۱- لطفا خودتان رامعرفی کنید و در صورت تمایل رتبه نهایی و محل قبولی خود را عنوان نمایید.
افراشته هستم رتبه ۳ آزمون ۹۸٫ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
۲- آیا بار اول بود که کنکور دکتری اپیدمیولوژی شرکت می کردید؟ در صورت خیر بودن، لطفا دلیل عدم قبولی در سال(های) قبل را بفرمایید.
من سال ۹۷ ازمون دادم ولی در همان آزمون کتبی قبول نشدم چون درگیر دفاع ارشدم بودم و نمره زبان هم نداشتم به همین دلیل وقت نکردم برای ازمون ۹۷ خوب آماده شوم.
۳- مقطع قبلی را کدام دانشگاه بودید؟
علوم پزشکی شیراز
۴- انگیزه شما برای شرکت در دوره دکتری اپیدمیولوژی چی بود؟
من این رشته را دوست دارم شاید این مهمترین دلیل برا من بود.
۵- فکر میکنید یکبار قبول نشدن در دکتری اپیدمیولوژی علی رغم شرکت در مصاحبه، بعنوان یک تجربه می تواند برای سال (های) بعدی مفید باشد؟
هر آزمونی برای انسان یک تجربه هست اگر از ان تجربه درس گرفته شود. اگر هدف فقط کسب تجربه باشه نه کافی نیست اینکه نقص ها و کاستی ها را رفع کنیم قطعا برای سال بعد مفید خواهد بود.
۶- در خصوص سطح سوالات آزمون کتبی نظرتان چیست؟
امسال همه معتقد بودن اصول اپیدمیولوژی راحت بوده ولی بعد که نتایج اومد متوجه شدیم در ظاهر بله ولی سوالات کاملا زیرکانه طراحی شده بود شاید بگوییم متوسط بود بهتر هست. البته ۳۰ سوال بیماری ها سختتر بود.
۷- به نظرتان برای کسب نمره لازم، از بین سه ماده درسی آزمون کتبی کدام یک بیشتر تاثیر گذارند؟
نمیشه خیلی راحت گفت ولی من اصول به لحاظ ضریب بیشتر را مد نظر قرار داده بودم اگر چه اصلا از آمار غافل نبودم.
۸- برای آزمون کتبی برنامه مطالعه شما چگونه بود؟(از چه زمانی شروع کردید و نحوه مطالعه و …)
من معمولا عصرها و شب درس میخوندم. و در روز سعی میکردم از همه کتاب ها چند صفحه مطالعه کنم .
۹- فکر میکنید برای قبولی نهایی، آزمون کتبی تاثیر بیشتری دارد یا مصاحبه شفاهی؟
هر دو مهم هست اول یک کتبی خوب که با اعتماد به نفس بتوان به مصاحبه رفت و تلاش برای رزومه خوب و کسب نمره بالا در مصاحبه. همینطور که میدونید هر دو هم ۵۰ درصد نمره دارن پس هر دو قطعا در کنار هم مهم هست.
۱۰- برخی از داوطلبین دکتری اپیدمیولوژی از رشته های دیگر من جمله پرستاری و آمار می باشند. توصیه شما به این عزیزان چیست؟
اپیدمیولوژی رشته خوبی هست ولی متقاعد کردن اساتید در روز مصاحبه اگر از رشته دیگری باشند سخت هست این دوستان باید رزومه و کتبی بسیار خوبی داشته باشند و به مفاهیم این رشته مسلط باشند.
۱۱- لطفا در خصوص جو حاکم بر ایستگاههای مصاحبه توضیح بفرمایید؟
طبیعتا استرس زیادی با فرد هست ولی به لحاظ زمان کوتاهی که در هر ایستگاه وجود دارد بعد از ورود به ایستگاه بیشتر تلاشم این بود بتوانم به سوالات جواب دهم و معتقدم مدیریت استرس در هر ایستگاه بالاترین امتیاز را بری دانشجو خواهد داشت . در هر ایستگاه ۳ نفر از اساتید بودند که با روی باز از ما استقبال می کردند.
۱۲- در صورت تمایل لطفا در خصوص رزومه خود اطلاعات کلی بیان کنید.
