سلا
بنده همیشه تاکید کرده ام که برای کسب آگاهی و اطلاعات بیشتر در خصوص روش مطالعه و سایر ویژگی های افراد قبول شده، مصاحبه تمامی افراد قبول شده مورد مطالعه دقیق قرار گیرند. خوشبختانه امسال از طیف گسترده ای از قبول شدگان توانستیم مصاحبه بگیریم و اطلاعات فوق العاده ای برای داطلبین از این نظر جمع شده است.
خانم جعفری از دوستان گروه مطالعاتی ارشد بودند که با تلاش و پشتکارشان توانستند قبول شوند به ایشان تبریک گفته و بابت شرکت در مصاحبه از ایشان تشکر می کنیم.
۱- با سلام لطفا خودتان رامعرفی کنید و رتبه و درصدهای خود را عنوان کنید.
با سلام. زهرا جعفری هستم. رتبه ۴۰ کنکور کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی سال ۹۷
درصدها:
مبانی: ۴۴ درصد – آمار: ۸۰درصد – بیماری ها : ۳۸درصد – اصطلاحات اپیدمیولوژی: ۷۵ درصد – بهداشت عمومی: ۵۲ درصد – زبان: ۲۵ درصد
۲-انگیزه شما برای شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی چگونه شکل گرفت؟
بنده به دلیل علاقه ای که به کارهای پژوهشی داشتم از بین گرایش های ارشد به این رشته علاقه مند شدم چون فکر می کنم در کنار اپیدمیولوژی بیشتر و راحت تر می توانم به سمت علائقم پیش روم که البته کارهای پژوهشی فقط قسمتی از علم گسترده اپیدمیولوژی می باشد و امیدوارم با راهنمایی های اساتید گرانقدر در این زمینه بتوانم روز به روز این علم را بیشتر بشناسم و از آن به بهترین نحو استفاده کنم.
۳- امسال که جزو قبول شدگان هستید، چندمین بار بود که در آزمون ارشد اپیدمیولوژی شرکت می کردید؟
اولین سالی بود که در آزمون شرکت کردم.
۴-مقطع قبلی خود را در کدام دانشگاه و در چه رشته ای بودید؟
در دانشگاه علوم پزشکی ایلام و در رشته کارشناسی پیوسته بهداشت عمومی بودم.
۵-آیا آزمون امسال تفاوت خاصی با سالهای قبل داشت؟ لطفا توضیح دهید
به نظرم درس بیماری ها نسبت به سال قبل سخت تر و اصطلاحات آسان تر بود .
۶- میزان آمادگی شما برای کنکور چقدر بود؟
شاید هر داوطلبی در روزهایی که به کنکور نزدیک می شود احساس می کند هنوز آمادگی لازم را ندارد که به نظرم این احساس طبیعی باشد و داوطلبان با توکل بر خداوند نباید خیلی نگران باشند.
۷- از حس و حال جلسه کنکور بگویید. چطور بود؟
در ابتدای جلسه کمی دلهره و نگرانی داشتم که سعی کردم با توکل به خدا و این صحبت که من تلاشم را کردم خودم را آرام کنم. بعد از توزیع سوالات چند سوال اول مبانی کمی نگرانم کرد ولی سعی کردم آرامشم را حفظ کنم و ادامه دهم ولی وقتی به درس بیماری ها رسیدم بسیار نگران شدم چوم انتظار داشتم سوالات بیماری ها راحت تر باشد.
۸- کمی در خصوص روال زندگی عادی خود در طول آماده شدن برای کنکور توضیح دهید.(نظم خواب، تفریح و …)
بنده چون سال آخر کارشناسی بودم و دانشجو بودم و مشغول کارورزی ها و تکالیفی که اساتید به ما می دادند به همین دلیل باید طوری برنامه ریزی می کردم که به هردو کار یعنی هم برنامه کارورزی و هم آماده شدن برای کنکور می رسیدم. ما از شنبه تا چهارشنبه صبح ها کارورزی میرفتیم و بعد از برگشتن و استراحت حدود ساعت ۱۵:۳۰ دقیقه تا اذان مغرب مطالعه می کردم و بعد از نماز مغرب و شام و کمی استراحت و گپ و گفتگویی با دوستان که این کارها حدود یک و نیم تا دو ساعت زمان میبرد دوباره تا حدود ساعت ۱۲ شب مطالعه میکردم.
