٫۵
اپیدمیولوژی بیماری ها: ۶۳٫۹
بهداشت عمومی: ۵۵٫۵
مقدمات آمار زیستی: ۷۲٫۲
زبان عمومی: ۸۵
نمره تراز کل: ۹۹٫۶
۲- چرا اپیدمیولوژی را برای ادامه تحصیل انتخاب کردید؟
من به پژوهش و تحقیق خیلی علاقه مند هستم و از ترم دوم کارشناسی شروع به نوشتن پروپوزال و ایده پردازی کردم. علاوه بر این، با تحقیقاتی که انجام دادم متوجه شدم رشته اپیدمیولوژی یکی از بهترین رشته های گرایش بهداشت هست و نسبتا آینده خوبی برای افراد فعال و علاقه مند داره. البته اگر بخوام با خودم روراست باشم، یک بخشی از دلیل ادامه تحصیل برای من، ترس از بیکاری و خانه نشینی بود، یعنی ترجیح میدادم محصل بشم تا اینکه بیکارِ یکجا نشین باشم.
۳- از چه طریقی فهمیدید که منابع و کتب مورد نیاز، کدام ها هستند؟
از طریق سایت آقای دکتر عباسی در سال دوم کارشناسی متوجه شدم که چه منابعی رو باید مطالعه کنم. قبل از اون فکر میکردم باید جزوات دانشجوهای ارشد دانشگاه تهران یا موسسات رو بخونم.
۴- لطف کنید برای هر درس زیر بفرمایید چه کتبی را مطالعه کردید؟ (فقط کتب اصلی)
مبانی: مبانی اپیدمیولوژی گوردیس ترجمه دکتر هلاکویی
اصطلاحات: اصطلاحات پزشکی دکتر ناصری
بیماریها: سه جلد اپیدمیولوژی بیماری های شایع ایران دکتر یاوری
بهداشت عمومی: سه جلد کتاب بهداشت عمومی دکتر حاتمی(قسمت های توصیه شده توسط دکتر عباسی) و دستورالعمل واکسیناسیون
آمار: مرور جامع آمار زیستی DRS
زبان: هندبوک جامع لغات و اصطلاحات زبان کارشناسی ارشد علوم پزشکی دکتر مهاجرنیا
۵- لطف کنید برای هر درس زیر بفرمایید چه کتبی را مطالعه کردید؟ (فقط کتب تستی)
مبانی: بانک جامع سوالات مبانی اپیدمیولوژی از مهدی رنجبران
اصطلاحات: IQB فرهنگ و اصطلاحات اپیدمیولوژی
بیماریها: متاسفانه اشتباه کردم و کتاب جداگانه تستی تهیه نکردم، برای تست بیماری ها از کتاب IQB جامع ارشد و دکتری اپیدیولوژی استفاده کردم
بهداشت عمومی: کتاب جداگانه تستی تهیه نکردم، برای تست بهداشت از کتاب IQB جامع ارشد و دکتری اپیدیولوژی استفاده کردم
آمار: مرور جامع آمار زیستی DRS
زبان: IQB زبان ارشد
۶- لطف کنید برای هر درس زیر بفرمایید روش مطالعه شما چگونه بود؟
من طبق توصیه یکی از عزیزان که مصاحبشو تو سایت شما خونده بودم، به صورت زوج و فرد برای روزهای هفته برنامه ریزی میکردم. به این صورت که در روزهای زوج مبانی اپیدمیولوژی و بهداشت عمومی و در روزهای فرد آمار و بیماری ها(باخلاصه برداری) مطالعه میکردم. هرشب قبل از خواب ۴ صفحه اصطلاحات و تا جایی که میتونستم زبان میخوندم.
