امروز مصاحبه آقای محمدی را برای سایت اماده کردیم. ایشان از افرادی بودند که در آزمونهای ما شرکت نکرده بودند اما در گروه تلگرامی ما عضوبودند و از جمله افراد فعال بودند که معروف هم به پرسیدن سوالات سخت بودند. فکر میکنم ایشان کمی فراتر از آزمون ارشد مطالعه می کردند. در هر صورت از ایشان تشکر می کنم که در مصاحبه شرکت کردند و برایشان آرزوی موفقیت در بقیه مراحل زندگی را دارم.
۱- با سلام، لطفا خودتان را معرفی کنید و رتبه (کل و سهمیه) و درصدهای خود را عنوان کنید.
سلام و عرض ادب. محمد محمدی ابنوی هستم رتبه ۲ کل و۲ سهمیه با درصد های :
مبانی اپیدمیولوژی:۷۸/۸۸درصد
اصطلاحات:۹۴/۴۴درصد
اپیدمیولوژی بیماری ها:۴۰/۲۷درصد
بهداشت عمومی:۴۷/۲۲درصد
آمار:۸۱/۹۴درصد
زبان:۶۹/۲۳درصد
۲- کلا چه شد که تصمیم گرفتید وارد این رشته شوید؟
من از اوایل ورود به دانشگاه با گرفتن مشورت از دوستان و اساتید تصمیم گرفتم که ارشد بخوانم و با تحقیق بیشتر از بین چند رشته، اپیدمیولوژی را انتخاب کردم.
۳- از چه طریقی فهمیدید که منابع و کتب مورد نیاز، کدام ها هستند؟
ابتدا از طریق یکی از دوستان که ارشد اپیدمیولوژی بود منابع را گرفتم و سپس با سایت و گروه دکتر عباسی آشنا شدم و اطلاعات مورد نیاز را از سایت ایشان گرفتم.
۴- لطف کنید برای هر درس زیر بفرمایید چه کتبی را مطالعه کردید؟ (فقط کتب اصلی)
مبانی: اپیدمیولوژی گوردیس
اصطلاحات:فرهنگ جامع همه گیرشناسی دکتر کیومرث ناصری
بیماریها:سه جلد بیماریهای دکتر پروین یاوری
بهداشت عمومی:سه جلد بهداشت عمومی دکتر حاتمی_ اصول و کلیات خدمات بهداشتی دکتر باقیانی مقدم _دستورالعمل واکسیناسیون و تنظیم خانواده
آمار:روش های آماری و شاخص های بهداشتی دکتر کاظم محمد_DRS دکتر محمود یوسفی
زبان: لغات ۵۰۴ ،لغات تافل وکتاب دکتر لزگی
+ کتاب نکات داغ اپیدمیولوژی حسن حسین پور قهرمانلو
۵- لطف کنید برای هر درس زیر بفرمایید چه کتبی را مطالعه کردید؟ (فقط کتب تستی)
مبانی: IQB ده سالانه اپیدمیولوژی دکتر عباسی
اصطلاحات:IQB فرهنگ و اصطلاحات اپیدمیولوژی
بیماریها:ماطراحان دکتر عباسی و IQB ده سالانه اپیدمیولوژی
بهداشت عمومی:۱۰۰۰ نکته در آزمون های بهداشت عمومی دکتر باقیانی مقدم و IQB ده سالانه اپیدمیولوژی
آمار:DRS دکتر محمود یوسفی و IQB ده سالانه اپیدمیولوژی
زبان: دکتر لزگی
۶- لطف کنید برای هر درس زیر بفرمایید روش مطالعه شما چگونه بود؟
مبانی: این درس را یک روز در میان مطالعه می کردم.دور اول به صورت روزنامه وار خواندم و در دور های بعدی با جزئیات و دقیق تر می خواندم و قسمت های مهم را مشخص می کردم.هر از گاهی قسمت های خوانده شده را مرور می کردم تا تثبیت شوند.با هر بار خواندن این کتاب،مطالب را بهتر متوجه می شدم .
اصطلاحات:در دور اول فقط کلمات ساده و کوتاه را خواندم و در دور بعدی کل کتاب را خواندم و قسمت های مهم از هر کلمه را مشخص کردم تا با کلمه مربوطه در ذهنم بماند.و بعد شروع به تست زدن کردم و در هر سوال تست تمام چهار گزینه را دوباره از کتاب دکتر ناصری پیدا می کردم و می خواندم و این گونه مطالب برایم تثبیت می شد.
بیماریها:در این درس خلاصه نویسی می کردم و در کتاب هم قسمت های مهم را مشخص می کردم.با توجه به فرار بودن این درس، چند بار مرور میکردم تا مطالب تثبیت شوند.
بهداشت عمومی:فقط آن بخش هایی از کتاب دکتر حاتمی که مشخص شده بود برای آزمون را مطالعه کردم و بعد هم دستور العمل واکسیناسیون و تنظیم خانواده را خواندم.
آمار:ابتدا DRSرا خواندم ولی خوب متوجه نشدم بعد کتاب کاظم محمد را خواندم و همه نکات و فرمول ها را خلاصه نویسی کردم و بعد با تست زدن زیاد و مرور نکات مطالب تثبیت شد.
