مصاحبه با رتبه ۲۰ ارشد اپیدمیولوژی ۹۷ به همراه کارنامه

سلام تعدادی از مصاحبه های دوستان قبول شده به دست ما  رسیده است اما به دلیل مشغله های زیادی که این روزها درگیرش هستم فرصت کافی برای گذاشتن مصاحبه در سایت ندارم. از این بابت پوزش میخواهم.

امروز مصاحبه با رتبه ۲۰ را آماده کرده ایم که ایشان هم جزو اعضای گروه مطالعاتی ما بودند و در نهایت شیراز هم قبول شدند. قبولی شان را تبریک عرض می کنم و برایشان آرزوی موفقیت در بقیه مراحل زندگی و تحصیل را دارم.

۱-            با سلام لطفا خودتان رامعرفی کنید و رتبه و درصدهای خود را عنوان کنید.

   سلام نیلوفر بناکار هستم با رتبه ۲۰ در آزمون کارشناسی ارشد ۹۷ و در دانشگاه علوم پزشکی شیراز قبول شدم. درصدهای من:         مبانی اپیدمیولوژی: ۶۲           اصطلاحات پزشکی:۸۱           اپیدمیولوژی بیماری ها:۴۵          بهداشت عمومی:۵۰               امار:۷۷                   زبان:۳۵

۲-            انگیزه شما برای شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی چگونه شکل گرفت؟

از همان ابتدا تصمیم به ادامه تحصیل داشتم و نمیخواستم زود وارد بازار کار شوم. در مقطع کارشناسی متوجه شدم به رشته اپیدمیولوژی علاقه دارم. تشویق ها و حمایت های خانواده هم بسیار در انگیزه من موثر بود.

۳-            امسال که جزو قبول شدگان هستید، چندمین بار بود که در آزمون ارشد اپیدمیولوژی شرکت می کردید؟

اولین سال بود شرکت میکردم.

۴-            مقطع قبلی خود را در کدام دانشگاه و در چه رشته ای بودید؟

در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رشته بهداشت عمومی

۵-            آیا آزمون امسال تفاوت خاصی با سالهای قبل داشت؟  لطفا توضیح دهید

طبق سوالات چندین سال اخیر مشخص هست که هر سال یکی دو درس کمی سختر و شامل سوالات جدید اند و چند درس هم با سوالات روتین و معمولی. امسال مبانی مفهومی تر و سخت تر بود به خصوص چند سوال اول که باعث استرس در شروع آزمون شد و در آمار چند سوال جدید داشتیم که در سال های قبل این فرم سوال دیده نمیشد. البته بهداشت عمومی هم کمی خارج از انتظار بود. و برعکس سوالات اصطلاحات راحت بود.

۶-            میزان آمادگی شما برای کنکور چقدر بود؟

از نظر خودم ۷۰ درصد آماده بودم.اگر زمان بیشتری داشتم قطعا بهتر عمل میکردم.

۷-            از  حس و حال جلسه کنکور بگویید. چطور بود؟

در شروع کمی استرس داشتم و وقتی سوالات مبانی را دیدم که خارج از انتظار من بود استرسم بیشتر شد و کنترل زمان از دستم خارج شد.بعد از گشت زمان کمی و بخصوص اینکه سوالات اصطلاحات راحت بود خیالم راحت شد و به خودم مسلط شدم. آمار چند سوال جدید و چالش برانگیز داشت و من اصرار داشتم درصد خوبی از این درس کسب کنم، متاسفانه وقت زیادی از من گرفت و برای زبان وقت کم آوردم.

۸-            کمی در خصوص روال زندگی عادی خود در طول آماده شدن برای کنکور توضیح دهید.(نظم خواب، تفریح و …)

من بعد ار تعطیلات عید تصمیم جدی برای خواندن گرفتم. وقت زیادی نداشتم حدودا ۳ ماه! ولی زیاد امیدوار نبودم! از قبل با سایت و گروه اپیدمیولوژی دکتر عباسی آشنا شده بودم. وارد سایت شدم و مصاحبه آقای فریدونی را خواندم که تازه در سایت گذاشته شده بود، گفته بودند ۲-۳ ماه درس خواندند. مصاحبه ایشان برای من مثل جرقه ایی بود و به خودم گفتم پس این کار شدنی هست و من هم میتوانم! خانواده و همسرم هم بسیار به من انگیزه میدادند و باعث شد استارت درس را بزنم. بخاطر مسئولیت های دیگرم متاسفانه نظم زیادی در درس خواندن نداشتم فقط میدانستم بخاطر کمبود وقت باید از تمام فرصتم استفاده کنم. صبح ها زودتر بیدار میشدم و شبها تا حدود ۱۲ درس میخواندم. به طور میانگین روزانه ۵ ساعت میتوانستم درس بخوانم . هر چه به کنکور نزدیکتر میشدم سعی میکردم بهتر و مفیدتر درس بخوانم. آخر هفته ها هم تفریح و استراحت.