مبانی: اول یک فصل رو کامل با دقت مطالعه میکردم و سعی میکردم مثال ها و سوالات کتاب رو حلاجی کنم، بعد از اون اگر وقت آزاد به اندازه کافی داشتم، دو ساعت بعد از مطالعه تست های همون فصل رو میزدم و نکات مهمشو توی کتابم یادداشت میکردم. همچنین سوالات مهم و نکته دار رو علامت میزدم تا برای مرور دو ماهه آخر سرعتم بالاتر بره. اگر هم فرصت کافی برای همون روز نداشتم، حتما فردای اون روز تست میزدم. تست خیلی به جاافتادن مطالب کمک میکنه.
اصطلاحات: هر شب، مطالعه اصطلاحات به عنوان آخرین کاراکتر برنامه درسی من بود. ۴ تا ۶ صفحه (بسته به سختی کلمات) میخوندم. شاخصه مهم این درس اینه که بسیار فراره بنابر این هر چند وقت یکبار به عقب برمیگشتم مرور میکردم. حین خوندن کلماتی که بنظرم سخت تر بود رو هایلایت میکردم تا بیشتر برای مرور جلب توجه کنه.
بیماریها: سعی میکردم در تایم مطالعه بیماری ها یک درس از واگیر، یک درس از غیرواگیر بخونم. حجم بیاری های غیرواگیر بیشتره بنابر این زمان بیشتری رو برای مطالعه میطلبه. علاوه بر مطالعه، همزمان در یک دفتر جداگانه خلاصه نویسی هم میکردم که واقعا در روزهای نزدیک به کنکور به دردم خورد. در بیماری های واگیر حتما به مورد مشکوک و محتمل و قطعی، الگوهای سنی و جنسی، دوره کمون و واگیر، روش انتقال،مخزن و منبع و شاخصه اصلی بیماری(که باعث تمییز از سایر بیماری های مشابه میشه) دقت میکردم. در بیماری های غیر واگیر ریسک فاکتور ها و گروه های در معرض خطر، توزیع شهری-روستایی و الگوی سنی و جنسی، سطوح پیشگیری موارد با اهمیتی هستن. در سرطان ها معمولا از عوامل خطرساز، محل درگیری، الگوی سنی و جنسی، میزان بقای ۵ ساله، عوامل خطر و حافظت کننده و همچنین ترین ها( ۵ سرطان شایع بین خانم ها و آقایان در ایران و جهان) سوال طرح میشه. متاسفانه من فرصت نکردم برای این درس کتاب تست جداگانه استفاده کنم و فقط در سه ماه منتهی به کنکور تستهای کنکور سالهای گذشته رو با دقت تمام بررسی کردم. در کل تا تست نزنین متوجه نمیشین که چطور باید این درس رو مطالعه کنین.
{بنظرم سخت ترین درس کنکور بیماری های سنگدل بود… بجز اینکه خیلی حجم زیاد و شبیه به هم و سختی داره، طی سالهای اخیر طراحان گرامی به شکل کاملا انتقام جویانه سوال طرح میکنن. فرقی نداره که چقدر این سه جلد کتاب و دستورالعمل ها و بوکلت های وزارت رو بخونین و چقدر براش تست بزنین، نهایتا سر جلسه کنکور قراره کلی سوپرایز بشین. من خودم با اینکه چندین بار این کتاب ها رو خوندم، بازهم نتونستم به نتیجه دلخواهم برسم.}
بهداشت عمومی : درسی بود که بیشتر از همه دست کم گرفتمش و با توجه به حجم بالای کتاب دکتر حاتمی و مفید نبودن همه مطالب برای کنکور، فقط قسمت های خاصی رو خوندم. اشتباهی که کردم این بود که به اندازه کافی تست نزدم و خلاصه برداری نکردم. این درس کلا رویه خاصی نداره و بسیار فراره. بنظرم بهترین راه برای یادگیری و ثبت اطلاعات تست زدنه. داوطلبین عزیز حتما این مسئله رو مد نظر داشته باشن که این درس تاثیر خیلی خوبی روی رتبه نهایی میذاره چون اکثر رقبا عملکرد خوبی در این درس نشون نمیدن.
