سلام
چند روز پیش موفق شدیم با خانم نظری مصاحبه ای داشته باشیم. توضیحات بسیار خوبی در مصاحبه ایشان موجود هست. متاسفانه به دلیل جبهه گیری های ناعالادلانه داوطلبین در سالهای قبل و رفتارهای زشت و زننده با افرادی مثل خانم مهرآور (رتبه یک دکتری، بعد از مصاحبه مورد بی مهری زیادی قرار گرفتند) خیلی از افراد حاضر به مصاحبه نیستند. حق هم میدهیم. خانم نظری قبول زحمت فرمودند اما گفتند رتبه شان را اعلام نکنیم. ایشان دانشگاه ایران قبول شده اند.
۱- با سلام لطفا خودتان رامعرفی کنید و در صورت تمایل رتبه نهایی، رتبه کتبی و محل قبولی خود را عنوان نمایید.
باسلام. هاجر نظری کنگاوری هستم. قبولی دانشگاه ایران
۲- آیا بار اول بود که کنکور دکتری اپیدمیولوژی شرکت می کردید؟ در صورت خیر بودن، لطفا دلیل عدم قبولی در سال(های) قبل را بفرمایید.
بله
۳- مقطع قبلی را کدام دانشگاه بودید؟
دانشگاه شهید بهشتی
۴- آزمون کتبی امسال چطور بود؟
با توجه به نمونه سوالات سالهای گذشته، بجز بخش آمار که به نظر بنده کمی متفاوت از سالهای قبل بود، باقی بخشها خیلی راحت بودند.
۵- نظرتان در خصوص سه ماده درسی آزمون کتبی چیست؟ کدام یک بیشتر تاثیر گذارند؟
در آزمون امسال دروس اپیدمیولوژی و نظام سلامت و بیماریها باهم ادغام گردیده بودند، لذا ضرایب یکسانی داشتند. مسلما این بخش تعیین کننده ترین بخش بود زیرا هم تعداد سوالات و هم ضریب مربوط به آن بیشتر از سایر دروس بود. البته با وجود بخش جدید استعداد تحصیلی و عدم آشنایی کامل دانشجویان با این آیتم، بنظرم این بخش نیز تعیین کننده بود.
۶- به نظرتان برای قبولی امسال، آزمون کتبی نقش پررنگ تری داشت یا مصاحبه؟
به نظر بنده، هر دو آزمون مهم و مکمل هم میباشند. چنانچه نمره حدنصاب کتبی را اخذ نگردد، به مرحله مصاحبه دعوت نخواهیم شد. همچنین نقش تسلط به مفاد دروس آزمون کتبی در ایستگاه علمی مصاحبه نیز پررنگ خواهد شد.
۷- برای آزمون کتبی برنامه مطالعه شما چگونه بود؟(از چه زمانی شروع کردید و نحوه مطالعه و ...)
با توجه به اینکه مدت زمان زیادی از فارغ التحصیلی بنده نمیگذشت، تقریبا به مطالب و متون درسی مسلط بودم. هفته آخر دی ماه برای آزمون زبان مطالعه داشتم . از ابتدای بهمن ماه دروس تخصصی را آغاز نمودم البته در ابتدا به دلیل اینکه فکر میکردم زمان کوتاهی برای اتمام تمام دروس دارم، حدود ۸ الی ۹ ساعت در روز مطالعه داشتم. همچنین در اسفند ماه وقفهای حدودا دو هفته ای پیش آمد که سعی کردم در هفتههای بعد آن را جبران نمایم.
۸- رقابت برای قبولی سال به سال سخت تر و فشرده تر می شود. پیشنهادتان به کسانی که با ارشد رشته های دیگر قصد ورود به دکتری اپیدمیولوژی دارند، چیست؟
مطمئنا کسانی که از رشتههای دیگر قصد ورود دارند، بایستی تلاش مضاعفی داشته باشند. به دلیل اینکه فارغ التحصیلان بهداشت عمومی و اپیدمیولوژی، نسبت به افراد رشتههای دیگر، به مفاهیم پایه تقریبا تسلط کامل دارند، لذا این امر در بخش مصاحبه نیز کمک کننده خواهد بود. البته قبولی افراد وابسته به دانش و رشته تحصیلی پایه ایشان خواهد بود. لازم به ذکر است یکی از سوالات اساتید محترم در مصاحبه پرسش از رشته دوره ارشد فرد میباشد که ممکن است در تخصیص امتیاز موثر باشد.
