امروز مصاحبه را خانم شهروسوند به عنوان اولین مصاحبه قبولی های ۹۸ در سایت گذاشته می شود. ایشان در آزمونهای ما شرکت داشتند و اوایل هم وضعیت شان خوب نبود اما رفته رفته پیشرفت کردند و نهایتا با رتبه ۷ مزد زحمات خود را گرفتند.
از ایشان تشکر می کنم و تبریک عرض می کنم و برایشان آرزوی موفقیت در تمام مراحل زندگی را دارم.
۱- با سلام، لطفا خودتان رامعرفی کنید و رتبه (کل و سهمیه) و درصدهای خود را عنوان کنید.
به نام خدا، شکوه شهروسوند رتبه ۷ در کل و ۱ در سهمیه
مبانی ۷۵٫۵۵ اصطلاحات ۷۷٫۷۷ بیماریها ۵۰ بهداشت عمومی ۴۷٫۲۲ امار زیستی ۴۴٫۴۴ زبان ۶۱٫۵۳
۲- کلا چه شد که تصمیم گرفتید وارد این رشته شوید؟
من از ترم ۵ کارشناسی در جست و جو رشته ای جهت ادامه تحصیل بودم و با دانشجویان و اساتید رشته های مختلف صحبت کردم با توجه به مشاوره هایی که گرفتم و شناختی که از خودم داشتم رشته اپیدمیولوژی را برگزیدم.
۳- از چه طریقی فهمیدید که منابع و کتب مورد نیاز، کدام ها هستند؟
از طریق دوستانم که در این رشته تحصیل میکردند با سایت دکتر عباسی اشنا شدم و تمام اطلاعات مورد نیاز را در این سایت کسب کردم.
۴- لطف کنید برای هر درس زیر بفرمایید چه کتبی رامطالعه کردید؟ (فقط کتب اصلی)
مبانی: گوردیس
اصطلاحات: کتاب اصطلاحات دکتر ناصری
بیماریها: ۳ جلد کتاب بیماریهای واگیر ، غیر واگیر و سرطان دکتر یاوری
بهداشت عمومی: دستورالعملهای وزارت بهداشت
آمار: کتاب DRS
زبان: ۵۰۴ ، ۱۰۰۰ واژه ضروری تافل، کتاب دکتر لزگی
۵- لطف کنید برای هر درس زیر بفرمایید چه کتبی رامطالعه کردید؟ (فقط کتب تستی)
مبانی: IQB جامع اپیدمیولوژی و بانک سوالات دکتر مهدی رنجبران
اصطلاحات:IQB اصطلاحات دکتر عباس عباسی
بیماریها:-
بهداشت عمومی:-
آمار:DRS و IQB جامع اپیدمیولوژی
زبان:تستهای سالهای گذشته
۶- لطف کنید برای هر درس زیر بفرمایید روش مطالعه شما چگونه بود؟
با توجه به این که در دانشگاه اکثر منابع را مطالعه کرده بودم مطالعه منابع خیلی برایم سخت و پیچیده نبودند و خواندن منابع بیشتر حکم یاداوری را برایم داشتند البته به غیر از درس اصطلاحات
مبانی: ابتدا کتاب گوردیس را خواندم و همزمان نکته برداری میکردم سپس کتاب مبانی پیشرفته اپیدمیولوژی دکتر عباسی را خواندم. این کتاب فوق العاده است و تمام ابهاماتم را رفع کرد.حتما توصیه میکنم در کنار گوردیس مطالعه شود.
اصطلاحات:اصطلاحات را بعد از پایان خواندن امار و گوردیس مطالعه کردم این روش به تفهیم بهتر اصطلاحات کمک ویژه ای میکند زیرا بسیاری از اصطلاحات از مباحث اصلی مبانی اپیدمیولوزی هستند.
بیماریها: نکته برداری همزمان با مطالعه کتب موثرترین روش برای بنده بود هرچند که به علت کمبود وقت کتاب غیر واگیر را نتوانستم کامل بخوانم.
بهداشت عمومی: با توجه به شاغل بودنم تا حدودی به دستورالعملهای وزارت بهداشت تسلط داشتم و کتاب دکتر حاتمی را نتوانستم بخوانم.
آمار: کتاب DRS و جزوات دوران کارشناسی .
زبان: ابتدا کتاب ۵۰۴ را از ابتدای مهر ماه خواندم ۴۲ درس دارد که روزی یک درس را خواندم(فقط ۱۲واژهای هر درس بعلاوه سینونیم هایشان) بعد از تسلط بر ۵۰۴ کتاب ۱۰۰۰ واژه ضروری تافل را در ۳۰ روز خواندم( روزی یک درس) سپس این دو کتاب را مرور کرده و از دی ماه کتاب دکتر لزگی را شروع کردم این کتاب ۶ مهارت دارد و هر ماه یک مهارت را خواندم و در پایان خرداد ماه ۶مهارت را مرور کردم و از تیرماه تستهای سالهای گذشته را زدم.