آمار: من نسبتا پایه ضعیفی برای آمار داشتم. ولی با تست زدن و تمرین زیاد و از همه مهم تر مرور کردن تست ها، کم کم در این درس قوی شدم. آمار یکی از دروسیه که داوطلبین میتونن به راحتی درصد خوبی ازش کسب کنن. هرسال طراحان از یک مبحث بیشتر از بقیه مباحث سوال طرح میکنن ولی معمولا فصول آمار توصیفی، احتمالات و توزیع های احتمال، روش های نمونه گیری و برآورد بیشتر مورد علاقه طراحان بوده. درکل توصیه من اینه که هیچ فصلی رو از این درس حذف نکنین و تا جایی که میتونین تمرین حل کنین(حتی سوالات تکراری).
زبان: من کلا پایه زبانم خیلی قوی بود. با تست زدن متوجه شدم که کمی دامنه لغاتم برای آزمون ارشد محدوده بنابر این به توصیه یکی از افراد گروه ارشد، هندبوک جامع لغات دکتر مهاجرنیا رو تهیه کردم. کتاب بسیار خوبیه و با ابعاد کوچیکی که داره این شرایط رو فراهم میکنه که همه جا همراهتون باشه و در زمان های خالی که معمولا به هدر میره، برای زبان خواندن کمکتون میکنه. علاوه بر این، از کتاب تست IQB زبان ارشد هم زیاد استفاده کردم. کلا من به جز ۲ ماه آخر خیلی برای زبان سرمایه گذاری نکردم چون در کل زبانم خوب بود.
۷- امسال مهمان ناخوانده داشتیم. با آمدن کرونا خیلی چیزها تغییر کرد. تاثیر کرونا بر مطالعه شما چطور بود؟
شاید باورتون نشه ولی کرونا خیلی به من کمک کرد… من چون سال آخر کارشناسی بودم و باید بیشتر وقتم رو صرف کارورزی و گزارش نویسی و بازدید میگذروندم، خیلی از این جهت که ممکنه به برنامه نرسم اضطراب داشتم ولی با اومدن کرونا یکباره تمام وقتم آزاد شد و تونستم از این فرصت به عنوان سکوی پرش استفاده کنم. البته شرایط خانواده و خانه ما طوری بود که کاملا میتونستم تمرکز کنم و والدینم هم خیلی همکاری میکردن. علاوه بر این، شرایط کرونا بهم ثابت کرد که چقدر مسائلی که در گذشته برام مهم بود بی اهمیت شده و چقدر زندگی برام باارزشه. درکل با شرایطی که از نظر این بیماری در تمام دنیا حاکم شده، مشخصه که تا سالهای بعد هم ممکنه هنوز درگیر کرونا باشیم بنابراین ما باید یادبگیریم که با کرونا زندگی کنیم و به خاطر داشته باشیم که در نبرد با این بیماری افرادی پیروز میشن که بتونن بهتر از بقیه خودشون رو با شرایط پیش اومده وفق بدن.
۸- آیا از این رتبه راضی هستید؟ چرا؟
بله مگه میشه از رتبه یک کشوری راضی نبود. راستش من فکر میکردم که جزو ۵ نفراول باشم ولی حتی در مخیله ام نمیگنجید که رتبه یک بشم.