۹- بین آزمون کتبی و مصاحبه برای هر کدام چه مقدار انرژی گذاشته بودید؟
تقریبا از زمان اعلام نتیجه کتبی، برای مصاحبه مطالعه میکردم. به نظرم آمادگی برای آزمون مصاحبه با توجه به فرصت اندک، یک مقدار استرس بیشتری داشت. بلافاصله پس از آزمون کتبی، نگارش مقالات و طرحهای ناتمام را آغاز نمودم تا بتوانم رزومه خود را پربار تر نمایم.
۱۰- نظرتان درباره نحوه اجرای مصاحبه و ایستگاهی شدن آن چیست؟
با توجه به اینکه بنده اولین بار بود که در مصاحبه حضور داشتم، لذا امکان مقایسه با حالت قبلی مصاحبه برای بنده وجود نداشت. اما با تفاسیری که از سایر دانشجویان شنیده بودم، به نظر ایستگاهی شدن حداقل مزیتی که دارد این است که تمامی شرایط و سوالات برای تمام مدعوین به مصاحبه یکسان میباشد.
۱۱- درباره رزومه خود توضیحاتی می فرمایید که وضعیت تان چگونه بود؟
بنده ۱۱ طرح کشوری و دانشگاهی داشتم که حدود ۹ مورد آنها به اتمام رسیده بودند. البته از ابتدای دوره ارشد به دنبال تکمیل رزومه خود بودم. از نظر مقالات نیز ۴ مقاله ISI داشتم. مقاله فارسی نداشتم. یکبار سخنرانی و دو پوستر در همایش های داخل کشور و دو پوستر در کنگره بین المللی داشتم. یکی از پوسترها در مجله ای که درISI نمایه میشد، به چاپ رسیده بود. دارای معدل ۱۸٫۹۹ در مقطع ارشد و دانشجوی رتبه برتر (استعداد درخشان) مقطع خود بودم.
البته برای هر کدام از آیتمهای ذکر شده ، سقف امتیاز مشخص گردیده بود و جدول امتیازات رزومه هر ساله از طرف وزارت بهداشت اعلام می گردد.
۱۲- سوالاتی که در ایستگاههای مختلف از شما پرسیده شد(هر کدام جداگانه اگر خاطرتان هست) ، چه بودند؟
در ایستگاه سرچ مقالات: در پایگاه های پاب مد و اسکوپوس خواسته بودند که تعداد مقالات مرتبط با ارتباط چای داغ و سرطان مری را بر اساس سرچ معمولی و یکبار هم با استفاده از مش (در پایگاه پاب مد) به دست آوریم.
در ایستگاه پایان نامه، خواسته شد تا شرح مختصری از روند اجرای پایان نامه، نتایج و کاربردی بودن پایان نامه داده شود. در واقع بایستی نسبت به تمام بخشهای مختلف پایان نامه مسلط بود. از مقالات منتج از پایان نامه نیز پرسش گردید.
در ایستگاه زبان خواسته شد تا اندکی خود را معرفی نموده و متن انگلیسی در اختیار افراد قرار داده میشد و میخواستند تا مفهوم کلی متن به همراه ترجمه برخی کلمات مشخص شده در متن را بیان نماییم.
در ایستگاه تسلط علمی نیز سوالات از قبل آماده ، در اختیار فرد قرار داده میشد و از او میخواستند که پاسخ هر سوال را بصورت شفاهی ارائه دهد. سوال امسال در این بخش، یک مطالعه Case control hospital based در زنان باردار بود که خواسته شددد در هر مرحله از مطالعه، انواع خطاها (خطای تصادفی و خطای سیستماتیک)، مخدوش کننده ها و نحوه برخورد با آن ها را در مرحله طراحی، اجرا و آنالیز بیان نمایید.
