مصاحبه با رتبه ۶ ارشد اپیدمیولوژی ۹۷ به همراه کارنامه

سلام و عرض ادب 

امروز مصاحبه با خانم گودرزی را در سایت قرار میدهیم ایشان از جمله دوستان حاضر در گروه مطالعاتی بودند که بسیار هم پرانرژی بودند. از اینکه در مصاحبه شرکت کردند از ایشان تشکر می کنم و برایشان آرزوی موفقیت در ادامه زندگی دارم

 ۱-       با سلام لطفا خودتان رامعرفی کنید و رتبه و درصدهای خود را عنوان کنید.

فروغ گودرزی رتبه ۶ آزمون ارشد اپیدمیولوژی ۹۷

مبانی: ۶۰

اصطلاحات: ۷۴

بیماریها:  ۴۷٫۲

بهداشت عمومی: ۵۲.۷۷

آمار: ۷۲٫۲

زبان: ۷۱.۶۶

 ۲-      انگیزه شما برای شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی چگونه شکل گرفت؟  

بین دروس کارشناسی به درس اپیدمیولوژی علاقه داشتم چون صرفاً حفظی  نبود و مباحث ریاضی و حل مسئله را شامل میشد، در بین گرایش های ارشد رشته بهداشت عمومی رشته اپیدمیولوژی با روحیه ام سازگارتر بود. به نظر من تحقیق جهت یافتن ریشه مشکلات بهداشتی مردم و تلاش برای رفع آنها واقعاً لذت بخش است.

۳- امسال که جزو قبول شدگان هستید، چندمین بار بود که در آزمون ارشد اپیدمیولوژی شرکت می کردید؟

اولین بار

۴-  مقطع قبلی خود را در کدام دانشگاه و در چه رشته ای بودید؟

بهداشت عمومی  در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 ۵-      آیا آزمون امسال تفاوت خاصی با سالهای قبل داشت؟  لطفا توضیح دهید

بله ، با توجه به اینکه امسال درس مبانی سخت تر و مفهومی تر از سالهای گذشته بود شروع کنکور با چالش همراه بود چند سوال اول واقعا مفهومی طرح شده بودند که باعث ناامیدی داوطلب می شد ولی در ادامه سوالات به نسبت راحتتر شدند . به طور کلی امسال  سوالات درس مبانی سخت تر و سوالات درس اصطلاحات آسان تر از سالهای گذشته بودند.

۶-       میزان آمادگی شما برای کنکور چقدر بود؟

حدود ۹۰ درصد آماده بودند و منابع را طبق برنامه مطالعه کرده بودم.

۷-      از  حس و حال جلسه کنکور بگویید. چطور بود؟

آنطور که قبل از کنکور فکر میکردم استرس نداشتم و چون با حل آزمونهای دکتر و کنکور سال های قبل جلسه کنکور را شبیه سازی  کردم سر جلسه هم راحت بودم و بعد از  پاسخگویی به  تست های هر درس مختصر استراحتی کرده ، آب و خوراکی میخوردم و سپس ادامه می دادم.

۸-      کمی در خصوص روال زندگی عادی خود در طول آماده شدن برای کنکور توضیح دهید.(نظم خواب، تفریح و …)

تا بهمن ماه دانشجو بودم و در کنار دروس دانشگاه و کارورزی برای ارشد هم مطالعه داشتم. هر ماه تا حدامکان یک برنامه ورزشی را دنبال می کردم .حقیقتا صبح زود بیدار شدن برایم خیلی سخت بود ولی در عوض سعی می کردم پس از بیدار شدن از ساعات باقی مانده به بهترین نحو استفاده کنم و طبق برنامه ای که اول هر ماه برای خودم می نوشتم پیش روم . تفریحاتم کمتر شد ولی به صفر نرسید ، فعالیتهایی که برایم لذت بخش تر بود انتخاب می کردم و  با دوستانم وقت می گذراندم.

۹-       قبل از شروع برای مطالعه کنکور، چه رتبه ای را برای خودتان هدف بندی کرده بودید؟

رتبه زیر  ۱۵  . هدفم این بود که دانشگاه تهران قبول شوم.

۱۰-      مهمترین درسی که این مسیر( از شروع آماده شدن برای کنکور تا قبول شدن) به شما داد چی بود؟

هر چیزی را با احساس قوی باور داشته باشیم تبدیل به واقعیت می شود، اگر هدفمان را با تمام جزئیات مشخص کرده و برای رسیدن به آن تلاش کنیم قطعاً موفق خواهیم شد.