۹- طبیعتا کنکور همراه با یاس و ناامیدی است. شما در طول دوره آمادگی، برای مقابله با این مشکل چه کارهایی انجام دادید؟
دوست دارم پاسخ این سوال رو با یک داستان از زبان دکتر چاووشی خدمتتون عرض کنم:” روزی در یک باشگاه ورزشی، با مربی آشنا شدم که با صدها ورزشکار تراز اول و در سطح بین و المللی و المپیک کار کرده بود. خودمو معرفی کردم و خواستم با مربی درباره فرایند پیشرفت صحبت کنم. پرسیدم که فرق بین ورزشکارهای حرفه ای و ماهایی که میریم باشگاه چیه؟ هدفم این بود ببینم نظرش درباره آدمهای موفق چیه. یعنی دقیقا افراد موفق چه کاری رو انجام میدن که بقیه انجام نمیدن؟ ایشون یسری موارد رو گفتن که قابل حدس بود و میتونین انتظارشو داشته باشین: ژنتیک، شانس و استعداد. ولی بعدش چیزی گفت که انتظارشو نداشتم:{موفقیت برای کسانی پیش میاد که میتونن خستگی تمرینات هر روزشون رو مدریت کنن و همون تمرینات رو دوباره فرداش انجام بدن.} جواب عجیبی بود! خیلی از ماها وقتی تمرکز و انگیزمون رو از دست میدیم، افسرده میشیم و تصورمون از افراد موفق اینه که انگیزه اونها تموم نشدنیه. درحالیکه افراد موفق هم مثل بقیه قطعا خیلی وقتها امید و انگیزشون رو از دست میدن، تنها تفاوتشون با بقیه آدمها اینه که اونا راهی رو پیدا میکنن که با وجود خستگی به راهشون ادامه بدن.”
اگر خسته شدین این احساس رو مثل بقیه احساسات زندگیتون بپذیرین و سعی کنین راهی برای آرام کردن روح و روانتون پیدا کنین. این راه برای هرکس منحصر به فرده. من از روز اولی که شروع کردم به خوندن برای ارشد، یک اسکناس ۵۰ تومنی که عکس سردر دانشگاه تهران روی یک طرفش چاپ شده رو جایی در دیدرس میذاشتم و هروقت خسته میشدم چندثانیه بهش خیره میشدم. پیش اومده بود که یک یا دو روز اصلا درس نمیخوندم و کارهای مورد علاقم( کتاب غیر درسی، بازی کامپیوتری، صحبت کردن طولانی با دوستان و ..) رو انجام میدادم. از شما دوستان عزیز داوطلب کنکور ارشد اپیدمیولوژی هم خواهش میکنم از کنکور یک غول بزرگ نسازین، با آرامش کامل درس بخونین. این آزمون یک مقطع از زندگیه و میگذره، پس تمام تلاشتون رو بکنین و نتیجه عمل رو به خداوند بسپارین.
اسکناسی که بهتون گفتم:
۱۰- به نظرتان ایده آل ترین روش مطالعه زبان انگلیسی چیست؟ آیا روش خودتان را بهترین می دانید؟
بهترین روش، تکرار و تمرین تست زنی ست. من خیلی نمیتونم درباره مطالعه زبان نظر بدم چون خودمم بجز سه ماه آخر خیلی مطالعه نداشتم. هرکس سطح زبانشو بسنجه و طبق اون تصمیم بگیره که چقدر زمان باید به این درس اختصاص بده. ضریب درس زبان در آزمون امسال ۳ بود که نشون میداد درصد زبان تاثیر زیادی روی رتبه داره. نمیدونم سال آینده به چه صورت خواهد بود ولی وقت صرف کردن برای درس زبان درکل ارزشمنده چون بخشی از داوطلبین این درس رو حذف میکنن یا ضعیف عمل میکنن بنابراین اگرکسی زبانش خوب باشه میتونه به راحتی از رقیب هاش جلو بزنه.
۱۱- شما بطور کلی منابع را چند دور مطالعه کردید؟
من کاملا با لفظ “چند دور” از همون ابتدا مشکل داشتم. تعداد دور های خونده شده از یک کتاب اصلا مهم نیست. یک کتاب یا درس اونقدر باید خونده بشه که مفاهیمش جا بیوفتن و فرد بتونه درصد مناسبی از تست های اون مبحث رو درست پاسخ بده. شاید برای یک درس، دو دور کافی باشه ولی برای درس دیگه ۵ دور هم کفایت نکنه.
