سلام
امروز مصاحبه با رتبه ۱۱ را برای شما بازدیدکنندگان آماده کردیم. ایشان جزو قبول شدگان دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند و از دانشجویان پرتلاش گروه ارشد اپیدمیولوژی ما در مطالعه گروهی پارسال بودند. از ایشان تشکر کرده و برایشان آرزوی موفقیت در بقیه مراحل تحصیل و زندگی دارم.
۱- با سلام لطفا خودتان رامعرفی کنید و رتبه و درصدهای خود را عنوان کنید.
با سلام معصومه شاهسون هستم. رتبه ۱۱
مبانی اپیدمیولوژِی: ۴۸
اصطلاحات پزشکی: ۷۰
بیماری ها:۳۶
بهداشت عمومی: ۶۳
آمار زیستی: ۸۴
زبان : ۵۹
۲- انگیزه شما برای شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی چگونه شکل گرفت؟
زمانی که در یکی از همایش ها شرکت کرده بودم یکی از اساتید که سخنرانی داشتند درمورد این رشته صحبت کردند. به قول ایشان با تحقیق، شما حقایق جهان را کشف می کنید. از آن زمان بود که دیگر به اپیدمیولوژی به عنوان یک تعریف صرفا تئوریک نگاه نکردم.
همچنین وقتی کتاب اصول مبانی گوردیس را مطالعه میکردم هر چقدر که جلوتر میرفتم مشتاق تر میشدم و برای قبولی در این رشته مصمم تر میشدم. آنقدر که بعد از خواندنش، برای هم اتاقی هایمان آنچنان با ذوق مطالعات انجام شده که در کتاب گوردیس ذکر شده بود را تعریف میکردم که آنها هم به وجد می آمدند.
۳- امسال که جزو قبول شدگان هستید، چندمین بار بود که در آزمون ارشد اپیدمیولوژی شرکت می کردید؟ اولین بار
۴- مقطع قبلی خود را در کدام دانشگاه و در چه رشته ای بودید؟
کارشناسی بهداشت عمومی_ دانشگاه علوم پزشکی سمنان
۵- آیا آزمون امسال تفاوت خاصی با سالهای قبل داشت؟ لطفا توضیح دهید
بله درس اصول مبانی اپیدمیولوژی مفهومی تر از سال های گذشته بود. و همچنین سوال های درس بیماری ها به نظر من با سال های گذشته کمی متفاوت تر بود.
۶- میزان آمادگی شما برای کنکور چقدر بود؟
حدوده ۸۰ درصد.
۷- از حس و حال جلسه کنکور بگویید. چطور بود؟
محل آزمون بنده در دانشگاه علوم پزشکی ایران بود. از همان بدو ورود با خودم میگفتم کاش در همین دانشگاه قبول شوم. از جو آنجا و همچنین طرز برخورد کارمندانشان واقعا خوشم آمده بود. البته از قبل هم کلی تحقیق کرده بودم. راستش خیلی استرس نداشتم چون با خودم میگفتم تمام تلاشت را کرده ای هرچه شد شد. تعداد شرکت کنندگان را روی برگه ای نوشته بودند وقتی دیدم تعداد شرکت کنندگان اپیدمیولوژی حدود ۳ برابر بقیه رشته ها بود کمی جا خوردم. سر جلسه کنکور چند سوال اول مبانی بنظرم سخت بود و هر چه پایین می آمدم نمیتوانستم با اطمینان جواب دهم. با این حال روحیه خودم را از دست ندادم. با خودم میگفتم اصلا مجازی که ۱۰ تا سوال را جواب ندهی نگران نباش.
