مصاحبه با رتبه ۶ ارشد اپیدمیولوژی ۹۶ به همراه کارنامه

 سلام و درود

امسال مصاحبه های ارشد را کمی زودتر شروع کردیم و بر اساس رتبه های مشخص شده اقدام به مصاحبه با قبولین نمودیم. اولین مصاحبه، به رتبه ۶ مربوط می شود که قبلا کارنامه ایشان به رویت بنده رسیده است. خوشحالیم که این رویه که پایه گذاری کردیم هم چنان ادامه دارد و عزیزان با ما همکاری می کنند تا در راستای کمک به داوطلبین سال(های) بعد بتوانیم اقدامی انجام داده باشیم.

۱٫با سلام لطفا خودتان رامعرفی کنید.

نیلوفر طاهرپور هستم با رتبه ی کل ۶ آزمون ارشد۱۳۹۶ .

مبانی اپیدمیولوژی :  ۵۱٫۱۱%

اصطلاحات : ۷۴٫۰۷ %

اپیدمیولوژی بیماری ها : ۶۹٫۴۴ %

بهداشت عمومی : ۷۵ %

مقدمات آمار زیستی : ۵۹٫۷۲ %

زبان : ۴۲٫۵۰%

  1. آیا بار اول بود که کنکور ارشد اپیدمیولوژی شرکت می کردید؟

خیر . باردوم بود با این تفاوت که پارسال دانشجو ترم آخر کارشناسی بودم و وقت کافی برای درس خواندن نداشتم و کنکور پارسال برای من مثل کنکور آزمایشی بود که اطلاعات پایه ای که دارم را محک بزنم با این حال رتبه ی پارسال من  ۲۹۸ شد.

  1. مقطع قبلی خود را در کدام دانشگاه و در چه رشته ای بودید؟ 

کارشناسی پیوسته بهداشت عمومی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  1. امسال آزمون چطور بود و به نظرتان چه فرقی با سالهای قبل داشت؟

در کل سطح سوالات در حد پارسال بود ( نه سخت و نه آسان) با این تفاوت که به نظرم امسال برای جواب دادن به سوالات درس مبانی اپیدمیولوژی احتیاج به دقت و تمرکزی بیشتری داشت یعنی سوال ها نکته ای تر بود و درس زبان هم متن هایش مفهومی تر از پارسال بود.

۵ .تا چه حد برای کنکور آماده بودید؟

تقریبا آماده بودم ( حدودا ۹۰ درصد)

  1. از جلسه کنکور بگویید. چطور بود؟

چون بار دومی بود که کنکور ارشد میدادم برای من روز کنکور راحت تر گذشت. تقریبا صبح روز کنکور را با انرژی شروع کردم چون از خودم مطمئن بودم و خوشحال بودم که بالاخره روز کنکور رسیده و قراره که نتیجه زحماتم را ببینم . حوزه امتحانی من دانشگاه علوم پزشکی ایران بود سر جلسه هیجان زیاد و استرس داشتم که از طبیعت روز کنکور هست و هیچ کسی استثنا نیست ولی استرسم خیلی طول نکشید و فقط پنج دقیقه اول آزمون همراهم بود و توانستم خوب کنترلش کنم و به خودم مسلط بشوم و با آرامش کافی به بقیه سوالات پاسخ دادم. البته ناگفته نماند که وقتی کنکور تموم شد کمی ناراحت بودم چون سرجلسه حس کردم که سوالات مبانی را نسبت به بقیه درس ها ، خوب پاسخ ندادم .

  1. کمی در خصوص روال زندگی خود در طول آماده شدن برای کنکور توضیح دهید.(نظم خواب، تفریح و …)

چون کنکور امسال ۲۳ تیرماه بود از اول مهر با توجه به برنامه درسی شروع به درس خواندن کردم و چون شاغل نبودم و وقت آزاد داشتم صبح روزهای فرد را به ورزش اختصاص دادم صادقانه بگم ورزش در روحیه و کنترل استرسم خیلی موثر بود تقریبا هیچ وقت خودم را از تفریح چند ساعته یا یک روزه محروم نکردم چون در این دوران روحیه فرد خیلی مهمه مثلا اگر در طول یک ماه اگر یک یا دو روز اصلا درس نخوانید اتفاق وحشتناکی رخ نداده بلکه باعث میشه خستگی فرد از بین برود و نیروی خودش را دوباره بدست بیاورد و با انرژی بیشتر درس بخواند. بنابراین هر فردی بهترین مشاور برای خودش هست و باید طوری برنامه ریزی کرد که کیفیت جای کمیت را بگیره و به روحیه و انگیزه آسیب نزنه.