۹- قبل از شروع برای مطالعه کنکور، چه رتبه ای را برای خودتان هدف بندی کرده بودید؟
بنده رتبه زیر ۲۰ را مدنظر داشتم که این نظر را تا موقع کنکور هم داشتم ولی متاسفانه به دلیل نمره منفی هایی که در درس مبانی داشتم درصدم در این درس بسیار پایین تر از آن چیزی شد که فکر میکردم چون در آزمون هایی که قبل از کنکور از خودم میگرفتم هم درصد مبانی ام بسیار بهتر بود و به همین دلیل از خودم انتظار بهتری در این درس داشتم.
۱۰- مهمترین درسی که این مسیر( از شروع آماده شدن برای کنکور تا قبول شدن) به شما داد چی بود؟
اینکه خواستن توانستن است و با توکل به خدا و صبوری و محکم بودن و اراده قوی می توانیم به خواسته هایمان برسیم و کنکور تمام زندگی نیست و فقط قسمتی از مسیر طولانی زندگی است که در این مسیر طولانی باید به مسائل زیادی توجه کنیم تا موفق باشیم. باید با اخلاق زندگی کردن را در این مسیر سرلوحه کار خود قرار دهیم و امیدوارم با لطف و عنایت خداوند همه انسان ها در این مسیر طولانی موفق و سربلند باشند.
۱۱-روش برنامه ریزی و مطالعه خودتان را لطفا بطور کامل توضیح دهید!
همانطور که در سوالات بالا پاسخ دادم از حدود ۱۵:۳۰ دقیقه تا اذان مغرب مطالعه میکردم و بعد از حدود یک و نیم ساعت دوباره تا ساعت حدود ۱۲ شب به مطالعه ادامه می دادم.
۱۲-یکی از سوالات همیشگی داوطلبان روش مطالعه درس اصطلاحات اپیدمیولوژی است. شما این درس را چگونه خواندید؟
ابتدا کتاب اصطلاحات را خواندم. مثلا قسمت A را میخواندم وقتی تمام شد یک بار دیگر برمیگشتم و همین قسمت را دوباره می خواندم و بعد به سراغ قسمت بعدی می رفتم که فقط در دور اول این روش را انجام دادم و در دورهای بعدی فقط از همان اول کتاب شروع به خواندن کردم ولی بعد از اتمام هر قسمت دیگر بر نمیگشتم و همزمان کنکور سال های گذشته را چندبار خواندم که بسیار کمک کننده بود چون در حین خواندن سوالات کنکور سال های گذشته میتوان متوجه شد که کدام واژه ها مهم تر هستند و بیشتر تکرار می شوند.
۱۳- آیا در طول دوره مطالعه دچار یاس و دلسردی می شدید؟ اگر بلی، چطور با آن کنار آمدید؟
بله- این مسئله ممکن است برای خیلی از افراد پیش بیاید. در این هنگام کمی با خودم خلوت می کردم به اهداف و برنامه هایی که در آینده برای خودم در نظر داشتم فکر میکردم و با خود می گفتم هیچ چیز نمی تواند مرا از ادامه دادن بازدارد- کمی در هوای آزاد پیاده روی میکردم- با دوستانم و یا خانواده ام صحبت می کردم که در همه حال قوت قلبی برای بنده بودند و به این فکر می کردم که هر راهی سختی دارد و با صبر و تحمل می توانیم به خواسته هایمان برسیم و گاهی اوقات جملات مثبت و پرانژی از بزرگان و کسانی که به موفقیت های بزرگ رسیده بودند می خواندم و چند جمله درمورد توکل به خدا و پرانرژی بودن را در مکانی که مطالعه می کردم نصب کرده بودم که حس خوبی را در حین مطالعه به بنده می دادند.
۱۴- روش پیشنهادی شما برای مطالعه درس زبان انگلیسی چیست؟
زبان درسی هست که باید قبل از سایر دروس شروع به خواندن آن کنیم. من هم از ترم های قبل مطالعه این درس را با جعبه لایتنر و با کتب ساده شروع کردم و تقریبا خوب پیش می رفتم ولی متاسفانه در حین مطالعه برای کنکور به دلیل اینکه گاهی اوقات از وقت مطالعه این درس برای خواندن سایر دروس استفاده میکردم از این درس فاصله گرفتم و تسلطم در این درس کم شد و نتوانستم در کنکور درصد بالایی داشته باشم.