 ۱۱-      روش برنامه ریزی و مطالعه خودتان را  لطفا بطور کامل توضیح دهید!

تقریباً مطابق برنامه دکتر پیش  میرفتم  و ماه های دی و بهمن را به خاطر دروس دانشگاه و امتحانات از برنامه عقب ماندم ولی در ماه های آینده خودم را به برنامه مطالعاتی رساندم.طبق  برنامه هر ماه که در سایت گذاشته می شد تعداد صفحات ، فصول و منابعی را که باید می خواندم مشخص کرده و بر تعداد روزهایی که در ماه درس می خواندم تقسیم می کردم (چند روز در هر ماه را خالی و بدون برنامه می گذاشتم برای اتفاقات غیر منتظره ) این طور مشخص می شد که هر روز چند صفحه از چه درسی را لازم است بخوانم. درس  ها  را دو  به دو  دریک روز می خواندم.  خودم را محدود به ساعت نمی کردم که دقیق در چه ساعاتی درس بخوانم ولی حتی   الامکان مقدار مشخص شده برای هر روز را مطالعه می کردم.

 ۱۲-  یکی از سوالات همیشگی داوطلبان روش مطالعه درس اصطلاحات اپیدمیولوژی است. شما این درس را چگونه خواندید؟

یک دور کتاب اصطلاحات را خواندم بعد از آن تست های کتاب بانک آزمون اصطلاحات را حل کرده و نکته برداری می کردم، به این صورت که کلمات مشابه از نظر نوشتاری یا معنایی را کنار هم می نوشتم تا بخاطر سپاری مفهوم و تفاوتشان راحتتر شود.

 ۱۳-  آیا در طول دوره مطالعه دچار یاس و دلسردی می شدید؟ اگر بلی، چطور با آن کنار آمدید؟

وقتی هدف بلند مدت داریم  درطول مسیر بارها خسته می شویم . من در این مواقع یک یا دو روز از درس خواندن فاصله میگرفتم و درباره کنکور  فکر نمیکردم . مسافرت کوتاه مدت  یا تفریحات   مورد علاقه مان می تواند مفید باشد .با یادآوری هدفی که داریم و تلاش هایی برای رسیدن به آن انجام دادیم می شود انگیزه از دست رفته را بازگرداند و با انرژی بیشتری ادامه داد.

۱۴-  روش پیشنهادی شما برای مطالعه درس زبان انگلیسی چیست؟

من برای درس زبان کلاس رفتم پایه زبانم نسبتاً خوب بود و با برنامه کلاس پیش می رفتم .در درس زبان بالا بردن دایره لغات خیلی مهم است کلمات را باید چندین بار مرور کرد تا کاملا به خاطر سپرده شوند.  برای متون زبان هم یادگیری تکنیکهای پاسخ به سوالات ضروری است تا  هرچه بهتر زمان آزمون را مدیریت کنیم.

 ۱۵-  به نظرتان افرادی که قصد شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی را دارند، باید چه ویژگیهایی داشته باشند؟  

اصولاً برای هر آزمون و امتحانی  انگیزه  داشتن بسیار مهم است و افراد باید با پشتکار برای رسیدن به هدفشان تلاش کنند.

۱۶-  از چند وقت قبل از آزمون شروع به تست زدن کردید؟

تقریباً دو ماه،  در دروس آمار و زبان تست زنی بعد از مطالعه  هر فصل  خیلی مفید است.

۱۷- کدام ماده درسی شما را بیشتر به زحمت انداخت؟ بعبارت دیگر با کدام درس در طول آمادگی برای کنکور بیشتر مشکل داشتید؟ 

با درس بیماریها مشکل داشتم. مطالب زیاد و شبیه هم بودند ،با توجه به اینکه بیشتر سوالات درس بیماری ها طبق دستورالعمل طرح می شوند  نه رفرنس اعلام شده در صورت شاغل نبودن و اطلاع نداشتن از دستورالعمل ها پاسخ به سوالات کمی  سخت  می شود.

 ۱۷-  فرض کنید چند دانشجوی لیسانس به شما مراجعه کرده اند و از شما راهنمایی های کلی برای قبول شدن در این رشته را می خواهند. چه توضیحاتی به این دوستان ارایه می دهید؟ 

ابتدا درباره رشته اپیدمیولوژی کامل مطالعه کنند مطمئن شوند که به این رشته علاقه دارند .برای قبولی طبق برنامه منظم مطالعه کردن بسیار ضروریست .قبول شدن در آزمون غیر ممکن نیست ولی با توجه به نزدیکی  ترازها و رقابت سنگین مطالعه دقیق و مفهومی را می طلبد.