۱۲- از چه زمانی تست زدید؟
برای درس مبانی و آمار از همون اول همراه با شروع خوندن تست هم زدم چون بدون تست زدن مطالب به درستی برام تثبیت نمیشدن. متاسفانه من یک اشتباهی کردم و تست زنی برای درس بهداشت و بیماری هارو به سه ماه آخر موکول کردم و فقط تست های IQB (کنکور های سالهلی گذشته) رو زدم. بنظرم درس بیماری ها اونقدر بااهمیت و سخت هست که تست زنی از روز اول رو میطلبه ولی این اشتباه من بود که از همون اول شروع نکردم. شما اشتباه منو تکرار نکنین. یک اشتباه دیگم این بود که برای درس اصطلاحات تست های خیلی سخت و نکته داری میزدم که بنظرم اصلا این همه وقت صرف کردن رو لازم نداشت.
بازهم تاکید میکنم، تست زنی برای درس مبانی رو خیلی جدی بگیرین. برای درس زبان هم با توجه به سطح خودتون تصمیم بگیرین که از چه زمانی تست زنی رو شروع کنین، تست های کنکور های سال قبل (همه رشته های ارشد علوم پزشکی) در ماه های منتهی به کنکور خیلی میتونه بهتون کمک کنه.
۱۳- کدام ماده درسی شما را بیشتر به زحمت انداخت؟ بعبارت دیگر با کدام درس در طول آمادگی برای کنکور بیشتر مشکل داشتید؟
ای داد از اپیدمیولوژی بیماری ها…. هرچی میخوندم انگار باز هم در نقطه شروع بودم. برای من درسی بسیار فرار و با تشابهات زیاد بود. اشتباهمم که چندین بار در بالا خدمتتون عرض کردم. ماده درسی بعدی هم کتاب عزیز اصطلاحات که از حیث سختی از بیماری ها چیزی کم نمی آورد.
۱۴- بطور میانگین روزانه چند ساعت مطالعه داشتید؟
تعداد ساعات مطالعه ام شناور بود. روزهایی که کارورزی و دانشگاه داشتم سعی میکردم حداقل ۴ ساعت بخونم ولی روزهایی که کامل خونه بودم بین ۷ تا ۸ ساعت میخوندم. البته این ساعات به مود اون روز هم خیلی بستگی داشت. اما یک چیز رو هرگز زیر پا نمیذاشتم; وقتی برنامه ای میریختم حتی شده تا ۲ نصف شب بیدار بودم ولی از برنامه سرپیچی نمیکردم. این رفتار باعث میشد که درس خوندن برام به یک روتین تبدیل بشه(مثل غذا خوردن).
۱۵- با توجه به قرنطینه کرونایی و تعطیلی دانشگاهها از حدود بهمن ماه، در ایام قرنطینه در تایم های فراغت چه می کردید؟
من دانشجوی بهداشت عمومی هستم و بزرگترین وظیفه من آموزش بهداشته. وقتی این پاندمی شروع شد، به تمام اساتید گروهمون اعلام آمادگی همه جانبه کردم. از اسفند تا خرداد این افتخار رو داشتم که به صورت پاره وقت به سوالات کرونایی مردم در سامانه تلفنی دانشگاه پاسخ بدم و تا جایی که تونستم از اطلاعات و مهارت هام در این زمینه استفاده کردم. همچنین سعی کردم از فرصت ایجاد شده کمال استفاده رو ببرم و با برنامه ریزی درست به دروس عقب مانده ام سر و سامان بدم. کلا به دوران قرنطینه به چشم یک فرصت طلایی نگاه میکردم. هرچند بعضی اوقات ناامیدی و حس تلخی تمام وجودمو میگرفت، اما سعی میکردم این احساسات رو کنترل کنم و با استراحت کردن بهشون غلبه کنم. درکل زندگی هیچوقت قابل پیشبینی نیست و هر روز ممکنه هزاران اتفاق عجیب و غریب رخ بده ولی رفتارهای ما در کنترل خودمونه و این مائیم که تصمیم میگریم که چجوری خودمونو با شرایط سازگار کنیم.