۱۵- به نظرتان افرادی که قصد شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی را دارند، باید چه ویژگیهایی داشته باشند؟
به نظر من شرط اول علاقه به این رشته هست تا با علاقه بتوان مسیر را طی کرد و سختی های آن را پشت سر گذاشت.
۱۶- از چند وقت قبل از آزمون شروع به تست زدن کردید؟
من قبل از خواندن هر درس معمولا نگاهی به سولات کنکور سال های گذشته می انداختم ولی به طور کلی تست را تقریبا از اواسط بهمن ماه آن هم به صورت هر سه یا چهار روزی یک بار شروع کردم.
۱۷- کدام ماده درسی شما را بیشتر به زحمت انداخت؟ بعبارت دیگر با کدام درس در طول آمادگی برای کنکور بیشتر مشکل داشتید؟
درس اصطلاحات اپیدمیولوژی به دلیل فرار بودن نسبت به سایر دروس برایم سخت تر بود.
۱۸- فرض کنید چند دانشجوی لیسانس به شما مراجعه کرده اند و از شما راهنمایی های کلی برای قبول شدن در این رشته را می خواهند. چه توضیحاتی به این دوستان ارایه می دهید؟
به نظر بنده شرط اول علاقه به این رشته است که همین علاقه باعث ایجاد اراده و پشتکار در افراد می شود. اگر افراد این علاقه را در خود یافتند قطعا موفق خواهند شد.
۱۹- آیا در کنار کنکور، مطالعه کتب جانبی نظیر کتابهای روانشناسی و … داشتید؟ اگر بلی لطفا نام ببرید.
گاهی اوقات به صورت پراکنده سخنان بزرگان را مطالعه می کردم.
۲۰- در حال حاضر از علم اپیدمیولوژی و بازار کار آن در ایران چه می دانید؟
قطعا این رشته هم مانند بسیاری از رشته های دیگر نمی توان به طور دقیق از آینده آن صحبت کرد ولی تا جایی که بنده اطلاع دارم اپیدمیولوژیست ها میتوانند در دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و به عنوان نیروی مبارزه با بیماری ها در شبکه های بهداشتی مشغول شوند.
۲۱- نظرتان درباره فعالیت های “عباس عباسی قهرمانلو” در سایت، کانال و گروههای تلگرامی چیست؟
واقعا این فعالیت ها مفید است و باعث ایجاد انگیزه در دانشجویان می شود و همین که داوطلبان از طریق سایت و گروه های تلگرامی با هم در ارتباط اند بسیار مفید است.
۲۲-توصیه شما به دوستانی که قبول نشدند چیست؟
کنکور فقط قسمتی از زندگی است و ما انسان ها اهداف بسیاری می توانیم داشته باشیم و حتما دوستان با تلاش دوباره و اراده محکم موفق خواهند شد.
۲۳- اگر حرف خاصی دارید بعنوان سخن پایانی می شنویم:
خداوند را شکرگزارم که توانستم این مسیر را تا به اینجا برسانم و امیدوارم ادامه مسیر را نیز با لطف خداوند بتوانم طی کنم. از خانواده و اساتید و تمام دوستانی که بنده را در این راه راهنمایی کرده و قوت قلبی برای من بودند نهایت تشکر و قدردانی را دارم و برای تک تک آن عزیزان سلامتی و موفقیت آرزومندم.
منایع پیشنهادی شما:
مبانی اپیدمیولوژی : اصول اپیدمیولوژی گوردیس- جی ای پارک
اصطلاحات :اصطلاحات اپیدمیولوژی دکتر کیومرث ناصری
بیماریها :سه جلد بیماری های دکتر پروین یاوری- دستورالعمل های بیماری ها
بهداشت :سه جلد بهداشت عمومی حاتمی( البته فصل های خاصی مد نظر است که در سایت دکتر عباسی ذکر شده است.)
آمار زیستی:کتاب آمار دکتر کاظم محمد- DRS دکتر یوسفی
زبان :۵۰۴-تافل-لزگی