 ۱۷-   آیا در کنار کنکور، مطالعه کتب جانبی نظیر کتابهای روانشناسی و … داشتید؟ اگر بلی لطفا نام ببرید.

در زمان مطالعه برای کنکور خواندن کتاب های جانبی را به حداقل رساندم و گاهی برای تنوع رمان  می خواندم .وقت مطالعه کتب روانشناسی را نداشتم ولی خواندن  نکات و جملات انگیزشی کمک کننده بود.

 ۱۸-  در حال حاضر از علم اپیدمیولوژی و بازار کار آن در ایران چه می دانید؟

درحال حاضر بازار کار هیچ رشته ای تضمین شده نیست ولی به قول دکتر اپیدمیولوژیست خوب بیکار نمی ماند. من معتقدم در  هر رشته ای  اگر باسواد و ماهر باشیم لنگ کار نمیمانیم.

 ۱۹- نظرتان درباره فعالیت های “عباس عباسی قهرمانلو” در سایت، کانال و گروههای تلگرامی چیست؟

شاید اگر عضو گروه نبودم قبول نمی شدم. برنامه مطالعاتی به خواندن من نظم بخشید و واقعاً از زحمات دکتر در این باره سپاسگزارم . آزمون های جامع بسیار مفید بوده و باعث شد با آمادگی و اعتماد به نفس بیشتری در جلسه کنکور حاضر شوم. پرسیدن سوال و رفع اشکال در گروه بسیار کمک کننده است و فضای خوبی را برای همفکری و تبادل نظر بین افراد فراهم می کند.

۲۰- توصیه شما به دوستانی که قبول نشدند چیست؟

مسلماً قبول نشدن در آزمون آخر راه نیست ، بسیاری از افراد در سال اول قبول نشده و در سالهای بعد رتبه های عالی کسب کرده‌اند .انسان هر وقت بخواهد میتواند زندگی اش را تغییر دهد کافیست اراده کند.

۲۱- اگر حرف خاصی دارید بعنوان سخن پایانی می شنویم: 

یکی از کلیدهای موفقیت داشتن نظم در انجام دادن کارهایی است که باید انجام دهید حتی اگر میلی به انجامش ندارید اما می دانید مهم هستند و باید انجام شوند… (برایان تریسی)

 و در پایان از پدر و مادر و خانواده  ام  بسیار سپاسگزارم که در طی این  مسیر  همراهم بودند و شرایط را برای مطالعه  من فراهم کردند . از اساتید دانشگاه شیراز متشکرم که مرا از راهنماییهای خوبشان بی نصیب نگذاشتند، و همچنین از جناب آقای دکتر عباس عباسی قهرمانلو کمال تشکر را دارم که بدون هیچ چشمداشت و توقعی  به داوطلبان کمک کردند ، امیدوارم همیشه موفق و سلامت باشند.

منایع پیشنهادی شما:

۱-          مبانی اپیدمیولوژی : گوردیس، پارک، مازنر

تست: مبانی و روشهای اپیدمیولوژی_ اصغر کاربرد و کاظم خلجی

۲-          اصطلاحات : فرهنگ جامع همه گیر شناسی_ دکتر کیومرث ناصری

تست:بانک آزمون اصطلاحات اپیدمیولوژی _محمود خدادوست و همکاران

۳-          بیماریها : اپیدمیولوژی بیماری های شایع ایران ۳ جلد _دکتر پروین یاوری

تست: ۵۰۰ نکته در ۵۰۰ پرسش اپیدمیولوژی ببیماری ها شایع در ایران_ حبیب الله آذربخش

۴-          بهداشت : کتاب جامع بهداشت عمومی ۳ جلد_ دکتر حسین حاتمی

تست: بانک آزمون بهداشت عمومی_ محمود خدادوست و همکاران

۵-          آمار زیستی: روش های آماری و شاخصهای بهداشتی_ دکتر کاظم محمد

                   DRS

تست: مرور سریع  آمار زیستی_ یوسف محمدی  و عباس عباسی قهرمانلو

۶-          زبان : نگاهی جامع بر زبان کارشناسی ارشد گروه علوم پزشکی_ حسن یعقوبی و همکاران

و IQB    اپیدمیولوژی شامل کنکور سال های قبل همه دروس_ عباس عباسی قهرمانلو و همکاران

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت

error: نمی توانید این متن را کپی کنید!