در ایستگاه presentation گفته بودند که تصور کنید به یک برنامه تلویزیونی دعوت شده اید و در آن از شما خواسته شده تا در رابطه با اپیدمیولوژی برای بینندگان صحبت نمایید.
لازم به توضیح است که زمان تخصیص یافته برای هر ایستگاه، ۵ دقیقه بود.
۱۳-به نظر خودتان مهمترین عاملی که باعث قبولی نهایی شما شد( با احتساب آزمون کتبی و مصاحبه) چیست؟
لطف خداوند و حمایت همه جانبه خانواده ، تلاش مسمتر، مطالعه مفاد درسی آزمون کتبی، استفاده از مجموعه سوالات سالهای قبل و داشتن رزومهای نسبتا خوب (نسبت به زمان فارغ التحصیلی) از مهمترین عوامل قبولی بنده محسوب میشدند.
۱۴- امسال برخی نفرات برتر کتبی نهایتا قبول نشدند، نظرتان در این باره چیست؟
با توجه به اینکه امتیاز هر کدام از آزمون های کتبی و مصاحبه ۵۰ درصد میباشد، لذا ممکن است در بخش مصاحبه و داشتن رزومه ، امتیاز مناسبی را اخذ نکرده باشند.
۱۵- به نظرتان آیا اساتید در جلسه مصاحبه سوگیری داشتند؟ (این یکی از اعتراضات همیشگی داوطلبین است)
خیر
۱۶- با توجه به سهم ۵۰ درصدی مصاحبه، به نظرتان از چه زمانی باید به فکر مصاحبه دکتری بود؟
از ابتدای دوره ارشد
۱۷- توصیه شما به دانشجویانی که تازه ارشد قبول شده اند برای آمادگی برای دکتری اپیدمیولوژی چیست؟
همزمان با گذراندن واحدهای درسی، به فکر تکمیل رزومه خود باشند. همچنین با توجه به اهمیت نمره زبان به عنوان شرط لازم جهت شرکت در آزمون کتبی، در تقویت آن تلاش نمایند.
۱۸-هر سال حرف هایی مبنی بر حق خوری در مصاحبه می شنویم و برخی عزیزان معتقدند در آمار قبولی ها از دانشگاه های تهران(علی الخصوص دانشگاه ع پ تهران) تعداد بیشتری وجود دارد . نظرتان در این باره چیست؟
نظری ندارم
۱۹- آیا به نظرتان از امسال به بعد دانشجویان سال اول (داوطلبینی که برای سال اول آزمون می دهند) شانس قبولی دارند؟ (با توجه به تاثیر بیشتر مصاحبه نسبت به سالهای قبل)
بله. بنده نمونه ای از افرادی بودم که برای بار اول آزمون آزمون میدادم و نتیجه هم گرفتم.
۲۰- برخی از عزیزان قبولی را مصادف با اتمام یادگیری می پندارند. برنامه شما برای آینده خودتان در این رشته چیست؟
خیر. برداشت کاملا اشتباهی میباشد. با ورود به این مقطع متوجه خواهید شد که نادانستههای بسیاری جهت آموختن وجود دارد لذا بایستی تلاش خود را دوچندان نمود.
۲۱- نظرتان درباره فعالیت های “عباس عباسی قهرمانلو” در سایت، کانال و گروههای تلگرامی چیست؟
گروه تلگرامی، سایت و بویژه کتاب های چاپ شده اپیدمیولوژی از ایشان و همکاران برای بنده بسیار بسیار مفید بوده است.
۲۲-چه کسانی در قبول شدن شما در این آزمون نقس بسزایی داشتند؟
قبولی در این آزمون را مدیون پروردگار متعال، خانواده، اساتید محترم مقطع ارشد که نقش بسزایی در ارتقای دانش اپیدمیولوژی اینجانب داشتند و تجربیات دوستان عزیزی که بنده را راهنمایی نمودند، هستم.
۲۳- سخن پایانی؟
آرزوی موفقیت برای تمام عزیزان دارم.