۱۶- مستحضر هستید که سایت و گروههای تلگرامی دکتر عباسی در حال حاضر مورد استفاده تعداد زیادی از داوطلبین قرار می گیرند. هر آنچه که می خواهید به داوطلبین سال بعد بگویید در این قسمت بیان کنید:
رشته اپیدمیولوژی رشته حوبیه البته برای افرادی که با علاقه واردش میشن و حاضرن بخش اعظمی از وقتشون رو به این علم پهناور اختصاص بدن. لطفا قبل از انتخاب این رشته برای ارشد، تمام ابعاد رو در نظر بگیرین و موقعیت خودتون رو حلاجی کنین. فکر کنین که در ۱۰ سال آینده چه چیزی از خودتون و موقعیتتون متصور هستین. یک برنامه و هدف طولانی مدت رو معین کنین و برای اون بجنگین، مطمئن باشین روزی نتیجه تمام تلاش هاتون رو خواهید دید.
برای نحوه درس خوندن بهتون توصیه میکنم که از روزهای اول با شدت و طولانی مدت درس نخونین(مخصوصا اگر چند سال از درس و مطالعه فاصله داشتین). سعی کنید در یک روند آهسته و پیوسته پیش برید و از روزی یک ساعت شروع کنین، هر روز یک مقدار به ساعت مطالعتون اضافه کنید. هرکس یک راه جداگانه برای درس خوندن داره، بهترین راه خودتون رو انتخاب کنین و با توجه به عملکردتون در آزمون های آزمایشی نتیجه روش مطالعتون رو بسنجین و اگر دیدید نتیجه خوبی نگرفتین، سریعا روشتون رو تغییر بدین.
حتما حتما حتما آزمون های آزمایشی رو جدی بگیرین. از اینکه نتایجتون با بقیه مقایسه بشه خجالت زده نشین و نترسین. نتایج آزمون ها مثل یک تلنگر قبل از آزمون کنکوره که میتونه خیلی کارساز باشه.
۱۷- مهمترین قسمت آمادگی برای هر کنکوری جمع بندی است. با توجه به تعویق هایی که افتاد، جمع بندی شما چگونه بود؟
یک مقدار اخباری که از تعویق آزمون منتشر میشد روی تمرکزم تاثیر میذاشت ولی سعی میکردم کنترلش کنم. برای جمع بندی اول خلاصه بندی ها و سوالاتی که در طی ماه های گذشته هایلایت کرده بودمو خوندن و اگر میدیدم یسری از فصول رو خیلی فراموش کردم، دوباره مثل روز اول میرفتم سراغش و با دقت اون مبحث رو میخوندم. مرحله دوم جمع بندی مربوط میشد به سوالات کنکورهای سالهای گذشته همراه با پاسخ تشریحی که از کتاب IQB اپیدمیولوژی استفاده کردم. پاسخ های تشریحی که به نظرم مهم بود رو هایلایت میکردم و ازش یه عکس میگرفتم تا همیشه همراهم باشه و گمش نکنم. همچنین یک ماه مونده به کنکور کلمات مشابه اصطلاحات رو نوت برداری کردم و سعی میکردم هر روز مرورشون کنم تا فراموشم نشه. همچنین روی یک برگه A4 تمام بیماری های واگیر و دوره کمون، دوره سرایت و نکات مهم رو یادداشت کردم.
