مصاحبه با رتبه ۱۲ دکتری ۹۶

با سلام

امروز مصاحبه با آقای مرادی به دستمان رسید. از ایشان تشکر میکنیم.

انشالله برای داوطلبین مفید باشد

۱- با سلام لطفا خودتان رامعرفی کنید و  در صورت تمایل رتبه نهایی، رتبه کتبی و محل قبولی خود را عنوان نمایید

با سلام و عرض ادب ( در ابتدا بنده از دوستان عذر خواهی میکنم بابت دیر ارائه دادن پاسخ این سوالات)

بنده یوسف مرادی هستم……….رتبه نهایی بنده ۱۲ شده است …….و دانشگاه علوم پزشکی ایران قبول شده ام…….

 

۲-  آیا بار اول بود که کنکور دکتری اپیدمیولوژی شرکت می کردید؟ در صورت خیر بودن، لطفا دلیل عدم قبولی در سال(های) قبل را بفرمایید.  

خیر….بنده بار سوم بود که شرکت کردم….بنده در سال پیش دوبار شرکت کردم و هردو بار در مصاحبه رد شدم …

 

۳- مقطع قبلی را کدام دانشگاه بودید؟ 

دانشگاه علوم پزشکی ایران

 

۴- آزمون کتبی امسال چطور بود؟  

بنده با توجه به زحمتی که کشیده بود اصلا از کتبی امسال راضی نبودم ……زیرا بنده انتظار داشتم که از کتاب های اصلی و منابع مهمی همچون کتاب بیاند سوالات زیاد و پیچیده ای در آزمون وجود داشته باشد ….ولی سوالات خیلی آسان و ساده بودند….

 

۵-  نظرتان در خصوص چهار ماده درسی آزمون کتبی چیست؟ کدام یک بیشتر تاثیر گذارند؟ 

بنظر بنده در آزمون کتبی درس نظام سلامت و بیماریها امسال از تاثیر بیشتری برخوردار بودند….منبعی که برای بیماریها معرفی شده یود کتاب دکتر یاوری بود ولی امسال از دستورالعمل بیماریهای غیرواگیر و واگیر هم سوال آمده بود . سطح سوالات  مبانی اپید و آمار که در حد متوسط به پایین بود و همه داوطلبین و دوستان در یک حد به این درس ها جواب داده بودند….

 

۶- به نظرتان برای قبولی امسال، آزمون کتبی نقش پررنگ تری داشت یا مصاحبه؟ 

بنظر بنده حقیر آزمون دکترا از سه بخش تشکیل شده که هرکدام از این بخش ها امتیاز و ارزش خود را دارند ….

بخش اول آزمون کتبی : همانطور که خود دوستان در جریان هستند در آزمون کتبی داوطلب باید سعی کند که حداکثر امتیاز و نمره را کسب کند تا در جمع افراد وارد شده به مصاحبه قرار گیرد ….و این بخش فقط یک سوم راه آزمون دکترا محسوب می شود.

بخش دوم رزومه تحصیلی : رزومه تحصیلی شاید در سالهای گذشته زیاد مهم نبود و فقط در حد عادی کافی بود . بنظر بنده امسال  رزومه قوی به دلیل تغییر سیاست وزارت خانه در آزمون های پزشکی در تغییر رتبه دوستان  تاثیرداشت…..

بخش سوم قدرت توجیه و سخنوری در ایستگاه های مختلف :

