۱-با سلام لطفا خودتان رامعرفی کنید و رتبه و در صورت تمایل درصدها و نمره مصاحبه خود را عنوان کنید.
حسن سعادتی، کارشناسی بهداشت عمومی: دانشگاه علوم پزشکی ایران، کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
رتبه اول دکتری اپیدمیولوژی
درصدها بصورت تراز اشاره شده:
اصول اپیدمیولوژی ۱۰۰ درصد
بیماری ها ۸۷ درصد
نظام سلامت ۵۳ درصد
آمار ۱۰۰ درصد
نمره مصاحبه رو دقیقا حضور ذهن ندارم ولی می دونم در مصاحبه تهران نفر سوم- در مصاحبه کرمان نفر دوم و در مصاحبه شیراز نفر اول شدم.
۲- آیا بار اول بود که کنکور دکتری اپیدمیولوژی شرکت می کردید؟ در صورت خیر بودن، لطفا دلیل عدم قبولی در سال(های) قبل را بفرمایید. .
امسال بار سوم بود بنا به دلایلی در دو بار قبلی در مرحله مصاحبه رد شدم ولی امسال تصمیم گرفتم تا نمره کتبی ام رو آنقدر بالا بیارم تا امتیاز مصاحبه نتونه برام تعیین کننده باشه. چون واقعا تعیین کننده نمره کتبی خودمون هستیم. ولی در مصاحبه خیلی عوامل تاثیر دارند.
۳- مقطع قبلی را کدام دانشگاه بودید؟
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
۴- آزمون کتبی امسال چطور بود؟
بر خلاف ظاهرا ساده شون خیلی مفهومی بودن
۵- مهمترین عامل موفقیت شما در آزمون کتبی به نظرتان چه بود؟
مسلما خیلی عوامل تاثیر گذلر هستند اما مهمترین عامل نداشتنن استرس و اعتماد به توانایی های خودم بود. چون بر خلاف سال های گذشته که به دلیل ترس از خدمت سربازی استرس قبول نشدن را داشتم نتیجه آزمون امسال برام مهم نبود. نه اینکه مهم نباشد چون انتخاب های زیادی داشتم و محدود نبودم.
۶- برای آزمون کتبی برنامه مطالعه شما چگونه بود؟(از چه زمانی شروع کردید و نحوه مطالعه و …)
اینکه فردی دوماه درس بخونه قبول میشه و یا اینکه شش ماه خوند تا قبول شد بستگی به اطلاعات فرد و آمادگی اون شخص داره ولی چیزی که مسلم هست اینه که با یکی دوماه خوندن کسی تا بحال قبول نشده …
۷- توصیه کلی شما به داوطلبین درباره آزمون کتبی چیست؟
تلاش و مطالعه فراوان و اعتماد به نفس بالا
۸- توان علمی خود را به چه صورت تقسیم بندی کرده بودید؟ بین آزمون کتبی و مصاحبه برای هر کدام چه مقدار انرژی گذاشته بودید؟
اگر کسی واقعا برای کتبی آماده شده باشد نیازی به آمادگی برای مصاحبه ندارد چون در مصاحبه هم همون سوالات علمی پرسیده می شود.
۹- امسال که سال اول مصاحبه های غیرمتمرکز بود به نظرتان آیا این شیوه مناسب بود؟ دلیل پاسخ تان را نیز عنوان کنید.
بنظرم شیوه استاندارد و مناسبی بود چون در هر بخش از تمامی داوطلبین سوالات یکسان و مشابه ای پرسیده می شد و عدالت برقرار بود هم از نظر سوالات وهم از نظر مدت زمان مصاحبه. ولی عیب مصاحبه امسال این بود که غیر متمرکز بود و کلیه داوطلبان مجبور بودند برای مصاحبه به مناطق مختلف بروند که مشکلات سفر و اسکان مطرح بود .