  1. قبل از کنکور چه رتبه ای را برای خودتان متصور بودید؟

هدفم این بود که رتبه ای بیاورم که بتوانم در دانشگاه های شهر تهران قبول بشوم یعنی رتبه زیر ۳۰ . ولی هیچ وقت هم تصور نمیکردم بین ۱۰نفر اول باشم برای همین روز اعلام نتایج خیلی غافلگیر شدم .

  1. مهمترین درسی که این مسیر( از شروع آماده شدن برای کنکور تا قبول شدن) به شما داد چی بود؟

نا امید نشدن ، صبور بودن ، استوار بودن در راه هدف ، مدیریت زمان ، اولویت بندی بین کارهای روزمره زندگی و …

۱۰٫روش برنامه ریزی و مطالعه خودتان را لطفا بطور کامل توضیح دهید!

 از مهرماه طبق برنامه آقای دکتر عباسی درس خواندن را شروع کردم برنامه زوج و فرد پیشنهادی ایشان را انتخاب کردم که بسیار برنامه خوب و مفیدی هست به این صورت که به طور دلخواه روزهای زوج سه درس و روزهای فرد سه درس دیگر را می خواندم و روزهای جمعه را به دوره یا انجام درس های عقب افتاده از برنامه درسی اختصاص دادم. چون صبح روزهای فرد ورزش میرفتم بنابراین شروع درس خواندنم برای این روزها از ساعت ۴-۵ بعدازظهر تا حدود ساعت ۱۱ شب و روزهایی که وقتم کاملا آزاد بود از صبح ساعت ۹تا۱۲ و بعد از ظهر از ساعت ۵تا۱۱ درس میخواندم و این روال عادی برنامه تا آخر اسفندماه ادامه داشت از اردیبهشت ماه که منابع تقریبا رو به پایان بود دوره کردن بیشتر را به برنامه اضافه کردم . ماه آخر (از هفته آخر خرداد ماه) تست های جامع شروع کردم( یک روز در میان تست های جامع زدم مثلا امروز تست زدم و تا فردا شب رفع اشکال تمام می کردم دوباره روز بعد تست جدید شروع می کردم)  و فقط تست زدم و قبل از این تاریخ ، خواندن منابع تمام کرده بودم و تست هایی را که اشتباه میزدم یا بلد نبودم را علامت میزدم و اول از روی پاسخ تشریحی می خواندم و بعد سراغ منابع میرفتم و همان نکته ها را از کتاب دوباره میخواندم و بعد از آن برای تثبیت بیشتر در ذهن در دفتر جداگانه نکته برداری می کردم . ( نکته برداری از تست ها خیلی به من کمک کرد چون باعث شد به نکته های قابل توجه طراح ها مسلط بشم).

۱۱٫یکی از سوالات همیشگی داوطلبان روش مطالعه درس اصطلاحات است. شما این درس را چگونه خواندید؟  

درس اصطلاحات واقعا یکی از درس های سخت و فرار برای خواندن هست ولی با برنامه ریزی و دوره منظم میشود بهترین نتیجه را ازش گرفت من از مهرماه چون برنامه زوج و فرد انتخاب کرده بودم روزی که نوبت درس اصطلاحات بود تقریبا روزی ۱۰ صفحه یا بیشتر می خواندم (مثل روخوانی کردن )و نکات مهم را هایلایت میکردم و بعضی از کلمات مترادف و متضاد روی برگه جدا مینوشتم (فقط کلمات و بدون هیج توضیحی) این روش خواندن تا پایان اسفند ادامه دادم و دور اول خواندن کتاب را تمام کردم. از ماه فروردین دور دوم خواندن را شروع کردم با این تفاوت که که هر روز اصطلاحات میخواندم (روزی ۵ صفحه) چون دور دومی بود که می خواندم دقیق تر و سریع تر پیش می رفتم  و همزمان با خواندن هر فصلی که تمام میشد تست هایش را میزدم و رفع اشکال میکردم به این صورت که کلماتی را که تستش را اشتباه میزدم یا فراموش کرده بودم از کتاب اصلی و پاسخ تشریحی دوباره میخواندم.

