مصاحبه با رتبه ۱۱ ارشد اپیدمیولوژی ۹۹ به همراه کارنامه

سلام

امروز مصاحبه با رتبه ۱۱ را آماده کردیم. جناب سلطانی از شرکت کنندگان آزمونهای ما بودند که  کارمند هم بودند و بشدت وقت شان کم بود اما به شدت پرانرژی بودند و در نهایتا موفق شدند رتبه ۱۱ کل را کسب کنند. به ایشان تبریک می گویم و بابت شرکت در مصاحبه هم ازشون تشکر می کنم. انشالله موفقیت های بیشتر…

 

۱- با سلام، لطفا خودتان را معرفی کنید و رتبه (کل و سهمیه) و درصدهای خود را عنوان کنید.

بنام ایزد پاک

مجید سلطانی هستم . فارغ التحصیل رشته بهداشت عمومی در مقطع کارشناسی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد. حدودا ۴۰ ساله ام ( ۳۹ سال و اندی …)  و ۱۷ سال سابقه کار در مرکز بهداشت را دارم. در آزمون ارشد سال ۹۹ : مبانی ، آمار زیستی و اصطلاحات را ۷۰ درصد ( شاید دو سه صدم درصد بالا یا پائین ) ، بیماری های شایع ۶۰ درصد ، بهداشت عمومی ۵۸ درصد و زبان را ۴۰ درصد زدم . در سهیمه آزاد رتبه ۸ و در مجموع رتیه ۱۱ را کسب کردم.

۲- چرا اپیدمیولوژی را برای ادامه تحصیل انتخاب کردید؟

بدلیل علاقه وافرم ، ادامه تحصیل در رشته اپیدمیولوژی همیشه برای من یک آرزو بود . آرزویی که بخاطرش هرگز حاضر نشدم در  رشته ای دیگه خودم را محک بزنم. ضمنا این علاقه بعد از خواندن هر نوبت کتاب گوردیس و آمار زیستی چند برابر می شد.

 

۳- از چه طریقی فهمیدید که منابع و کتب مورد نیاز، کدام ها هستند؟

طی سال های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ رئیس مرکز بهداشت در یکی از شهرستان های استان خراسان رضوی بودم. زمانی که متوجه شدم یکی از همکاران خوبم ( سرکار خانم معصومه شجاع) تصمیم به خواندن و ادامه تحصیل در این رشته را دارند سعی کردم در حد توانم از ایشون حمایت کنم و براشون انگیزه ای باشم برای خواندن نه مانعی برای ادامه حرکتشان. ایشان با همتی ستودنی و به لطف خداوند متعال در سال ۹۷ موفق به کسب رتبه ۳ در آزمون ارشد شدند . خیلی معتقدم که در این دنیا با هر دستی دادی با همان دست تحویل خواهی گرفت و نکته قابل توجه این بود که همین همکار ارجمند بدون اینکه خودشون اطلاع داشته باشند تبدیل شدن به یک انگیزه بزرگ برای من….

با قبولی ایشان به من اثبات شد که متاهل بودن ، داشتن فرزند ، شاغل بودن و حتی فاصله افتادن از درس و دانشگاه برای مدتی مدید نمی تواند جلودار هدف ، انگیزه و قدرت ذهن انسان باشد.

لذا پس از اعلام نتایج ، بلافاصله خواستار منابع درسی از ایشون شدم و نامبرده  لینک کانال تلگرامی آقای دکتر عباسی  را برای من فرستاند و بعد از عضویت در گروه جناب دکتر عباسی،  به همه آنچه که مورد نیازم بود ( معرفی منابع ، آزمون های دوره های، برنامه ریزی درسی و… ) یکجا دست پیدا کردم.