ایستگاه های مصاحبه امسال شامل ۶ ایستگاه بود که شامل : ایستگاه پایان نامه ؛ ارائه یا سخنرانی ؛ جستجوی علمی ؛  ایستگاه علمی ؛ رزومه تحصیلی  و زبان بود … که رزومه تحصیلی توسط وزارت خانه جداگانه بررسی شد…..بنظر بنده رزومه قوی و کتبی بالا امسال فقط حدود ۵۰ الی ۶۰ درصد راه بود و مطلبی که خیلی مهم بود قدرت ارائه مطلب و سخنوری در ایستگاه های مختلف بود … در ایستگاه های امسال داوطلب باید سعی می کرد به بهترین وجه و در کمترین زمان اساتید را با ارائه مطالب علمی کافی و مناسب مجاب کند که نمره کامل را به ایشان بدهند . …. بنظر بنده این قسمت امسال حائز اهمیت بالایی بود زیرا همه دوستان کتبی مناسب و نزدیک به هم و از طرفی رزومه کافی داشتند…..رقابت بیشتر در این قسمت بود که باعث شد رتبه دوستان تغییراتی داشته باشد ….بنده در طی دو بار قبلی که شرکت کرده بودم هم کتبی را خوب زده بودم و هم رزومه قوی داشتم ولی توانایی توجیه کردن اساتید را نداشتم…ولی امسال بیشتر قدرت خود را در این قسمت گذاشتم….بنده در هر ایستگاه امسال در عرض ۶ دقیقه کل اساتید را قانع می کردم و وقت اضافه در همه ایستگاه ها داشتم….قدرت ارائه مطالب و سخنوری خودرا قوی کرده بودم و در کمترین زمان جواب کلیه سوالات اساتید را می دادم …

((البته این نظر بنده است ))

 

 

۷-    برای آزمون کتبی برنامه مطالعه شما چگونه بود؟(از چه زمانی شروع کردید و نحوه مطالعه و …)

بنده طی سالهای گذشته حدود روزی ۹ ساعت مطالعه داشتم و کتبی های سالهای گذشته را نیز در حدقابل قبولی زده بودم …امسال نیز به طور متوسط روزی ۱۰ ساعت مطالعه داشتم که حدود ۵ ماه بنده مشغول درس خوندن بودم….بنده از اول دی شروع به خواندن کردم….اول از بیاند و مبانی اپید شورع کردم و پس از یک هفته درس بیماریها را نیز اضافه کردم ….کم کم کلیه دروس را اضافه کردم…بنده روزی ۲ ساعت آمار ، ۴ ساعت مبانی اپید ؛ ۳ ساعت بیماریها و یک ساعت نظام سلامت را مطالعه می کردم…..

 

 

۸-  رقابت برای قبولی سال به سال سخت تر و فشرده تر می شود. پیشنهادتان  به  کسانی که با ارشد رشته های دیگر قصد ورود به دکتری اپیدمیولوژی دارند، چیست؟ 

برای دوستانی که از رشته های دیگر قصد شرکت در آزمون دکترای اپید را دارند بنده توصیه می کنم که حتما شرایط را بررسی کنند و بعد تصمیم بگیرند…قبولی در این رشته حتی برای افرادی که ارشد اپید دارند واقعا مشکل است حالا رشته های دیگر جای خود دارد …این دوستان باید پایه خود را قوی کنند تا بتوانند در آزمون کتبی دربین افراد واجد شرایط برای مصاحبه قرار گیرند….ازطرفی باید از لحاظ تحقیقات و رزومه نیز خود را به سطح بقیه شرکت کننده گان برسانند…بنظر بنده یک تلاش دو الی سه ساله برای این دوستان لازم است تا بتوانند در آزمون دکترای اپیدمیولوژی نتیجه بگیرند ولی دور از انتظار نیست. برای تمام دوستانی که قصد انجام این کار را دارند آرزوی موفقیت دارم…

 

۹-    بین آزمون کتبی و مصاحبه برای هر کدام چه مقدار انرژی گذاشته بودید؟ 

بنده امسال برای هر دو مورد ( کتبی و مصاحبه) به یک اندازه وقت گذاشتم….بعد از اتمام کتبی بنده شروع به تکمیل مقالات و گواهی سخنرانی ؛ کتاب ها و رزومه خود کردم…..دوباره از اول رزومه خودم را مرور کردم تا مشکلی در مصاحبه نداشته باشم ….

 

۱۰- نظرتان درباره ایستگاهی شدن مصاحبه و نحوه اجرای آن چیست؟ 

ایستگاه های امسال شامل ۶ ایستگاه بود که در قسمت های بالا به آن اشاره کردم….بنظر بنده امسال نحوه ای انجام مصاحبه بهتر از سالهای گذشته بود ….بنده سال اول شرکت در آزمون دارای رزومه قوی و نمره کتبی بالا بود ….حتی امتیاز استعداد درخشان هم داشتم . در آن سال مصاحبه بدین صورت بود که کلیه اساتید در یک اتاق بودند و از داوطلب به صورت همزمان سوال می پرسیدند….آن سال از ۳۰ نمره مصاحبه به بنده ۵ داده شد …..و بنده رد شدم ….