مقاله انگلیسی ،۴ طرح خاتمه یافته، ۲ مقاله فارسی و شرکت در چندین کنگره ملی و بین المللی داشتم
۱۳- سوالاتی که در ایستگاههای مختلف از شما پرسیده شد(هر کدام جداگانه اگر خاطرتان هست) ، چه بودند؟
ایستگاه پایان نامه که در مورد موضوع ، متد و نتایج پایان نامه و مقالات استخراجی از آن بود. ایستگاه ارائه از ما خواسته شد ۳ دقیقه در مورد یک بیماری فصلی پرزنت کنیم. ایستگاه سرچ اگر اشتباه نکنم کلید واژه های واکسن mmr، کهورت و کودکان در یک سن خاص بود، ایستگاه زبان معرفی شخص، روخوانی و ترجمه یک متن و یک نقشه بود در مورد شیوع سرخک که باید انگلیسی در مورد آن توضیح میدادیم. سوالات تخصصی متاسفانه در خاطرم نیست.
۱۴- در کل فکر می کنید شرایط قبولی دکتری اپیدمیولوژی نسبت به سال های قبل تغییری کرده است؟ (سخت تر شده یا آسان تر)..
به دلیل اینکه امتیاز مصاحبه ۵۰ درصد است نیاز به تلاش بیشتر هست و شاید سختتر شده است
۱۵- آیا به نظرتان در ایستگاههای مصاحبه و بطور کلی نتیجه کلی مصاحبه، سوگیری از طرف اساتید وجود داشت؟
هیچ سوگیری وجود نداشت
۱۶- توصیه شما برای داشتن سی وی خوب برای دانشجویانی که می خواهند سال (های) بعد برای دکتری آماده شوند چیست؟
به نظر من اگر فردی برنامه و هدفی برای شرکت در آزمون دکتری داشته باشد باید از ترم ۱ ارشد تلاش خودش را شروع کند تا بتواند به موقع آماده شود.
۱۷- قبل از قبولی، انتظاری (از هر جنبه علمی، پژوهشی و …) که از دوره دکتری داشتید چه بود؟ و آیا شرایط مطابق انتظارات تان می باشد؟
الان من ترم ۱ را پشت سر گذاشته ام شاید زود باشد قضاوت بکنیم ولی در مجموع راضی بوده ام
۱۸- برخی دانشجویان دوست دارند بطور مستقیم از ارشد وارد دکتری شوند (بدون فاصله)، توصیه شما به این دانشجویان چیست؟
برای ورود به دکتری انجام کارهای پژوهشی ضروری است و باید بتوانند در یک حیطه مسلط گردند.
۱۹- برای نگارش مقالات انگلیسی، آیا خودتان نگارش می کنید یا از ترجمه و کمک دیگران استفاده می کنید؟
اوایل از کمک استاد مشاورم آقای دکتر عباسی قهرمانلو خیلی استفاده کردم که جا دارد همین جا از ایشان تشکر کنم واقعا چیزهای زیادی از ایشان یاد گرفتم برای ترجمه از کمک دوستان استفاده می کنم اما برای نگارش خودم مینویسم.
۲۰- نظرتان درباره فعالیت های “دکتر عباس عباسی قهرمانلو” در سایت، کانال و گروههای تلگرامی چیست؟
ایشان بدون چشم داشت محیط مناسبی را برای متقاصیان ارشد و دکتری این رشته فراهم کرده اند و همه اطلاعات و تجربه خود را در اختیار دوستداران این رشته قرار می دهد اگر چه میدانم بی نهایت از نظر کاری پر مشغله هستند. پس کار بزرگی می کنندکه جای تقدیر و تشکر دارد. کتاب های دکتر عباسی یکی از رفرنسایی بود که من بسیار استفاده کردم. من به شخصه خیلی از تجربه ایشان استفاده کرده ام.
۲۱- چه کسانی در قبول شدن شما در این آزمون نقس بسزایی داشتند؟
لطف خداوند، تلاش خودم و حمایت خانواده ام و دوستانی که همیشه مشوق من بودند
۲۲- منابع پیشنهادی شما برای آزمون دکتری اپیدمیولوژی چیست؟
آقای دکتر عباسی در سایتشان با جزییات و تمام کمال همه منابع کاربردی را معرفی کرده اند من از همان رفرنس ها استفاده کردم
۲۳- مدرک زبان شما چه بود و منابع پیشنهادی تان برای زبان چیست؟
MHLE
من برای لغات از کتاب تافل و برای گرامر از کتاب دکتر خیرآبادی استفاده کردم
۲۴- سخن پایانی؟
از خداوند بزرگ سپاس گذارم که همیشه به من لطف داشته. و ارزوی سلامتی ، موفقیت و عاقبت به خیری برای همه دوستانم دارم.