یک هفته مونده به کنکور یک زمان خیلی طلایی برای مروره. توی اون مدت سعی کردم فرمول های آمار و اپیدمیولوژی، نوت های اصطلاحات و بیماری ها و عکس هایی که از پاسخ های تشریحی کنکور های سال قبل گرفته بودم رو چندین بار مرور کنم.
یک کار دیگه ای هم که خیلی کمک کرد این بود که وقتی یک بحث درسی در گروه تلگرامی پیش میومد و دوستان یا آقای دکتر مطالب باارزشی رو مطرح میکردن، حتما اون پیام هارو سیو میکردم و هروقت بیکار میشدم نگاهی بهش مینداختم.
درکل مرور جمع بندی خیلی در تثبیت مطالب و پیدا کردن ضعف های مطالعه تاثیرگذاره.
۱۸- در صورتی که شاغل (کارمند یا آزاد و …) هستید، چگونه توانستید هم به کارتان برسید و هم به مطالعه؟
متاسفانه بیکارم.
۱۹- در صورتی که پدر یا مادر هستید، چگونه توانستید هم به فرزند(ان) خود برسید و هم به مطالعه؟
خوشبختانه مجردم.
۲۰- آیا شما در آزمون های آزمایشی خاصی شرکت کرده بودید؟
فقط در آزمونهای آقای دکتر عباسی شرکت کردم و بسیار راضی هستم. اگر برای هر چیزی در مملکت سلطانی وجود داشته باشه، امپراطور اپیدمیولوژی کسی نسیت جز آقای دکتر عباسی.
۲۱- تاثیر این آزمونها در برنامه ریزی و رتبه ای که کسب کردید چقدر بود؟
در یک کلام، اگر این آزمونها و برنامه ریزی ها نبود هرگز نمیتونستم با نظم پیش برم. یعنی هیچ ذهنیتی از چارچوب مطالعه برای آزمون ارشد نداشتم ولی به کمک آقای دکتر عباسی و گروه ایشون، به لطف خدا تونستم به چیزی که میخواستم برسم.
۲۲- روز کنکور برای شما چطور بود؟ مدیریت زمان را چطور انجام دادید؟
شب کنکور کمی استرس داشتم ولی وقتی با یکی از دوستانم چت کردم، حس اضطرابم کاملا زائل شد. روز کنکور هم کمی استرس داشتم(که کاملا درحد عادی بود). از نظر مدریت زمان هیچوقت مشکل نداشتم و با آرامش کامل به سوالات پاسخ دادم. اگر سوالی برام سخت بود فقط دورشو خط میکشیدم و به سراغ سوال بعدی میرفتم تا زمان رو از دست ندم. وقت کافی برای مرور پاسخ هارو هم داشتم. البته این فنون رو به تدریج در آزمون های آزمایشی آقای دکتر عباسی یاد گرفتم.
۲۳- روز آزمون با داشتن استرس و … چگونه با ماسک و سایر ملزومات کرونا کنار آمدید؟
قبل از آزمون فکر میکردم خیلی سخت و اذیت کننده باشه ولی وقتی آزمون شروع شد به چیزی جز سوالات فکر نمیکردم و کاملا غرق در برگه امتحان بودم. البته به توصیه یکی از دوستان، روز آزمون صندل پوشیدم و جوراب هامو در آوردم. سعی کردم لباس های نازک و آزادی بپوشم تا با وجود ماسک کمتر کلافه بشم. روز قبل از آزمون چند مدل ماسک رو امتحان کردم و ماسکی که به نظرم جنسش بهتر بود و اذیتم نمیکرد رو انتخاب کردم. البته من به ماسک زدن های طولانی در محیط مرکز بهداشت عادت داشتم و از این لحلظ خیلی اذیت نشدم.