دلیل اینکه بنده رد شدم این بود که نتوانستم یکی از اساتید را در مورد رزومه خود توجیه و قانع کنم و این باعث شد که بر نمره کلیه اساتید تاثیر داشته باشد و همه اساتید نمره خودشان را که به بنده داده بودند پس بگیرند……به طور کلی منظورم این بود که امسال نحوه ای نمره دهی اساتید به صورت جداگانه و بدون تاثیر بر هم داده شد ….هر ایستگاه نمره خود را داشت و اگر چنانچه دوستان یک ایستگاه را به طور مناسب پاسخ نمی دادند بر نمره سایر اساتید در ایستگاه های دیگر تاثیر چندانی نداشت …

۱۱- برای مصاحبه چه برنامه ای داشتید؟ 

برای مصاحبه بر طبق تجربه خود بعد از پایان آزمون کتبی ؛ به خواندن مطالب علمی جدید ؛ مقالات با عناوین مرتبط با رشته و در نهایت خواندن زبان مشغول شدم …..

۱۲- درباره مصاحبه لطفا توضیح مختصری بفرمایید که شرایط آن چگونه بود؟ 

مصاحبه امسال به مراتب به نظر بنده کامل تر از سال های گذشته بود ….

 

۱۳- سوالاتی که در ایستگاههای مختلف از شما پرسیده شد(هر کدام جداگانه اگر خاطرتان هست) ، چه بودند؟  

.ایستگاه اول مربوط به پایان نامه بود که در مورد نحوه ای انجام پایان نامه و دلیل انجام این کار سوالاتی پرسیده شد ….در مورد مقاله پایان نامه و اینکه کجا چاپ شده نیز سوال شد ….

ایستگاه دوم جستجو بود که به بنده یک عنوان دادند و قرار شد که ۳ عدد مقاله مرتبط پیدا کنم ( پایگاه سرچ مهم نبود) و بعد وارد نرم افزار End Note کنم…علاوه بر آن فایل PDF مقالات را نیز در کامپیوتر قرار دهم ……

ایستگاه سوم قدرت ارائه یا Presentation بود …به بنده موضوع تورش و انواع آن داده شد ….که بنده با اجازه از اساتید بلند شدم و مانند کلاس درس مطالب را کامل ارائه دادم …نکته ای که مهم است و باید عنوان شود این است که دوستان احساس می کنند که در این ایستگاه فقط اینکه شما بدونید تورش و انواع آن چیست کافی است ولی اینگونه نیست ….داوطلب باید در این ایستگاه علاوه بر دانستن مطالب باید بتواند مانند یک استاد در سر کلاس ارائه دهد….

ایستگاه چهارم ایستگاه علمی بود …از بنده دو سوال پرسیده شد …

سوال اول : بررسی ارتباط ضریب هوشی یا سطح درامد در سطح استان بود …که یک نوع مطالعه اکولوژیک بود و بنده باید توضیح میدادم که متغیر ها کدامند و آیا فردی هستند یا ………. حتی نحوه ای اندازه گیری آنها را نیز باید توضیح میدادم………

سوال دوم : آیا تابحال در مراکز بهداشتی کار کرده ام یا خیر …….رزومه شغلی را توضیح دهید ….