۴- لطف کنید برای هر درس زیر بفرمایید چه کتبی را مطالعه کردید؟ (فقط کتب اصلی)

مبانی: گوردیس و مرور سریع اصول و روش های اپیدمیولوژی

اصطلاحات: فرهنگ جامع اپیدمیولوژی دکتر ناصری

بیماریها: سه جلد دکتر پروین یاوری و همکاران

بهداشت عمومی: فصول مهم از کتاب دکتر حاتمی ، دستورعمل های وزارت بهداشت در خصوص برنامه ایمنسازی  و روشهای پیشگیری از بارداری

آمار: DRS تالیف دکتر محمود یوسفی و دکتر علیرضا محبوب اهری + آمار زیستس دکتر محمد فشارکی ( فصول ۸ تا ۱۱)

زبان: فلش کارت ها و هندبوک دکتر مهاجرنیا و کلمات تافل و ۵۰۴ واژه

 

۵- لطف کنید برای هر درس زیر بفرمایید چه کتبی را مطالعه کردید؟ (فقط کتب تستی)

مبانی:  بانک جامع سوالات آقای مهدی رنجبر

اصطلاحات: فرهنگ و اصطلاحات اپیدمیولوژی (تالیف دکتر عباسی قهرمانلو ) و بانک آزمون اصطلاحات اپیدمیولوژی

بیماریها:

بهداشت عمومی: با توجه به فقدان نسخه بروز شده از کتاب تستی در زمینه بهداشت عمومی ، خودم حین خواندن مطالب ، اقدام به طراحی تست نمودم و در روزهای پایانی مرور تست های مذکور گره گشای بزرگی برایم شد.

آمار: کتاب DRS

زبان: بدلیل محدودیت زمان هرگز موفق به ممارست و تست زنی برای این درس نشدم.

*** در تمامی دروس فوق علاوه بر کتب تستی مذکور ، همواره از کتاب IQB ده سالانه و آزمون های ده گانه دکتر عباسی برای استقرار هر چه بهتر مطالب در ذهنم استفاده نمودم.

۶- لطف کنید برای هر درس زیر بفرمایید روش مطالعه شما چگونه بود؟

اصطلاحات را شبی ۴ یا ۵ صفحه می خوندم. مطالب این کتاب  بسیار فرار بوده و به داوطلبین عزیز پیشنهاد می کنم با یک برنامه ریزی منظم و مستمر شبی ۴۵ دقیقه تا یک ساعت را به خواندن این کتاب اختصاص دهند و از کتب تستی برای فهم هر چه بیشتر مطالب استفاده کنند.

روز های زوج را به خواندن بیماری ها و آمار اختصاص داده بودم و روزهای فرد را به خواندن مبانی و بهداشت. بعد از مطالعه هر فصل نیز با شبیه سازی شرایط کنکور تست می زدم . آن دسته از تست هایی را که اشتباه زده بودم یا قادر به پاسخگویی آن نبودم با یک علامت ضربدر کوچک کنار تست مربوطه نشانه گذاری می کردم تا در مرور مجدد تاکید بیشتری بر آن تست داشته باشم. ضمنا پاسخ نامه تست هایی را که دارای نکته جدیدی بود های لایت می کردم تا نکته ای جا نماند.

درس زبان : تا اوایل بهمن ماه سال ۹۸، بدلیل فاصله ۲۵۰ کیلومتری بین محل کارم و محل زندگیم ( مشهد ) ناچار بودم هفته ای ۵۰۰ و بعضا ۱۰۰۰ کیلومتر(بخاطر ماموریت های داخل استان) تردد داشته یاشم . شرایط فوق باعث هدر رفتن دو روز از ایام هفته ام می شد ، لذا با نصب نرم افزارهای  ۵۰۴ واژه و تافل در گوشیم و مطالعه فلش کارت ها سعی کردم کلمات عمومی و تخصصی را مطالعه نموده و در حد توانم تهدید را به فرصت تبدیل کنم. (برای دوستانی که قصد شرکت در آزمون ارشد را دارند اکیدا توصیه می کنم با یک روال منظم، به مطالعه جدی درس زبان مبادرت ورزند چرا که درس مذکور با دارا بودن ضریب ۳ تاثیری بسیار زیاد در آزمون ارشد دارد).