۸- کمی در خصوص روال زندگی عادی خود در طول آماده شدن برای کنکور توضیح دهید.(نظم خواب، تفریح و …)
خب من کارآموز بودم از صبح ساعت ۷ تا ۱ مرکزبهداشت بودیم . بعد از آن هم استراحت میکردم. بعداز ظهر حدود ساعت ۶ شروع میکردم به درس خواندن تا حدود ۱۱ شب. البته بعضی از روزها درگیر کارهای کارآموزی بودم ( اماده کردن گزارش کار، آموزش در مراکز و …) که در آن روزها نمی توانستم درس بخوانم. و چون برنامه کارآموزی ما فشرده بود پایان اسفندماه تمام شد. و از ۱۵ فروردین تقریبا از صبح شروع به خواندن میکردم تا غروب.
به نظر من کمیت خیلی مهم نیست. کیفیت درس خواندن خییلی مهم تر است. روزهایی که میدیدم حوصله درس خواندن ندارم نمیخواندم. غروب ها معمولا با هم اتاقی هایمان به مرکز شهر میرفتیم ،خرید و یا سینما … و بعد از آن که به خابگاه می آمدم با روحیه مضاعف درس میخواندم. گاهی از پنجشنبه ها با گروه کوهنوردی به کوه یا جنگل میرفتیم. که بسیار تاثیرگزار بود. اگر برنامه مناسبی برای خودتان داشته باشید و طبق آن پیش بروید هیچ اشکالی ندارد بعضی از روزها را به خودتان اختصاص دهید.
به نظر من باید با روحیه و انرژی و علاقه درس خواند نه از روی اجبار.
۹- قبل از شروع برای مطالعه کنکور، چه رتبه ای را برای خودتان هدف بندی کرده بودید؟
دوستان و اساتیدم میگفتند قطعا زیر ۱۰ میشوی ولی خودم خیلی مطمعن نبودم . فکر میکردم حدود ۲۰ شوم
۱۰- مهمترین درسی که این مسیر( از شروع آماده شدن برای کنکور تا قبول شدن) به شما داد چی بود؟
اینکه اگر به چیزی علاقه داشته باشید و برای آن کار مصمم شوید هیچ کس و حتی هیچ چیز نمیتواند مانعتان شود فقط کافی ست بخواهید.
یادم می آید عید بود با یکی از اساتیدم جهت مشاوره تماس گرفتم. ایشان گفتند درس بیماری ها را که تمام کرده ای؟ گفتم خیر. گفتند همه ی تست ها را که دوره کردی؟ گفتم خیر. گفتند بنظر من دیگر ادامه نده” امسال قبول نمیشوی” انشالله سال بعد. راستش آن موقع لحظه ای مایوس شدم اما به خودم گفتم تو تا به اینجا تمام تلاشت را کرده ای . قابلیت یادگیری هر کس با دیگری متفاوت است. و همچنان ادامه دادم
میخواهم بگویم نگذارید حرف های مایوس کننده دیگران ذره ای شما را ناامید کند.
۱۱- روش برنامه ریزی و مطالعه خودتان را لطفا بطور کامل توضیح دهید!
من تقریبا از آبان ماه شروع کردم به جز درس زبان که تابستان ها کار میکردم. اول از درس مبانی شروع کردم. سعی میکردم همه درس ها را باهم پیش ببرم. چون احساس میکردم اگر یک کتاب را تمام کنم و بعد سراغ دیگری بروم کهنگی مطالب پیش می آید. چیزی که خیلی کمک کننده بود این بود که من بیشتر درس هارا خلاصه میکردم و سعی میکردم چند وقت یکبار مرور کنم. فقط درس آمار را از فروردین شروع کردم .برای درس آمار تست های کتاب DRS را تقریبا ۲ دور کار کردم. تکرار خیلی کمک کننده است.
یکی از سوالات همیشگی داوطلبان روش مطالعه درس اصطلاحات اپیدمیولوژی است. شما این درس را چگونه خواندید؟
ابتدا کلمات انگلیسی که با حروف بزرگ نوشته شده بود را با حروف کوچک بالای آن مینوشتم( چون اکثر ما به حروف کوچک انگلیسی عادت داریم و برایمان ملموس تر است) و قسمت های مهم معنی آن را میخواندم و هایلایت میکردم. در نهایت که برای مثال ۶ صفحه از حرف َA را خواندم، کلمات مهم آن را در برگه ای مینوشتم و جلوی آن خلاصه خیییلی مختصری از معنیش را مینوشتم.