۱۰- برای مصاحبه چه برنامه ای داشتید؟ برای آمادگی قبل از مصاحبه چکار کردید؟
برنامه خاصی مطرح نبود
۱۱- شما همه مصاحبه ها را رفتید؟ درباره هر کدام لطفا توضیح مختصری بفرمایید که شرایط آن چگونه بود؟
بله . تقریبا در هر سه منطقه روش یکسان و استاندارد بود و تفاوتی با هم نداشتند
۱۲- توصیه شما به داوطلبان در خصوص هر کدام از حیطه های مصاحبه (آموزشی ، پژوهشی و …) چیست؟
توصیه خاصی نمی توان مطرح نمود چون فعالیت های آموزشی و پژوهشی فعالیت هایی هستند که زمان خاص خودش رو می طلبد بعنوان مثال اگر فردی به دنبال سوابق آموزشی هست حداقل باید یک ترم تحصیلی رو تدریس نمایید. و برای کارهای پژوهشی هم حداقل یک سال لازم است بنابر این باید از بدو قبولی در مقطع ارشد باید به فکر رزومه خود باشند نه نزدیک زمان آزمون
۱۳- به نظر خودتان مهمترین عاملی که باعث قبولی نهایی شما شد( با احتساب آزمون کتبی و مصاحبه) چیست؟
خودباوری
۱۴- مدرک زبان شما چه بود؟ نمره ای که داشتید چند بود؟ اگر در این زمینه راهنمایی خاصی درباره معرفی کتب دارید لطفا بفرمایید.
مدرک زبان قبلی من MHLE با نمره ۶۴ بود ولی ده روز قبل ثبت نام در آزمون دکتری تاریخ آن انقضاء شد برای همین در آزمون فوق برنامه ای که وزارت بهداشت گذاشت نمره مشروط برای شرکت در ازمون را گرفتم. من خودم شخصا منبع خاصی رو مد نظر نداشتم. می توان از منابع پیشنهاد شده سایر دوستان استفاده شود.
۱۵- چند سوال از سوالات مصاحبه(هر کدام جداگانه اگر خاطرتان هست) که از شما پرسیده شد را می توانید بگویید؟
در مورد فاصله اطمینان
سرقت ادبی
مخدوش کننده ها
درمورد موضوع پایان نامه دوره کارشناسی ارشد سوال می شود
۱۶- به نظرتان از چه زمانی شروع کردن برای مطالعه آزمون کتبی کافی است؟
از ترم دوم به بعد دوره کارشناسی ارشد که دروس تئوری تمام شده باشند
۱۷- به نظرتان از چه زمانی باید به فکر مصاحبه دکتری بود؟
برای مصاحبه لازم است در زمینه مکالمه انگلیسی کمی تلاش شود چون اگر کسی واقعا منابع اپیدمیولوژی رو برای آزمون بخوبی خونده باشه نیاز به آمادگی علمی برای مصاحبه ندارد.
۱۸- توصیه شما به دانشجویانی که تازه ارشد قبول شده اند برای آمادگی برای دکتری اپیدمیولوژی چیست؟
توصیه شخصی من اینه که اگر امکان اشتغال در جایی برای فردی وجود دارد آن را در اولویت اول قرار دهد. چون خوندن با عمل خیلی متفاوته
۱۹- هر سال حرف های مبنی بر حق خوری در مصاحبه می شنویم و برخی عزیزان معتقدند در آمار قبولی ها از دانشگاه های تهران(علی الخصوص دانشگاه علوم پزشکی تهران) تعداد بیشتری وجود دارد و این را به تبعیض اساتید نسبت می دهند. نظرتان در این باره چیست؟
بالاخره هدف از مصاحبه برای آزمون دکتری اینه که افرادی به مقطع دکتری راه پیدا کنند که شایستگی بیشتری داشته باشند. و صرف این که نمره کتبی بالایی داشته باشن نمی شود دکتری قبول شد اگر اینطور بود میشد مثل مقطع کارشناسی ارشد (منظورم این نیست که افرادیکه قبول نمیشن شایستگی رو ندارند). ولی حقیقتش من خودم هم به عادلانه بودن این روش اعتقاد ندارم چون بطور ناخواسته یک سوگرایی انتخاب بوجود میاد. بعنوان مثال مطمئنا اگر دانشجویی به مصاحبه راه پیدا کند که شاگرد یکی از اساتید مصاحبه کننده باشد بطور ناخوداگاه یک تفاوتی رو با سایرین قائل می شوند. از طرفی هم بین فردی که شاگرد اساتید مصاحبه کننده نیست بعبارتی تحصیلات کارشناسی ارشد خود را در یکی از شهرستان ها گذرانده با فردی که دانشجوی تهران بوده و با اساتید شناخت دارد از خیلی لحاظ مثل استرس، اضطراب و.. تفاوت هایی وجود دارد که میتونه بعنوان مخدوش کننده هایی فرض شوند. ولی با روش مصاحبه ساختارمند امسال عوامل مطرح شده تا حد زیادی خنثی شدند و بنظر من این روش نسبت به روش قبل عادلانه تر می باشد.