۱۲٫نظر شما در مورد شرکت در آزمونهای آزمایشی در طول دوره مطالعه چیست؟

اطلاع کامل در مورد آزمون ها داشتم ولی ترجیح دادم که شرایط آزمون را در منزل یا کتابخانه مهیا کنم بنابراین در آزمون ها شرکت نکردم.

۱۳٫در آزمون امسال زبان انگلیسی را چند درصد زدید؟ برای این درس  با چه روشی مطالعه میکردید؟

۴۲ درصد زدم از نظر من زبان درسی نیست که یک شبه بتوان خواند و درصد بالایی زد! بیشتر به سطح زبان پایه فرد بستگی داره . برای زبان ، کتاب ۵۰۴ واژگان ضروری و کتاب تست دکتر لزگی را خواندم و تمام کلمات آخر فصل و تمام نکته های تستی کتاب دکتر لزگی را یاد گرفتم. قبول دارم که خواندن کتاب تست لزگی وقت گیر است ولی از نظر من کامل ترین کتاب تست زبان هست. .

۱۴٫کلا چه روشی را برای داوطلبان توصیه میکنید؟ چه کسانی می توانند در اپیدمیولوژی موفق شوند؟

از نظر من مهم ترین عامل موفقیت ، علاقه و استقامت هست. اگر کسی به رشته ی درسی اش علاقه داشته باشد می تواند در آن پیشرفت کند هر چند که راه سختی در پیش داشته باشد این سختی برای فرد لذت بخش میشود . پیشنهادی که دارم این هست که داوطلب ها خودشان را درگیر مدت زمان درس خواندن نکنند به کیفیت درس خواندن اهمیت بدهند و مدام خودشان را با داوطلب های دیگر مقایسه نکنند چون هر کسی روش درس خواندن خاص خودش را دارد و هیچ درسی از برنامه شان را حذف نکنند به خصوص درس زبان را و با مدیریت درست زمانی ، استرس و فکرهای منفی ناشی از اینکه سر جلسه وقت کم می آورند را از خودشان دور کنند.

  1. از چند وقت قبل از آزمون شروع به تست زدن کردید؟

 آمار و زبان را هم زمان با خواندن درس یعنی از مهرماه ، برای درس اصطلاحات از ماه فروردین و تست های جامع کنکورهای سال قبل را از هفته آخر خرداد ماه تا ۲۰ تیر (یک ماه آخر ) شروع کردم .

۱۶٫اگر فرضا دوباره به زمان قبل از این آزمون برگردید درمورد نحوه درس خواندن خود چه تغییری میدهید؟

در روش درس خواندن تغییری نمی دهم فقط سعی میکنم سر جلسه حواسم را بیشتر جمع کنم و بیشتر روی سوالات دقت داشته باشم تا اشتباه پیش پا افتاده رخ ندهد چون امسال برای درس آمار دو سوال را به خاطر اشتباه محاسباتی، جواب را غلط بدست آوردم و گزینه غلط را انتخاب کردم.

  1. به داوطلبان متقاضی ورود به این رشته چه توصیه دیگری دارید ؟                                                                  

 توصیه میکنم که از راهی که در پیش دارند نا امید نشوند ، قبول شدن یا نشدن در کنکور آخر راه هیچ داوطلبی نیست من همیشه خودم را اینجور قانع می کردم ( زمانی که نا امید می شدم) اگر امسال کنکور قبول نشوم نه تنها هیچ چیزی برای از دست دادن ندارم بلکه به اطلاعاتم ، سوادم ، تجربیاتم و… کلی اضافه شده است بنابراین کسی که درس می خواند و تقریبا یک سال عمرش را برای تحصیل صرف می کند تجربه جدید و مطالب جدید یاد میگیرد و این یک تجربه فوق العاده است که یک فرد کنکوری جدا از قبول شدن یا نشدن به دست می آورد و در ضمن خداوند بزرگ هیچ وقت زحمات بنده اش را بی نتیجه نمیگذارد به همین دلیل نا امید نشوید و پر قدرت به راهتان ادامه بدهید.

۱۸٫چه کسانی در قبول شدن شما در این آزمون نقس بسزایی داشتند؟

 اول از همه از خداوند بزرگ ممنونم که به من سلامتی ، آرامش و صبر داد که بتوانم به راهم ادامه بدهم .

دوم از خانواده ام به خصوص مادر و پدرم بی نهایت سپاسگزارم که چه از لحاظ مادی و چه معنوی من را حمایت کردند و همیشه به من انگیزه دادند.