۷- امسال مهمان ناخوانده داشتیم. با آمدن کرونا خیلی چیزها تغییر کرد. تاثیر کرونا بر مطالعه شما چطور بود؟

متاسفانه مقارن با انتقالی من به مشهد در اوایل اسفند ۹۹ کووید ۱۹ پاندمیک شد. حجم کارم در اداره بسیار بالا رفت و خستگی و فرسودگی ناشی از آن  بعضا بر میزان مطالعه ام در شبانه روز تاثیر منفی داشت. جدا از شرایط خودم که باهاش کنار اومده بودم، متاسفانه کشیک مراکز ۱۶ ساعته شروع شد و همسرم لا اقل هفته ای یک روز در مراکز منتخب کووید ۱۹ کشیک داشتند و در ایام حضور ایشون در محل کارشون، قادر به مطالعه در منزل نبودم ( بخاطر فرزندم حاضر به خودخواهی نشدم). برای این مهمان ناخوانده تا روز کنکور هم نتونستم چاره اندیشی کنم و تنها کاری که از دستم برآمد افزایش ساعات مطالعه در همان روز و روزهای بعد تا پاسی از شب بود. روزهای زیادی را به یاد دارم که تا ۴ صبح درس می خوندم و ساعت ۶:۳۰ صبح بیدار می شدم که به موقع سر کارم باشم.و این بیدار ماندن ها  امروز برای من تبدیل شدن به خاطراتی شیرین .

 

۸- آیا از این رتبه راضی هستید؟ چرا؟

از رتبه ام راضی ام اما از نتایج (درصد های دروس) بهیچ وجه…

 

۹- طبیعتا کنکور همراه با یاس و ناامیدی است. شما در طول دوره آمادگی، برای مقابله با این مشکل چه کارهایی انجام دادید؟

همانگونه که عرض کردم بیشترین زمان من برای مطالعه دروس در نیمه های شب بود. یقینا بعضی مواقع خواب آلودگی قصد غالب شدن داشت اما در تایم استراحتم با مرور جملات انگیزشی و امید بخش استاد ارجمندم (جناب دکتر عباسی ) و نگاه کردن به کلیپ های انگیزشی تجدید قوا می کردم و سعی می کردم ذهنم را در راستای هدفم متمرکز کنم. اسم کلیپی که در این ایام همراه همیشگی من بود “دگرش” است. از بعضی قسمت های این کلیپ نیز اسکرین شات گرفته بودم چون تاثیر مثبتی بر ذهن و روح و روانم داشت. چند تا از جملات این کلیپ را براتون می نویسم :

*ندایی که تو انتخاب یه شنیدنش کردی ، صدای جنگیدن است …

*تو در سرزمین شیرهای گرسنه هستی. همه این شیرها گشنه هستند و بدنبال شکار…

*هر چیزی که می خواد تو را به پایین بکشه و از هدفت باز داره به آتش بکش…

*هزاران نفر مثل جریان رودخانه پشت سرت هستن که همشون تعهد دادن نهایت تلاش شون را بکنن.تو در مقابل حریفت داری مبارزه می کنی .حریفی که نمی تونی ببینیش اما حسش می کنی، نفس هاشو پشت سرت حس می کنی…می دونی اون حریف پشت سرت کیه ؟ اون توئی ، اون ترس هاته ، اون شک هاته …. وفقط منتظره که کنار بشکی. اما تو ایمانت را از دست نده.

*شانس آخرین امید کسانی است که باور دارن همه اتفاقات تصادفی هستن…

*یادت باشه قوانین فیزیک در برابر قدرت ذهن تو فقط می تونه یک پیشنهاد باشه …

و اما تاثیر گذارترین جمله برای من :

*تا زمانی که به هدفت نرسیدی این سوال دائما باید در ذهنت باشه : همه تلاشت این بود…؟ مطمئنی…؟

 

۱۰- به نظرتان ایده آل ترین روش مطالعه زبان انگلیسی چیست؟ آیا روش خودتان را بهترین می دانید؟

مطالعه مستمر، خواندن مقاله یا متون مرتبط با علوم پزشکی ، تست زدن

۱۱- شما بطور کلی منابع را چند دور مطالعه کردید؟

مجموعا ۲ دور . هر چند از نظر من کمیت باید در کنار کیفیت باشد تا بازدهی بالا داشته باشه. درغیر اینصورت ۴ دور هم کافی نیست.