۲۰- نظرتان درباره سایت شخصی “عباس عباسی قهرمانلو ” و کانال تخصصی “آزمون های اپیدمیولوژی” چیست؟ آیا شما استفاده ای از این دو مورد داشتید؟
جا دارد از زحمات بی شائبه جناب آقای دکتر عباسی بابت راه اندازی سایت ارزشمندشون تشکر کنم چون در این زمانه کمتر کسی رو می توان یافت که بدون هیچ چشم داشتی دیگران رو راهنمایی و مشاوره دهد. و ایجاد این سایت یک ایده خلاقانه بود که توسط جناب آقای دکتر عباسی ایجاد شد تا در زمینه معرفی هر چه بهتر رشته اپیدمیولوژی به موفقیت هایی برسد همچنان که رسیده است. و امیدوارم در آینده هم همچنان به قوت خود پا برجا باشد چون برای مدیریت سایت و بروز کردن مطالب آن باید زمانی صرف شود. حقیقتش من با سایت جناب آقای دکتر عباسی به واسطه یکی از دوستانم در زمان تهیه طومار اول جهت تبیین جایگاه اپیدمیولوژی آشنا شدم و مشخصات خود را ثبت کردم. ولی در کانال تخصصی اپیدمیولوژی عضو نیستم.
۲۱- چه کسانی در قبول شدن شما در این آزمون نقش بسزایی داشتند؟
بر خلاف انچه که همگان تصور می کنند که باید افرادی باشند تا بتوان در رسیدن به موفقیت به آنها تکیه کرد و از راهنمایی هاشون بهره برد من موفقیت خودم رو مدیون اون دسته از افرادی هستم که دائم به فکر ضربه زدن به من بودن و در ظاهر دوست، دشمنی خود را پیش می بردند. و این انگیزه ای شد برای تلاش بیشتر، تلاش بیشتر و تلاش بیشتر. چون این رو باور دارم بهترین انتقام، یک موفقیت عظیم است.
۲۲- سخن پایانی؟
وقتی وجود خدا باورت بشه، خدا یه نقطه میزاره زیر باورت و ” یاورت” میشه در تمامی کارها
لطفا منابعی که برای آزمون کتبی مطالعه کردید را در این قسمت بفرمایید:
اصول اپیدمیولوژی
ا- اپیدمیولوژی گوردیس
۲- اپیدمیولوژی بیاند
۳- فرهنگ جامع اپیدمیولوژی دکتر کیومرث ناصری
۴- خطاھای متداول در تحقیقات علوم پزشکی- تالیف دکتر سوری
۵- مرور ساختار یافته و متا انالیز – تالیف دکتر حق دوست و …
۶- روش های تحقیق کیفی – تالیف محسن ادیب حاج باقری و..
۷- مقالات دکتر حق دوست
۸- اپیدمیولوژی پایه بیگل هول
۹- تند اموز اپیدمیولوژی دکتر پیمان سلامتی
آمار
۱- روشهای آماری و شاخص های بهداشتی دکتر کاظم محمد
۲- اصول و روش های آمار زیستی سید محمد تقی آیت الهی
بیماری ها
۱- سه جلد مرجع اپیدمیولوژی بیماری های شایع ایران – شورای نویسندگان به سرپرستی دکتر پروین یاوری
۲- دستوالعمل بیماریهای واگیر و غیر واگیر وزارت بهداشت ( در مراکز بهداشتی درمانی وجود دارد)
نظام سلامت
۱- شاخص های سلامت در سیمای جمهوری اسلامی ایران
۲- کتاب راهنمای محاسبه بار بیماری ها تالیف دکتر نقوی
۳- سلامت و عوامل اجتماعی تعیین کننده آن تالیف دکتر محمد اسماعیل مطلق
۴- چالش ھای سلامت عمومی در ایران تالیف دکتر سعید داودی
۵- سیمای مرگ و میر در جمھوری اسلامی ایران
۶- دستورالعمل های بهداشتی
۷- کلیات بهداشت عمومی دکتر حسن آبادی
در انتها لازم است که این نکته رو اشاره کنم که برای آزمون امسال تنها منابع اشاره شده را خوندم ولی برای بار اول و دوم قبلی که برای آزمون دکتری می خوندم منابع بیشتری رو مطالعه کرده بودم و تا حدودی اطلاعات رو بخاطر داشتم بنابراین توصیه من این است که خود را تنها به منابع اشاره شده محدود نکنید و از منابع معرفی شده سایر دوستان هم استفاده نمایید.
با آرزوی موفقیت و سربلندی
از پاسخگویی شما بی نهایت سپاس گزارم.