۹-            قبل از شروع برای مطالعه کنکور، چه رتبه ای را برای خودتان هدف بندی کرده بودید؟

متاسفانه دیر شروع به درس خواندن کردم و بیشتر به قبولی فکر میکردم تا به دست آوردن رتبه خاص.

۱۰-         مهمترین درسی که این مسیر( از شروع آماده شدن برای کنکور تا قبول شدن) به شما داد چی بود؟

یقین داشته باشیم اگر چیزی را با تمام وجود بخواهیم با تلاش و توکل به خدا به دست می آوریم. نشد وجود ندارد

۱۱-         روش برنامه ریزی و مطالعه خودتان را  لطفا بطور کامل توضیح دهید!

سعی میکردم روزانه ۲-۳ کتاب مختلف بخوانم. در مبانی هر روز ۳۰-۴۰ صفحه گوردیس را میخواندم و نکات مهمش را یاداشت میکردم. درس زمان بری برای من بود و به تمرکز زیادی نیاز داشت و بدون مرور نکات مهم زود فراموش میشد. در روزهای نزدیک به کنکور یکبار دیگر کتاب را مرور کردم .طبق سوالات سال های اخیر درصد ۷۰-۸۰ برای خودم در نظر داشتم. اصطلاحات را در سه هفته خواندم!!!! چندین روش برای خواندن اصطلاحات امتحان کردم تا توانستم روشی که مناسب یادگیری خودم هست را پیدا کنم. برای آمار کتاب کاظم محمد را خواندم و سعی میکردم هر هفته یک فصل را تمام کنم و حتما سوالات اخر فصل را حل میکردم. سوالات کنکور از نظر من خیلی راحت تر از تمرینات کتاب بود و باعث شد آمار نقطه قوت من باشد و درصد ۹۰ را برای خودم در نظر داشته باشم. بهداشت عمومی مطالب زیاد و زمان بری داشت و متاسفانه نتوانستم وقت زیادی به خواندنش اختصاص دهم و بیشتر با دانش خودم بود. و بیماری ها درسی که تنها مرور زیاد میخواهد، متاسفانه نتوانستم خوب مرور کنم و از عملکرد خودم در این درس راضی نیستم.

۱۲-         یکی از سوالات همیشگی داوطلبان روش مطالعه درس اصطلاحات اپیدمیولوژی است. شما این درس را چگونه خواندید؟

همانطور که گفتم من روش های مختلف را برای خواندن اصطلاحات امتحان کردم مثل خلاصه نویسی کلمات در دفتر و … ولی زمان زیادی از من میگرفت. تصمیم گرفتم کار را از آخر به اول انجام دهم! سوالات کنکور ۱۰ سال قبل را بررسی میکردم و با توجه به سبک سوالات دقیقا میدانستم از هر تعریف چه کلماتی را حفظ کنم و از لغات فصل چه لغاتی را اصلا نخوانم! هر فصل که تمام میشد روز بعد کلمات مهم را خیلی سریع نگاه می انداختم و چند روز بعد مجدد مرور میکردم. همراه با خواندنم تست هم میزدم. هدف من بازده زیاد در زمان کم بود. شاید اگر زمان زیادی داشتم روش دیگری برای خواندن انتخاب میکردم و تمام مطالب را میخواندم.

۱۳-         آیا در طول دوره مطالعه دچار یاس و دلسردی می شدید؟ اگر بلی، چطور با آن کنار آمدید؟

بله سعی میکردم با تمرکز و توکل به خدا آرامشم را پیداکنم و به نتیجه فکر نکنم و تلاش کنم تا بعدا شرمنده خودم نباشم.

۱۴-        روش پیشنهادی شما برای مطالعه درس زبان انگلیسی چیست؟

کار اشتباهی که من انجام دادم زبان را کنار گذاشتم. البته سطح زبان خودم خوب هست ولی اگر زمان به عقب برمیگشت حتما روزانه نیم ساعت به مروز لغات پر کاربرد اختصاص میدادم. واضح هست که آزمون ارشد دایره لغات گسترده ایی میطلبد. و البته مهارت مدیریت زمان در پاسخ به ۴ ریدینگ.