۱۲- از چه زمانی تست زدید؟

تقریبا از اوایل برنامه مطالعاتی . هفته آخر را هم فقط تست زدم و نکات تست های کنکور سنوات گذشته را مرور نمودم.

۱۳- کدام ماده درسی شما را بیشتر به زحمت انداخت؟ بعبارت دیگر با کدام درس در طول آمادگی برای کنکور بیشتر مشکل داشتید؟

اوایل برنامه با درس اصطلاحات مشکل داشتم. اما با گذشت زمان و پیش رفتن مطابق با برنامه مطالعاتی جناب دکتر عباسی این درس برام آسون شد. در مجموع درس بیماری ها بسیار فرار بود در دور دوم انگار هیچی یاد نداشتم.

۱۴- بطور میانگین روزانه چند ساعت مطالعه داشتید؟

تا اوایل اردیبهشت بطور میانگین روزی ۳ تا ۴ ساعت و بعد از اردیبهشت روزی ۶ تا ۷ ساعت.

۱۵- با توجه به قرنطینه کرونایی و تعطیلی دانشگاهها از حدود بهمن ماه، در ایام قرنطینه در تایم های فراغت چه می کردید؟

دانشجو نبودم اما غبطه دانشجو بودن را در ایام کرونا خوردم.

۱۶- مستحضر هستید که سایت و گروههای تلگرامی دکتر عباسی در حال حاضر مورد استفاده تعداد زیادی از داوطلبین قرار می گیرند. هر آنچه که می خواهید به داوطلبین سال بعد بگویید در این قسمت بیان کنید:

علاوه بر مطالبی که در بالا به آن اشاره کردم ، تو این گروه تبادل اطلاعات بین داوطلبینی که برای یک هدف در کنار هم هستند باعث اشتراک گذاشتن ایده ها و رفع مشکلات خواهد شد. افرادی که در عین رقابت با هم دوست هستند و بعضا دوستی ها می شوند صمیمی و ماندگار… تنها محلی است که یک اپیدمیولوژیست همه چی تمام بنام دکتر عباس عباسی قهرمانلو با تمام وجودش وقت می گذارد برای دوستانی که نیاز به راهنمایی دارند. از نظر ایشان زکات علم نشر آن است و از نظر بنده ، عمل ایشان به مراتب فراتر از نشر آن است.

ضمنا در آزمون های دوره ای علاوه بر کارنامه علمی و سطح سنجی و تعیین رتبه ، پاسخنامه تشریحی نیز ارائه می شود که در درک و فهم مطالب هر یک از دروس بسیار سودمند است. گفتنی است: طبق بررسی انجام شده توسط اینجانب، بالغ بر ۹۰درصد سوالات بخش آمار در آزمون ارشد ۹۹، در آزمون های دوره ای دکتر عباسی تکرار شده بودند که رقمی خیره کننده محسوب می شود .

۱۷- مهمترین قسمت آمادگی برای هر کنکوری جمع بندی است. با توجه به تعویق هایی که افتاد، جمع بندی شما چگونه بود؟

استثنائا تعویق کنکور برای من که با کمبود وقت مواجهه بودم سود داشت .

 

۱۸- در صورتی که شاغل (کارمند یا آزاد و …) هستید، چگونه توانستید هم به کارتان برسید و هم به مطالعه؟

فقط با شب زنده داری و استفاده از سکوت شب. من بودم و کتاب هام … و خدایی که کائنات را بسیج کرده بود تا در راه رسیدن به هدفم کمکم کنن.

۱۹- در صورتی که پدر یا مادر هستید، چگونه توانستید هم به فرزند(ان) خود برسید و هم به مطالعه؟

با تمام وجودم قدر دان زحمات همسر عزیزم سرکار خانم دکتر هاله باباگل زاده هستم . با تمام مشغله کاری و استرس های ناشی از ویزیت بیماران در مراکز منتخب کووید ۱۹ جانانه مورد حمایتم قرار دادند و برای فرزند ۷ ساله ام هم پدر بود و هم مادر …  در ۲ ماه آخر قبل از کنکور نیز واژه فداکاری بهترین عبارتی است که می توانم برای حمایت بیدریغ ایشون ابراز کنم.