ایستگاه پنجم نیز ایستگاه زبان بود که از بنده چهار سوال پرسیده شد…

سوال اول : تفاوت مقطع کارشناسی ارشد و دکترا

سوال دوم: هدف از آمدن به مقطع دکترا

سوال سوم و چهارم ( تلفظ و ترجمه):متنی داده شد که باید می خوندم و ترجمع آن را ارائه میدادم

 

۱۴- به نظر خودتان مهمترین عاملی که باعث قبولی نهایی شما شد( با احتساب آزمون کتبی و مصاحبه) چیست؟ 

بنظر بنده امسال قدرت ارائه مطالب و سخنوری در ایستگاه های مصاحبه باعث قبولی بنده شد ….زیرا بنده در طی سالهای گذشته همین مقدار رزومه و نمره کتبی داشتم…..بنده امسال در هر ایستگاه یک دقیقه وقت اضافی داشتم….به گونه ای خود را برای مصاحبه آماده کرده بودم که هیچ گونه مشکلی به مانند سالهای قبل بوجود نیاید ….

 

۱۵- امسال نفرات برتر کتبی من جمله رتبه یک کتبی قبول نشدند، نظرتان در این باره چیست؟ 

بنده به زحمات دوستان احترام کامل میذارم و کامل دوستان را درک می کنم زیرا سال های گذشته بنده نیز در این موقعیت قرار داشتم….ولی آزمون دکترای تخصصی در رشته اپیدمیولوژی واقعا واقعا و واقعا سخت و نفس گیر است ….کتبی بالا یا رزومه بالا به تنهایی نمی تواند تضمین کننده قبولی باشد…باید به توانایی خود در ارائه مطالب و حتی در دفاع از رزومه تحصیلی و کتبی بالا در مصاحبه نیز توجه شود… ….به زحمات دوستان واقعا احترام میذارم و ارزوی موفقیت برای این دوستان گرامی دارم …

 

۱۶- به نظرتان آیا اساتید در جلسه مصاحبه سوگیری داشتند؟ (این یکی از اعتراضات همیشگی داوطلبین است)

بنظر بنده اصلا چنین چیزی نیست…بنده سه بار تجربه ورود به مصاحبه را دارم …بنده چنین چیزی مشاهده نکردم….اساتید حتی به دانشجویان خودشان طوری رفتار می کنند که انگار همچین فردی را ندیده اند….طرز پرسیدن سوالات کاملا بی طرفانه است ….

 

۱۷- با توجه به سهم ۵۰ درصدی مصاحبه، به نظرتان از چه زمانی باید به فکر مصاحبه دکتری بود؟ 

بنظر بنده دانشجویان ارشد باید از ترم اول با لینک شدن با دانشجویان دکترا و اساتید شروع به قوی کردن حیطه تحقیقات خود کنند …دانشجویان فارغ التحصیل نیز می توانند با لینک شدن با مراکز تحقیقاتی می توانند رزومه خود را تقویت کنند و بعد از یک سال فعالیت با این مراکز به فکر شرکت در آزمون دکترا باشند …

 

۱۸- توصیه شما به دانشجویانی که تازه ارشد قبول شده اند برای آمادگی برای دکتری اپیدمیولوژی چیست؟ 

دانشجویان ارشد به دلیل اینکه ممکن است پایه قوی نداشته باشند بنظر بنده باید ابتدا با لینک شدن با اساتید و دانشجویان دکترا پایه خود راقوی کنند….دانشجویان ارشد باید خود را درگیر کارهای تحقیقاتی و مطالب علمی کنند…در این صورت می توانند خودرا در همه زمینه ها وارد و تقویت کنند…

۱۹- هر سال حرف هایی مبنی بر حق خوری در مصاحبه می شنویم و برخی عزیزان معتقدند در آمار قبولی ها از دانشگاه های تهران(علی الخصوص دانشگاه ع پ تهران) تعداد بیشتری وجود دارد . امسال هم تعداد زیادی از قبول شدگان مقطع ارشد را در دانشگاه تهران بوده اند. نظرتان در این باره چیست؟ 

این نظر که بیشتر دانشجویان دانشگاه تهران قبول می شوند بنظر بنده درست نیست…..ما باید سطح دانشگاه را درنظر بگیریم….دانشگاه تهران ؛ شهید بهشتی و ایران دارای اساتیدی برجسته و عالی در زمینه اپیدمیولوژی است که این خود باعث آموزش دانشجویانی می شود که در همه زمینه ها می توانند حرفی برای گفتن داشته باشند…..امسال در مصاحبه اساتیدی از دانشگاه تهران نبودند….دکتر هلاکویی نیز به عنوان ناظر حضور داشتند…..بنظر بنده توانایی ها و عملکردهای که دانشجویان در مصاحبه یا حتی در زمینه های علمی دارند به سطح دانشگاه بستگی دارد…