14 دیدگاه روشن مصاحبه با رتبه ۳ دکتری ۹۸
با سلام خدمت استاد گرامی . آقای دکتر من در حال حاضر داوطلب کنکور دکتری اپیدمیولوژی هستم.با وجود مصاحبه های قبول شدگان سالهای گدشته که شما شرح حالشون را در کانال گداشتید . واقعا از خودم ناامید شدم . چرا که مدرک ارشدم جغرافیای پزشکی هست . کار پژوهشی هم ندارم. اما در حال حاضر از کتاب ها و منابعی که شما معرفی گردید استفاده کرده و مرور میکنم . ممنون میشم راهنمایی کنید اینجانب را که چقدر شانس قبولی در این رشته رو دارم .
سلام
ببینید الان دکتری اپیدمیولوژی پنجاه پنجاه است و ۵۰ درصد آزمون کتبی است و ۵۰ درصد مصاحبه است. شما هر چقدر هم مطالعه کنید و برای کتبی آماده شوید فقط ۵۰ درصد راه را طی می کنید. مصاحبه هم ایستگاههای تخصصی دارد و کمی برای شما و دیگر دوستانی که از رشته های دیگر هستند شاید سخت باشد. علاوه بر این داشتن سی وی خوب یکی از پیش شرط های کسب نمره خوب در مصاحبه است. بنابراین لازم است حتما روی سی وی خود کار کنید تا به حد قابل قبول برسید. با عرض پوزش با وضعیتی که گفتید شانس قبولی تان بسیار اندک است
سلام
خدا قوت ب شما
و آروزی موفقیت روز افزون برای خانم افراشته
ممنون بابت مصاحبه
سلام
ممنون
موید باشید انشالله
سلام ممنونم لطفا مصاحبه افراد دیگر و هم قرار بدید
سلام فعلا همین مصاحبه بدستمان رسیده است.
دکتر گرامی سلام
با توجه به اینکه بنده ۲۷ سالم هست و دانشجوی سال اخر ارشد سم شناسی هستم و لیسانس ژنتیک خوندم و دارم برای پایان نامه و مقاله کار میکنم از اونجایی که خیلی علاقمند آنالیز و بررسی بیماری ها هستم. چقد شانس دارم برای قبولی و مصاحبه ؟
سلام
مستحضر هستید که برای قبولی باید از دو مرحله بسلامت رد شوید. اولی آزمون کتبی است که نمرات معمولا بالاست و رقابت شدید است. شما باید دو برابر کسانی بخوانید که ارشد اپیدمیولوژی هستند. البته با معرفی منابعی که ما انجام داده ایم فقط باید بخوانید و دغدغه رفرنس مناسب پیدا کردن و … را ندارید
دومین قدم هم مصاحبه است که علاوه بر اینکه باید رزومه خوبی داشته باشید، باید بتوانید از پس ایستگاههای تخصصی برآیید. پس باید هم مقالات و طرح های خوبی داشته باشید و هم اینکه در خصوص ایستگاهها مطالعه خوبی کنید و آماده باشید
اساسا شدنی هست اما کارتان کمی سخت است
دکتر عباسی عزیز سلام
اینکه از قبول شدگان سوال کنیم که آیا در حین مصاحبه سوگیری وجود داشت یا نه به دلایل متعدد جواب درستی نخواهد داشت. اول اینکه فرد شاید با همین سوگیری قبول شده باشد!! دوم اینکه اسمو فامیل فرد اینجا هست و به همین راحتی نمی تواند منافع خود را به خطر بیاندازد.
اتفاقا سال ۹۸ سال سهمیه ها و نور چشمی ها بود و از خیلی ها این را شنیدیم . خیلی ها با کمترین تعداد مقاله در حد یک فارسی و کمترین رزومه و تجربه کاری وارد مقطع دکتری شدند. هم بایاس در ایستگاه ها واساتید وجود داشته و خواهد داشت هم انواع اعمال نفوذ صورت می گیرد. آزمون و مصاحبه بهانه ای بیش نیست. کسانی که باید قبول می شوند.
البته هر سال چند نفری هم الحق والنصاف با توجه به زحمات و تجربه شان قبول می شوند ولی حداکثر ۵۰ درصد قبولی ها را شامل می شوند.