زبان: به علت مهم بودن درس زبان لازم دانستم که از ترم ۵ شروع به خواندن این درس کنم. ابتدا برای بالا بردن دامنه لغاتم ،لغات ۵۰۴ و لغات تافل را خواندم.اوایل لغات را در دفترچه های کوچک می نوشتم بعداً از جعبه لایتنر استفاده کردم که روش خیلی خوبی هست لغات چندین بار مرور می شوند و در ذهن تثبیت می شوند.سپس لغات سخت را روی برگه می نوشتم و به دیوار اتاقم می چسباندم .بعد از این دو ،کتاب دکتر لزگی را خواندم و همراه با آن تست هم می زدم.زبان هر روز در برنامه مطالعه ام بود بدین صورت که صبح ها لغات و در آخر شب درک مطلب کار می کردم.برای درک مطلب نیز هر روز دو متن از کنکور کار میکردم.
۷- دیدگاهی در بین دانشجویان وجود دارد که اعتقاد دارند که برای اپیدمیولوژی حداقل باید دو سال پشت کنکور ماند. نظرتان در این باره چیست؟
خیر به نظر من این چنین نیست و اگر کسی تصمیم جدی بگیرد و آن را هدف خود قرار دهد و با یک برنامه منظم پیش برود و تلاش و پشتکار داشته باشدحتماً در سال اول قبول خواهد شد.
۸- قبل از کنکور، رتبه ای که دوست داشتید کسب کنید، چند بود؟
رتبه بین ۱ – ۲۰ را می خواستم برای رسیدن به هدفم.
۹- آیا از این رتبه راضی هستید؟ چرا؟
بله خداراشکر راضی هستم چون توانستم نتیجه چند ماه تلاشم را بگیرم.
۱۰- طبیعتا کنکور همراه با یاس و ناامیدی است. شما در طول دوره آمادگی، برای مقابله با این مشکل چه کارهایی انجام دادید؟
من به علت اینکه یک دوست کنکوری داشتم و در کنار هم مطالعه می کردیم و به هم روحیه می دادیم خیلی دچار نا امیدی نشدم . آخر هفته هم به ورزش اختصاص میدادیم.
۱۱- به نظرتان ایده آل ترین روش مطالعه زبان انگلیسی چیست؟ آیا روش خودتان را بهترین می دانید؟
به نظر من بستگی به سطح زبان فرد دارد که ضعیف است یا قوی.اگر ضعیف است اول باید دامنه لغاتش را با خواندن لغات بالا ببرد. من از روش جعبه لایتنر استفاده کردم که واقعا عالی هست در بخاطر سپردن لغات.مطالعه زبان باید روزانه و پیوسته باشد.
۱۲- شما بطور کلی منابع را چند دور مطالعه کردید؟
۴ دور
۱۳- از چه زمانی تست زدید؟
دو ماه آخر را به تست زدن اختصاص دادم یعنی از خرداد ماه شروع به تست زنی کردم و نکات کنکور ها را هم نوشتم و مرور کردم.
۱۴- کدام ماده درسی شما را بیشتر به زحمت انداخت؟ بعبارت دیگر با کدام درس در طول آمادگی برای کنکور بیشتر مشکل داشتید؟
در ابتدا در درس آمار خیلی مشکل داشتم ،درس بیماریها هم بعلت فرار بودن مطالب و درس زبان چون هر روز باید مطالعه می شد و می بایست لغات جعبه لایتنر را آماده می کردم.
۱۵- بطور میانگین روزانه چند ساعت مطالعه داشتید؟
در ابتدا با ۴ ساعت شروع کردم و کم کم زیادتر شد و در نهایت به ۱۰ ساعت رسید.
۱۶- مستحضر هستید که سایت و گروههای تلگرامی دکتر عباسی در حال حاضر مورد استفاده تعداد زیادی از داوطلبین قرار می گیرند. هر آنچه که می خواهید به داوطلبین سال بعد بگویید در این قسمت بیان کنید:
من به داوطلبین سال بعد پیشنهاد می کنم از سایت و گروه تلگرامی دکتر عباسی استفاده کنند چون در سایت هر آنچه که لازم است گفته شده و در گروه تلگرامی نیز مطالب درسی بحث می شود و بسیار کمک کننده است.
۱۷- برخی دوستان علی رغم تلاش شان قبول نشدند. توصیه شما به این دوستان چیست؟
به نظرم ابتدا خودشان را در درس زبان تقویت کنند چون خیلی ها شاید بخاطر این درس قبول نشدند و حتماً در آزمون های آزمایشی شرکت کنند تا نقطه ضعف و قوت خودشان را متوجه شوند و در شرایط آزمون قرار بگیرند.سپس با یک برنامه منظم روزانه، همراه با تلاش و پشتکار و در نهایت با توکل به خدا یقیناً موفق خواهند شد.
۱۸- در صورتی که شاغل (کارمند یا آزاد و …) هستید، چگونه توانستید هم به کارتان برسید و هم به مطالعه؟
خیر شاغل نیستم
۱۹- در صورتی که پدر یا مادر هستید، چگونه توانستید هم به فرزند(ان) خود برسید و هم به مطالعه؟
خیر نیستم
۲۰- آیا شما در آزمون های آزمایشی خاصی شرکت کرده بودید؟
بله
۲۱- تاثیر این آزمونها در برنامه ریزی و رتبه ای که کسب کردید چقدر بود؟
این آزمون ها تاثیر خیلی زیادی داشت به علت آشنایی با نحوه سوالات و قرار گرفتن در شرایط آزمون و کمتر شدن استرس و شناخت نقاط ضعف و قوت خود
۲۲- اگر سوالی از قلم افتاده یا چیزی برای گفتن دارید بعنوان سخن پایانی می شنویم:
در پایان از تمام کسانی که در این مسیر کمک ام کردند بسیار متشکر و ممنونم خصوصاً خانواده ام ، دکتر عباسی ، اساتید و بقیه دوستانم.