من با توجه به مشغله های زیادی که داشتم سعی کردم مهمترین مباحث را دقیق بخوانم و بیشترین تایمم را صرف زبان کردم.
۷- دیدگاهی در بین دانشجویان وجود دارد که اعتقاد دارند که برای اپیدمیولوژی حداقل باید دو سال پشت کنکور ماند. نظرتان در این باره چیست؟
خیر، من اعتقادی به این جمله ندارم زیرا هر فرد به اندازه ای که تلاش می کند نتیجه میگیرد.البته تلاش در کنار base علمی فرد معنا پیدا می کند. کسانی که در دوره کارشناسی در رشته بهداشت عمومی مطالب را خوب خوانده باشند با یک سال مطالعه پیوسته منابع به نتیجه دلخواه خواهند رسید. دوستانی که از سایر رشته ها قصد شرکت در ازمون ارشد اپیدمیولوژی را دارند و یا base علمی خوبی ندارند ممکن است یکسال زمان کمی برایشان محسوب شود.
۸- قبل از کنکور، رتبه ای که دوست داشتید کسب کنید، چند بود؟
قلبا به رتبه تک رقمی فکر میکردم ولی هدف اصلی ام قبول شدن در یکی از دانشگاه های تهران بود .
۹- آیا از این رتبه راضی هستید؟ چرا؟
بله خداراشکر راضی هستم. با توجه به شرایطی که داشتم خیلی خوب از عهده اش بر امادم.
۱۰- طبیعتا کنکور همراه با یاس و ناامیدی است. شما در طول دوره آمادگی، برای مقابله با این مشکل چه کارهایی انجام دادید؟
با توجه به مشکلات و موانعی که برای درس خواندن طبق برنامه و شرکت در ازمونهای اقای دکتر عباسی داشتم هر چند وقت یکبار موجی از افکار منفی(یاس، ناامیدی و بی انگیزگی) به سمتم هجوم می اوردند. در چنین مواقعی سعی میکردم از کتب درسی فاصله بگیرم و به سمت کتب معنوی و عرفانی میرفتم . همچنین یکی از دوستانم در آن زمان به حفظ روحیه ام کمک مبرهنی داشتند که جا دارد از ایشان تشکر ویژه ای کنم.
۱۱- به نظرتان ایده آل ترین روش مطالعه زبان انگلیسی چیست؟ آیا روش خودتان را بهترین می دانید؟
به نظر من ایده ال ترین روش، روش step by step (روش گام به گام) می باشد. به این منظور که داوطلب گرامی از کتب راحت به سمت کتب سخت گام بردارد. اگر فردی که سطح زبان متوسط و یا ضعیفی دارد ابتدای امر با کتابی همچون لزگی پیش رود مطمئنا دچار یاس خواهد شد.
۱۲- شما بطور کلی منابع را چند دور مطالعه کردید؟
دروس مبانی ، اصطلاحات و امار را ۲ دور خواندم. لغات زبان انگلیسی راتقریبا هر روز مطالعه میکردم ولی متاسفانه بیماریها را یک دور بیشتر نتوانستم بخوانم و بهداشت عمومی منبع خاصی را نخواندم(صرفا دانسته های خودم کمکم کرد ولی شما سعی کنید منابع را حتما بخوانید)
۱۳- از چه زمانی تست زدید؟
از اواسط خرداد ماه تا ۱۰ روز قبل از کنکور. ۱۰ روز پایانی نکته های حاصل از تست هایی که زده بودم را مطالعه کردم
۱۴- کدام ماده درسی شما را بیشتر به زحمت انداخت؟ بعبارت دیگر با کدام درس در طول آمادگی برای کنکور بیشتر مشکل داشتید؟
اصطلاحات زیرا ابتدا طبق برنامه پیش میرفتم و هنوز تسلط کافی روی مبانی و امار نداشتم به همین دلیل کتاب اصطلاحات برایم بسیار پیچیده شده بود. از اسفندماه که یک دور کتاب گوردیس و امار را خواندم اصطلاحات را از اول شروع کردم و تستها را نگاه کردم و با نحوه طراحی سوالات اشنا شدم . دور دوم برایم قابل فهم بود.