۲۴- اگر سوالی از قلم افتاده یا چیزی برای گفتن دارید بعنوان سخن پایانی می شنویم:
برای همه داوطلبین آرزوی موفقیت میکنم. یک مسئله مهم که منو خیلی در این آزمون کمک کرد این بود که سعی کردم اشتباهات کنکور سراسری رو در کنکور ارشد تکرار نکنم و فکر کنم این خیلی نکته مهمی باشه. همچنین به خاطر داشته باشن که زندگیشونو فدای آزمون ارشد نکنن و کنکور رو مثل یک امتحان، شبیه امتحان های دیگه فرض کنن.
برای انتخاب دانشگاه بنظر من هم بهترین مشاور اساتید گروه اپیدمیولوژی دانشگاه محل تحصیل خودشونه. خیلی به صحبت های دانشجوهای یک دانشگاه اکتفا نکنن و در آخر با توجه به شرایط و وضعیت زندگیشون تصمیم بگیرن.
در آخر اینکه خیلی از زحمات شما متشکرم، امیدوارم همیشه سالم و موفق باشید. بعد از پدر و مادرم، شما مهمترین دلیل موفقیت من در این آزمون بودید. جا داره از بزرگترین مشوقم برای ادامه تحصیل در رشته اپیدمیولوژی یعنی استاد خانم دکتر افضل آقایی هم تشکر کنم. انشالله اساتیدی مثل ایشون همیشه پایدار و سلامت باشن.
از پدر و مادرم و خواهر عزیزم مریم جان بسیار متشکرم که با حمایت هاشون کمکم کردن و همیشه با محبت و علاقه باری از دوشم برمیداشتن. داشتن دوست های خوب در موفقیت خیلی تاثیر گذاره. مثلا دوست عزیزم زهرا جعفر زاده، که من سعی کردم توی زندگیم هرکاری که ایشون انجام دادن رو برعکسشو عمل کنم و واقعا هم هربار نتیجه مطلوبی کسب کردم. سیما جان هم با احساس یاس و ناامیدی که بهم میداد هربار منو قوی تر از پیش میکرد. و در آخر فریده جان که به قول شاعر آنچه خوبان همه دارند، او یکجا دارد.
دوستان عزیز هرسوالی که دارند رو میتونن از طریق تلگرام ازم بپرسن، حتما اگر فرصت داشته باشم پاسخگوی عزیزان هستم.
آیدی تلگرامم: @m_shrfd
ایمیل: Sharafoddinm951@mums.ac.ir
4 دیدگاه روشن مصاحبه با رتبه ۱ ارشد ۹۹ به همراه کارنامه
سلام خییلی ممنون از اینکه تحربه و اطلاعات خوب و جامعی که در اختیارمون گذاشتید واقعا تمام سوالاتمون بر طرف شد
کلی از گفته هاتون یاد گرفتیم
انشالله مثل الان موفق باشید در جایگاهتون☘
و خییلی ممون از شما دکتر عباسی که سببب خیر هستید
و کلی دعای خیر پشت راهتون هست☘
سلام
خوشبختانه امسال دوستان قبول شده بسیار جامع توضیح میدهند و این خیلی خوب است.
خواهش می کنم انشالله سال بعد مصاحبه شما را هم در سایت بگذاریم
سلام
ب امید موفقیت شما در مقاطع بعدی
مصاحبه خوب و انگیزشی بود
و ممنون از دکتر عباسی عزیز
سلام جناب صادقی
انشالله شما هم موفق و موید باشید
سایدبار کشویی
درباره سایت
اینجانب عباس عباسی قهرمانلو دکتری اپیدمیولوژی می باشم. سعی ما بر این است که این سایت محیطی برای برقراری ارتباط بین دانشجویان و فارغ التحصیلان و داوطلبان اپیدمیولوژی باشد که در زمینه های مختلفی باب همکاری بین این افراد ایجاد شود. علاوه بر آن محیطی برای همکاری در زمینه نوشتن مقالات و پاسخ گویی به سوالات بازدیدکنندگان در مورد مقاله نویسی، روش تحقیق، و سایر مباحث در مورد این رشته بوجود بیاوریم.