۱۵-        به نظرتان افرادی که قصد شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی را دارند، باید چه ویژگیهایی داشته باشند؟

علاقه و پشتکار تنها چیزی است که لازم دارند. 

۱۶-        از چند وقت قبل از آزمون شروع به تست زدن کردید؟

از سه هفته مانده به کنکور با کتاب IQB اپیدمیولوژی. این کتاب  فوق العاده است. تنها کتاب تست من بود و واقعا کمک کننده و کافی بود. از دکتر عباسی بخاطر کتاب پر ارزششان ممنونم. هر بار توضیحات کامل و جامع ایشان را میخواندم در دل دعایشان میکردم. اگر این کتاب نبود یقینا برای شخص من به دست آوردن رتبه خوب عملی نبود.

۱۷-        کدام ماده درسی شما را بیشتر به زحمت انداخت؟ بعبارت دیگر با کدام درس در طول آمادگی برای کنکور بیشتر مشکل داشتید؟ 

اپیدمیولوژی بیماری ها درس فراری است و به مرور زیاد نیاز دارد و با توجه به زمان کمی که داشتم  چالش بزرگی برای من بود و نتوانستم مطالب را ملکه ذهن کنم و درصد خوبی هم کسب نکردم.

۱۸-        فرض کنید چند دانشجوی لیسانس به شما مراجعه کرده اند و از شما راهنمایی های کلی برای قبول شدن در این رشته را می خواهند. چه توضیحاتی به این دوستان ارایه می دهید؟ 

با کتاب های زیاد خود را سردرگم نکنند و وقت را برای تمام و کمال خواندن یک رفرنس کنند بهتر است. به هیچ وجه خود را با دیگر داوطلبان مقایسه نکنند و پربازده ترین روش درس خواندن را با توجه به شرایط خود پیدا کنند. حتما با توجه به سوالات کنکور چند سال اخیر و سبک سوالات درس بخوانند تا از اتلاف وقتشان جلوگیری شود.

 ۱۷-   آیا در کنار کنکور، مطالعه کتب جانبی نظیر کتابهای روانشناسی و … داشتید؟ اگر بلی لطفا نام ببرید.

خیر تنها تمرکزم روی منابع اصلی بود.

۱۹-        در حال حاضر از علم اپیدمیولوژی و بازار کار آن در ایران چه می دانید؟

اپیدمیولوژی رشته ایی که پیوستگی زیادی به تحقیقات و تجزیه و تحلیل داده ها و کشف روابط علمی جدید دارد. چیز زیادی در مورد بازار کار نمیدانم ولی در هر رشته ایی اگر قوی کار شود میتوان به کار خوب امید داشت.

۲۰-         نظرتان درباره فعالیت های “عباس عباسی قهرمانلو” در سایت، کانال و گروههای تلگرامی چیست؟

بسیار مفید و تاثیر گذار است و تمام چیزی که داوطلب نیاز دارد را در اختیار وی میگذارد.به همه داوطلبان توصیه میکنم تا انتهای راه با ایشان پیش روند. گروه تلگرام و مصاحبه ها خیلی کمک کننده بود هم میتوانستم سوالاتم را در گروه بپرسم  و هم از حل کردن سوالات دیگر داوطلبان انگیزه بیشتری میگرفتم. از ذکتر عباسی بخاطر کمک های فراوانشان در این راه واقعا ممنونم.اجرشان با خدا و دعای ما بدرقه راهشان

۲۱-         توصیه شما به دوستانی که قبول نشدند چیست؟

کافی است از همین امروز پر قدرت شروع کنند پیروزی نزدیک است!

۲۲-         اگر حرف خاصی دارید بعنوان سخن پایانی می شنویم:  

از همه کسانی که در این راه من را حمایت کردند ممنونم. آقای دکتر عباسی با راهنمایی های کمک کنندشان و حمایت های خانواده ام و همراهی و شکیبایی همسرم که مشوق اصلی من بود.

منایع پیشنهادی شما:

۱-             مبانی اپیدمیولوژی : اپیدمیولوژی گوردیس

۲-             اصطلاحات : اصطلاحات دکتر ناصری

۳-             بیماریها : سه جلد کتاب پروین یاوری

۴-             بهداشت : سه جلد بهداشت عمومی

۵-             آمار زیستی: آمار دکتر کاظم محمد

۶-             زبان : لزگی

 پ.ن: ایشان در معرفی منابع به کتب تستی که استفاده کرده اند اشاره ای نکرده اند اما در متن مصاحبه به یکی از کتابهای تستی اشاره کرده اند.

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت

error: نمی توانید این متن را کپی کنید!