 

۲۰- آیا به نظرتان  از امسال به بعد دانشجویان سال اول (داوطلبینی که برای سال اول آزمون می دهند) شانس قبولی دارند؟ (با توجه به تاثیر زیاد مصاحبه)

بنظر بنده بله دارند…ولی باید از همه جوانب خود را به سطح بقیه داوطلبین شرکت کننده در آزمون برسانند…

 

۲۱- برخی از عزیزان قبولی را مصادف با اتمام یادگیری می پندارند. برنامه شما برای آینده خودتان در این رشته چیست؟ 

اصلا این گونه نیست…بنظر بنده قبولی در دکترا تازه اول راه برای یادگیری در زمینه رشته اپیدمیولوژی است ….

برنامه آینده بنده در زمینه یادگیری و تقویت خود است تا به سطحی برسم که بتوانم در زمینه رشته باارزش اپیدمیولوژی گامی در جهت خدمت به مردم و کشورم بردارم…

 

۲۲- نظرتان درباره سایت شخصی “عباس عباسی قهرمانلو  ” و کانال تخصصی “آزمون های اپیدمیولوژی” چیست؟ 

بنده به نوبه خود از دکتر عباسی قدردانی و تشکر می کنم …..سایت باارزشی تدوین کرده اند که واقعا کمک کننده است …علاوه بر این ؛ این سایت و کانال باعث ارتباط و همدلی دوستان اپیدمیولوژیست ( ارشد و دکترا) می شود ….

(((((دکتر عباسی عزیز واقعا ازتون تشکر می کنم))))))))

۲۳- چه کسانی در قبول شدن شما در این آزمون نقس بسزایی داشتند؟ 

بنده ابتدا با توکل به خدا  و بعد دعای خیر پدر و مادرم و در نهایت تلاش خودم در این آزمون موفق شدم…..ولی این اتمام کار نیست و تازه شروع کار و فعالیت است …..ما اپیدمیولوژیست ها راه زیادی تا رسیدن به اهداف خود داریم ….

 

۲۴- سخن پایانی؟ 

سخن با دوستان عزیزی که امسال با تمام زحمات و تلاشی داشتند نمره کافی دریافت نکردند :

بنده توکل به خدا را همیشه به همه کارهای دیگر ترجیح می دهم….وقتی کاری که  زحمت کشیده ایم و وقت برای آن گذاشته ایم به ثمر و نتیجه نمی رسد حتما حکمتی در آن است ….بنده سال های قبل با تمام تلاشای که کردم ولی قبول نشدم و فقط به خدا توکل کردم…..

دوستان عزیز شما هم زحمت کشیده اید …وقت گذاشته اید…اینکه قبول نشدید چیزی از علم و شخصیت شما کم نکرده است ….و ربطی به کسانی که قبول شده اند ندارد ….اینکه شخصیت و زحمات دوستانی که قبول شده اند را زیر سوال ببرید از شما بدور است …..شما خودتان در جریان هستید که اگر کسی وقت صرف نکند و تلاش نکند حقیقتا قبول نمی شود ….این افرادی که قبول شده اند ؛ قبولی آنها ثمره ی چندین سال تلاش و زحمت آنهاست… خود دکتر عباسی با اغلب دوستانی که قبول شده اند در ارتباط بوده است و  می داند که دوستان چقدر تلاش کرده اند….

شما دوستان و همه ما از خانواده اپیدمیولوژی هستیم که برای یک هدف زندگی می کنیم…با توکل به خدا شما هم ایشالله به هدفتون می رسید ….بنده براتون بهترین ها را آرزو دارم و امیدوارم که به اهدافتون دست پیدا کنید.

در پایان از دکتر عباسی نهایت تشکر را دارم …….

ارادتمند همه دوستان ………یوسف مرادی

 

 

 

 

 

 

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت

error: نمی توانید این متن را کپی کنید!