آن برگه هارا صبح ها با خودم به مرکز بهداشت میبردم و زمان های استراحت نگاهی به آن مینداختم.
۱۲- آیا در طول دوره مطالعه دچار یاس و دلسردی می شدید؟ اگر بلی، چطور با آن کنار آمدید؟
بله قطعا همینطور است. وقتی انرژی زیادی صرف کنید مسلما یک جاهایی خسته میشوید. اینجور وقت ها باید کارهایی که دوست دارید انجام دهید مثلا نقاشی بکشید، موزیک گوش دهید و یا در فضای باز نوشیدنی بنوشید و به آینده و اهدافتان فکر کنید( البته خیلی طول ندهیدJ)
۱۴- روش پیشنهادی شما برای مطالعه درس زبان انگلیسی چیست؟
برای زبان باید دایره لغاتتان را بالا ببرید. حتما هر روز لغات را مرور کنید یا صدای خودتان را ضبط کنید ( لغات و معانی آن را) و زمانی که در ایستگاه اتوبوس هستید و یا قبل از خواب و یا هر زمانی که وقت داشتید به صورت مداوم گوش دهید.
لغات کتاب ۵۰۴ و در صورت امکان تافل را بخوانید. برای مثال کتاب ۵۰۴ ، ۴۲ ذرس دارد که هر درس ۱۲ لغت دارد. سعی کنید روزی یک درس را بخوانید. و حتی الامکان هربار درس های قبل را مطالعه کنید.
به نظر من کتاب لزگی فقط لغات آخر ۶ مهارت اول را بخوانید خیلی مفید است( ۶ مهارت دوم در انتها لغت ندارد). و آزمون های آخر کتاب که سوالات سال گذشته است اصلا فراموش نشود .خصوصا در قسمت پاسخنامه معانی ۴ گزینه لغت را حفظ کنید. در سوالات کنکور بسیار تکرار می شود.
۱۳- به نظرتان افرادی که قصد شرکت در آزمون ارشد اپیدمیولوژی را دارند، باید چه ویژگیهایی داشته باشند؟
حتما باید هدف داشته باشند و به این رشته علاقمند باشند . آینده ی خودشان را تصور کنند و برای بدست آوردنش بجنگند.
۱۴- از چند وقت قبل از آزمون شروع به تست زدن کردید؟
همزمان که شروع به درس خواندن کرده بودم سوالات را یک نگاهی انداختم که ببینم چه چیزی مد نظر طراحان کنکور است که بیشتر بر آن قسمت ها تمرکز کنم. ولی تست زدن جدی را حدودا از اسفند ماه شروع کردم.
۱۵- کدام ماده درسی شما را بیشتر به زحمت انداخت؟ بعبارت دیگر با کدام درس در طول آمادگی برای کنکور بیشتر مشکل داشتید؟
با درس بیماری ها. مدام فکر میکردم خواندنش بی فایده است و همه را فراموش میکنم.
همچنین برای درس بهداشت عمومی نمیدانستم باید چه چیزی را بخوانم. چون حجم منبع معرفی شده زیاد بود. در آخر جزوات اساتیدم را که از روی همان کتاب به ما تدریس کرده بودند خواندم به علاوه فصولی را که فکر میکردم مهم هستند
۱۷- فرض کنید چند دانشجوی لیسانس به شما مراجعه کرده اند و از شما راهنمایی های کلی برای قبول شدن در این رشته را می خواهند. چه توضیحاتی به این دوستان ارایه می دهید؟
اینکه اصصلا نگران قبول نشدن نباشند و از ابتدا به آن فکر نکنند. به خدا توکل کنند و با تمام انرژِی شروع به درس خواندن کنند، با حوصله درس بخوانند و سرسری از مطالب رد نشوند.