۱۵- بطور میانگین روزانه چند ساعت مطالعه داشتید؟
تا قبل از عید بطور متوسط ۲-۳ ساعت و بعد از عید ۳-۴ ساعت. در روزهای تعطیل ۵-۶ ساعت
۱۶- مستحضر هستید که سایت و گروههای تلگرامی دکتر عباسی در حال حاضر مورد استفاده تعداد زیادی از داوطلبین قرار می گیرند. هر آنچه که می خواهید به داوطلبین سال بعد بگویید در این قسمت بیان کنید:
برای رسیدن به موفقیت هیج جاده میانبری وجود ندارد و صرفا باید تلاش کنید. رشته اپیدمیولوژی نیازمند مطالعه است و دروس اصلی(زبان، مبانی، امار) را به هیچ عنوان نباید نادیده گرفت.
۱۷- برخی دوستان علی رغم تلاش شان قبول نشدند. توصیه شما به این دوستان چیست؟
دوست عزیزی که امسال به هر دلیلی نتوانستی رتبه مطلوبی را کسب کنی به شما پیشنهاد می کنم که نقاط صعفتان را در کنکور امسال پیدا کنید و سعی کنید این نقاط ضعف و نواقص را اصلاح کنید.( از طریق ازمونهای ازمایشی تاحدود زیادی می توانید به نواقصتان پی ببرید) اگر در درس زبان ضیف هستید بیشترین زمانتان را صرف این درس کنید و ناامید نباشید. خداوند زحمات هیچ کس را نادیده نمیگرد.
۱۸- در صورتی که شاغل (کارمند یا آزاد و …) هستید، چگونه توانستید هم به کارتان برسید و هم به مطالعه؟
بله من مشغول گذراندن طرح هستم. تا ساعت ۱۴ سرکار بودم و حدود ساعت ۱۷-۱۸ شروع به مطالعه میکردم تا ساعت ۲۴ تقریبا ۳ساعت مفید درس میخواندم.از انجایی که استراحت و خواب برایم بسیار ضروری بود تا پایان کنکور هیج تغییری در برنامه خوابم ایجاد نکردم ولی سعی میکردم هر روز حتی شده نیم ساعت مطالعه پیوسته داشته باشم. بعد از عید ۴ساعت در روز را مطالعه میکردم و ۱۰ روز مانده به کنکور مرخصی گرفتم و در ان زمان روزی ۸-۹ ساعت درس میخواندم که این برهه زمانی به شدت تاثیر گذار بود و نقش بسیار مهمی در قبولی من داشت. تعداد ساعاتی که مطالعه میکنید اصلا اهمیت ندارد کیفیت مطالعه مهم است.
۱۹- در صورتی که پدر یا مادر هستید، چگونه توانستید هم به فرزند(ان) خود برسید و هم به مطالعه؟ خیر مجرد هستم
۲۰- آیا شما در آزمون های آزمایشی خاصی شرکت کرده بودید؟
بله در ازمونهای دکتر عباسی شرکت کردم. تا اذرماه طبق برنامه ایشان پیش رفتم ولی چون زمان کافی نداشتم از برنامه عقب افتادم و نتوانستم ازمونها را خیلی خوب شرکت کنم ولی ۳ ازمون جامع را با امادگی کافی شرکت کردم.
۲۱- تاثیر این آزمونها در برنامه ریزی و رتبه ای که کسب کردید چقدر بود؟
قطعا تاثیر بسیاری داشته است. مهمترین مزیت ازمونهای ازمایشی مدیریت زمان و کاهش تعداد سوالاتی که غلط میزنید است. از طریق این ازمونها نقاط ضعف و قوت خود را پیدا کردم و انها را مدیریت کردم. برنامه ریزی و ازمونها برای دوستانی که زمان کافی دارند و اولین بار است که میخواهند در کنکور شرکت کنند بسیار حیاتی است و همچون چراغی مسیر را روشن میکند و راه و چاه را نشان میدهد.
۲۲- روز کنکور برای شما چطور بود؟ مدیریت زمان را چطور انجام دادید؟
روز کنکور خداراشکر همه چیز خوب پیش رفت خانم ارشدی که در گروه تلگرامی اپیدمیولوژی با ایشان اشنا شده بودم را در حوزه امتحانی دیدم و باهم صحبت کردیم و از استرس و اضطرابم به قدر زیادی کاسته شد . با ارامش سرجلسه نسشتم و یک ساعت ابتدای ازمون را صرف زبان کردم و باقی تایم را به سایر دروس اختصاص دادم.
۲۳- اگر سوالی از قلم افتاده یا چیزی برای گفتن دارید بعنوان سخن پایانی می شنویم:
در پایان از خانواده ام که شرایط درس خواندن را برایم مهیا کردند و در تمام روزهایی که درس خواندم از من حمایت کردند همچنین خواهرم شکیبا که در هنگام ناامیدی در کنارم بود و همیشه به من انگیزه می داد تشکر میکنم امیدوارم بتوانم قدری از زحماتشان را جبران کنم.
از شما بابت شرکت در این مصاحبه تشکر می کنم . از خدای بزرگ برایتان آروی موفقیت روزافزون دارم.
دکتر عباسی