موفق باشید
سلام
تشکر از لطف تان
کلیات حرفتان را قبول دارم. راستش از چند سال قبل که اوبلاگ و این سایت را دارم برخی مواقع پیش آمده که فردی قبول نشده است و شدیدترین حمله ها را قبول شده ها کرده و اساتید را به سوگیری در مصاحبه متهم کرده است اما همین فرد سال بعدش قبول شده و ادعای پاک دستی اساتید را کرده است. البته خانم افراشته از همکاران بنده هستند که در پایان نامه شان نیز همکاری داشتیم و از تلاش های ایشان مطلع بودم و صحبت هایشان با صداقت همراه می باشد.
تا همین چند سال پیش معمولا دانشگاههای شهر تهران و خصوصا ع پ تهران آمار قبولی زیادی داشت و این موضوع سبب شده بود شایعه ای در بین دانشجویان ایجاد شود که دانشجویانی که تهران درسش میخوانند در مصاحبه هوایشان را اساتیدشان دارند. این در حالی است که برای مثال در سال ۹۲ و ۹۳ که بنده کنکور دکتری شرکت کردم فقط یکی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور داشتند. این موضوع حتی الان به رده های پایین کشیده شده و دانشجویی که برای ارشد رتبه خوبی آورده از من سوال میکند که آیا قبول شدن دانشگاه ع پ تهران تضمین قوی برای دکتری هست (بواسطه حمایت اساتید).
شخصا که فکر می کنم اصلا و ابدا این گونه نیست اما به هرحال در مصاحبه دکتری شاید و شاید سوگیری ناخواسته ای هم وجود داشته باشد. البته با شرایط فعلی مصاحبه این احتمال کمتر است اما زمان ما که اساتید همگی باهم در یک اتاق بودند و سوالات رگباری پرسیده می شد احتمال رخداد سوگیری ناخواسته (تاکید می کنم ناخواسته) وجود داشت. به هر حال جالب است که پاسخ به این سوال در سایت ما همیشه منفی می باشد.
سلام من ارشد پرستاری ویژه هستم و هیات علمی هستم و میخام دکترای اپیدمیولوژی شرکت کنم من ۱۵ مقاله انگلیسی در زمینه قلب دارم و الانم دارم اپیدمیولوژی و آمار و زبان روزی ۸ ساعت میخونم .بنظرتان یکسال فرصت دارم شانس قبولی دارم ؟ممنونم
ببخشید قبلا قصد داشتم پژوهشی برم ولی الان میخام آموزشی شرکت کنم و اون اختلاف ۵ مقاله در دو تا سوال قبلی بغلت این است که ۵ تا تحت داوری است و الان ۱۵ تا چاپ شده دادم از ۲۰ مقاله .باتشکر
متوجه شدم و پاسخ دادم
سلام و درود
همانطور که می دانید آزمون دو مرحله دارد. مرحله کتبی و مصاحبه. در اپیدمیولوژی به خاطر ثابت نگه داشتن ظرفیت ها در چندین سال گذشته رقابت در این رشته سخت و سخت تر شده است. خصوصا اینکه در آزمون کتبی نمرات خیلی به هم نزدیک می بانشد. بنابراین ابتدا باید به فکر قبولی از مرحله اول باشید. در مرحله دوم هم رقبای شما وضع بدی ندارند. ضمنا صرفا داشتن مقاله منجر به امتیاز بالا در مصاحبه نخواهد شد. خود مصاحبه آیتم های متعدد و ایستگاههای مختلفی دارد. که باید بتوانید از پس این ایستگاهها برآیید. با این وجود به نظرم می توانید قبول شوید ولی زحمت و تلاش زیادی می طلبد.
سایدبار کشویی
درباره سایت
اینجانب عباس عباسی قهرمانلو دکتری اپیدمیولوژی می باشم. سعی ما بر این است که این سایت محیطی برای برقراری ارتباط بین دانشجویان و فارغ التحصیلان و داوطلبان اپیدمیولوژی باشد که در زمینه های مختلفی باب همکاری بین این افراد ایجاد شود. علاوه بر آن محیطی برای همکاری در زمینه نوشتن مقالات و پاسخ گویی به سوالات بازدیدکنندگان در مورد مقاله نویسی، روش تحقیق، و سایر مباحث در مورد این رشته بوجود بیاوریم.