سوم از جناب آقای دکتر عباسی بسیار سپاسگزارم که در این راه ما را همراهی کردند و بدون هیچ چشم داشتی اطلاعات و تجربیات خودشان را در اختیار داوطلب ها قرار دادند .

چهارم از دوستان خوبم هم تشکر میکنم به خاطر راهنمایی و دلگرمی که در این مدت به من دادند.

  1. نظرتان درباره سایت شخصی “عباس عباسی قهرمانلو  ” و کانال تخصصی “آزمون های اپیدمیولوژی” چیست؟ آیا شما استفاده ای از این دو مورد داشتید؟

 من از هردو استفاده کردم بسیار مفید بود ممنون از آقای دکتر عباسی بابت راه اندازی اینچنین شرایطی . از کانال تلگرام هر ماه برنامه درسی میگرفتم و با داوطلب ها در ارتباط بودم و در مورد سایت هم از مطالب مفید داخل سایت استفاده میکردم و هر موقع نا امید میشدم مصاحبه های نفرات برتر سال های قبل را می خواندم و کلی انرژی می گرفتم .

۲۰٫چه آینده ای برای خود در این رشته متصور هستید؟ آیا با شناخت قبلی وارد این رشته شده اید؟

بله کاملا نسبت به این رشته شناخت داشتم من ترم ۶ کارشناسی بودم که تصمیم گرفتم ارشد اپیدمیولوژی بخوانم سر فصل های دانشگاهی این رشته را دانلود کردم و دیدم که همان درس هایی است که به آن علاقه دارم چون رشته کارشناسی من بهداشت عمومی هست و بسیار این رشته را دوست دارم تصمیم گرفتم ، اپیدمیولوژی که ابزار رسیدن به بهداشت عمومی هست را یاد بگیرم و در این رشته ادامه نحصیل بدهم و امیدوارم در آینده فردی باشم که بتوانم برای ارتقاء سطح سلامت جامعه قدمی بردارم.

  1. سخن پایانی شما؟ 

بیست سال بعد شما از کارهایی که انجام نداده اید ناراحت می شوید نه کارهایی که انجام داده اید پس طناب قایق تان را از ساحل باز کنید و از ساحل امن خود به سوی آب های آزاد برانید ،  خطر کنید ، جست و جو کنید ، رویا بسازید و کشف کنید. (مارک تواین)

  1. منایع پیشنهادی شما:

 مبانی اپیدمیولوژی :

کتاب اپیدمیولوژی لئون گوردیس ترجمه دکتر هلاکویی نائینی و دکتر صباغیان  (آخرین چاپ ) / کتاب اصول و مبانی پیشرفته اپیدمیولوژی (IQB) : مولفین عباس عباسی قهرمانلو و رضا پاکزاد

اصطلاحات پزشکی :

کتاب فرهنگ جامع همه گیر شناسی تالیف دکتر کیومرث ناصری / کتاب تست : IQB  فرهنگ و اصطلاحات اپیدمیولوژی تالیف عباس عباسی قهرمانلو ، سهیل حسنی پور

اپیدمیولوژی بیماری ها :

۳ جلد کتاب مرجع اپیدمیولوژی بیماری های شایع ایران تالیف دکتر پروین یاوری

بهداشت عمومی :

۳ جلد کتاب جامع بهداشت عمومی تالیف دکتر حسین حاتمی / آخرین چاپ دفترچه دستورالعمل کشوری واکسیناسیون / کتاب تست : بانک آزمون بهداشت عمومی تالیف محمود خدادوست

آمار زیستی :

کتاب روش های آماری و شاخص های بهداشتی دکتر کاظم محمد و دکتر ملک افضلی / کتاب تست مرور جامع آمار زیستی تالیف محمود یوسفی

زبان انگلیسی :

کتاب ۵۰۴ absolutely essential words  / کتاب تست : درسنامه جامع زبان ارشد علوم پزشکی تالیف امیر لزگی

کتاب تست جامع :

مجموعه آزمون های کارشناسی ارشد وزارت بهداشت( اپیدمیولوژی ) تالیف محمود بختیاری و یا IQB  اپیدمیولوژی تالیف عباس عباسی و سهیل حسنی پور ( آخرین چاپ) / تست های دکتری دو سال اخیر

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت

error: نمی توانید این متن را کپی کنید!