همچنین شرمنده روی فرزند دلبندم (رادوین سلطانی) هستم که ۶ ماه دوری من را تحمل کرد و از زمان حضورم در مشهد با درس خوندنم کنار آمد . امیدوارم حسرت بازی های کودکانه را بر دلش نگذاشته باشم. ( البته خیلی از شب ها تا ساعت ۳ صبح و به بهانه کشیدن نقاشی و رنگ آمیزی کردن در کنارم بیدار می موند و نمی گذاشت خیلی هم شرمنده اش باشم).

۲۰- آیا شما در آزمون های آزمایشی خاصی شرکت کرده بودید؟

در آزمون های دوره ای دکتر عباسی بصورت مستمر شرکت کردم.

۲۱- تاثیر این آزمونها در برنامه ریزی و رتبه ای که کسب کردید چقدر بود؟

یک نکته جالب را می تونم بگم: من در آزمون های دکتر عباسی معمولا رتبه ۶ یا ۷ را کسب می کردم و نتیجه آزمون ارشدم نیز به همین رقم نزدیک بود و این اتفاق برای رتبه های ۱ و ۳ و … هم افتاد. درنتیجه شرکت در این آزمون ها را به همه داوطلبین عزیز پیشنهاد میدم.چرا که می تونن روند تغییرات خودشون را در قیاس با دیگران محک بزنن. چون ۹۰ درصد از بهترین های آزمون ارشد تو همین گروه بوده و در همین آزمون ها شرکت می کنند.

۲۲- روز کنکور برای شما چطور بود؟ مدیریت زمان را چطور انجام دادید؟

از این بابت از خودم راضی نیستم. دو تا از متون زبان را نرسیدم پاسخ بدم. البته مابقی دروس را مطابق با برنامه زمان بندیم و حتی جلوتر از تایم مورد نظرم پیش رفتم اما بخاطر اینکه در دوران آمادگی، زمان کافی به مطالعه زبان اختصاص نداده بودم سوالات زبان را بصورت لاک پشتی جواب دادم و حدودا ۴۰ درصد زدم.

۲۳- روز آزمون با داشتن استرس و … چگونه با ماسک و سایر ملزومات کرونا کنار آمدید؟

بهیچ وجه استرسی نداشتم اما بخاطر شب زنده داری های مکرر ، زمان خواب فیزیولوژیکم تغییر کرده بود و تا خود صبح روز کنکور نتونستم بخوابم. لذا یکی از توصیه های من به داوطلبین محترم اینه که طی دو هفته آخر این موضوع را هم مدیریت کنن.ضمنا بخاطر استفاده دائم از ماسک در محل کار، بهیچ وجه مشکلی با ملزومات کرونا در جلسه آزمون نداشتم.

۲۴- اگر سوالی از قلم افتاده یا چیزی برای گفتن دارید بعنوان سخن پایانی می شنویم:

قطعا قدردانی از زحمات بی دریغ استاد ارجمندم جناب آقای دکتر عباس عباسی قهرمانلو ، مطلبی بود که در ابتدا باید به آن اشاره می کردم اما برای رعایت در پاسخ به سوالات مطابق با ترتیب پیش بینی شده  ، ادای وظیفه به آخر کلام موکول شد. ضمن عرض تشکر مجدد از این بزرگوار ، برایشان آرزوی سلامتی و کامیابی دارم و از خداوند متعال آرزوی بهروزی و سرور مسئلت می نمایم.

ضمنا قدر دان دعاهای مادر بزرگوارو سایر اعضای خانواده ام هستم که همیشه بدرقه راهم بوده و روشنی بخش زندگیم….

ارادتمند : مجید سلطانی

۲۰/۷/۹۹ ساعت ۰۰/۰۲ بامداد

2 دیدگاه روشن مصاحبه با رتبه ۱۱ ارشد اپیدمیولوژی ۹۹ به همراه کارنامه

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت

error: نمی توانید این متن را کپی کنید!