۱۷- آیا در کنار کنکور، مطالعه کتب جانبی نظیر کتابهای روانشناسی و … داشتید؟ اگر بلی لطفا نام ببرید.
بله کتابی به نام نیروی حال ترجمه مسیحا برزگر . بسیار بسیااار کتاب خوبی است .فایل صوتی آن هم موجود است. پیشنهاد می کنم در صورت امکان شما هم مطالعه بفرمایید.
۱۶- در حال حاضر از علم اپیدمیولوژی و بازار کار آن در ایران چه می دانید؟
اپیدمیولوژی یک رشته راکد نیست . در جریان است . با مسائل روز دنیا سرو کار دارد. شبیهه ماجراجویی ست . در مواقع رخداد اپیدمی ها شما علت را تعیین میکینید. شما هستید که راهکاری برای پیشگیری و کنترل بیماری ها میدهید و این خیلی باارزش است. طرح های اجرا شده در مراکز بهداشت را ارائه میدهید( ب طور مثال سامانه سیب، طرح غربالگری ایدز در بعضی مناطق، غربالگری دیابت و …)
در رابطه با بازار کار آن هم شنیدم که اوضاع خوبی دارد در مراکز تحقیقات ، دانشگاه ها و بیمارستان ها. البته به خودمان هم بستگی دارد که چظور عمل میکنیم.
۱۷- نظرتان درباره فعالیت های “عباس عباسی قهرمانلو” در سایت، کانال و گروههای تلگرامی چیست؟
بسیار گروه خوبی ست. من از ابتدای شروع مطالعه عضو گروه بودم. از راهنمایی های ایشان استفاده میکردم. پیام های انگیزشی که در گروه میگذاشتند و از حال و هوای روزهای کنکور و تجربه های خوذشان که میگفتند دلگرم میشدیم.
همچنین ۳ آزمون جامعی که شرکت کرده بودم برای بنده بسیار مفید بود . درصدها تقریبا شبیه به کنکور بود و مسئله مهم تر بحث تایم بندی است. تایم کنکور بنده دقیقا مطابق آزمون های جامع پیش رفت همانطور که آنجا تمرین کرده بودم . در نهایت بسیار سپاسگزارم از زحمات بی ذریغ ایشان. امیدوارم همیشه سلامت باشند.
۱۸- توصیه شما به دوستانی که قبول نشدند چیست؟
ابدا ناامید نشوند. هیچ وقت دیر نیست. آینده خودتان را به بهترین شکل ممکن همانطور که خودتان دوست دارید بسازید . مطمعن باشید هرکس تلاش کند نتیجه آن را میبیند.
۱۹- اگر حرف خاصی دارید بعنوان سخن پایانی می شنویم:
همیشه به خدا توکل کنیم و شک نکیم در همه حال بهترین اتفاق هابرایمان رقم خواهد زد.
درنهایت تشکر میکنم از خانواده عزیزم که همیشه مشوق من بودند و پدر عزیزتر از جانم که بسیار مرا در این راه حمایت کردند. اساتید بزرگوارم جناب آقای دکتر پورمحمد و جناب آقای دکتر قانع پور و سرکار خانم دکتر همامی که همواره مرا راهنمایی می کردند.
و دوستان مهربانم که مشوق من بودند.
با آرزوی موفقیت همه ی دوستان
مبانی اپیدمیولوژی : اصول مبانی گوردیس – مرور سریع اپیدمیولوژی دکتر عباس قهرمانلو _ تست هزار نکته حبیب الله آذربخش
اصطلاحات : کتاب دکتر کیومرث ناصری و کتاب اصطلاحات IQB دکتر قهرمانلو
بیماریها : ۳ جلد بیماری ها- دستورالعمل وزارت بهداشت
بهداشت : فایل های معرفی شده در سایت دکتر قهرمانلو
آمار زیستی: کتال DRS و مرور سریع آمار زیستی دکتر قهرمانلو
زبان : ۵۰۴ _ تافل و آزمون های کتاب دکتر لزگی